Tidal-abonnementen worden simpeler en goedkoper

Als abonnee van het duurste abonnement ga je aanzienlijk minder betalen.

Door

Wesley Akkerman

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Tidal

💡 In het kort

De Tidal abonnementen gaan op de schop en worden voortaan goedkoper en simpeler. Voortaan betaal je 10,99 euro per maand voor een abonnement waarmee je toegang krijgt tot high-res muziek, flac en Dolby Atmos. Daarnaast komt er een enkel abonnement voor gezinnen, voor 16,99 euro per maand.

In een verandering die niemand zag aankomen worden Tidal abonnementen voortaan goedkoper en simpeler. Je hoeft straks dus niet meer twee tientjes per maand te betalen voor muziek in hoge audiokwaliteit. In plaats daarvan betaalt iedereen – ongeacht het individuele abonnement dat je had – nog maar 10,99 euro per maand. Dat scheelt enorm.

Het nieuwe abonnement moet de Tidal abonnementen HiFi en HiFi Plus vervangen. De nieuwe optie geeft toegang tot meer dan 110 miljoen nummers in het hi-res-formaat. Dit is muziek in 24-bit, met een sample rate van 192 kHz. Ook krijg je de beschikking over de formaten flac en Dolby Atmos. De overgang naar het nieuwe abonnement vindt plaats op 10 april.

tidal
(Afbeelding: Tidal)

Nieuwe Tidal abonnementen op komst

Dat is niet de enige verandering. Nu zijn er bijvoorbeeld nog twee familieabonnementen, Tidal Hifi Family en Tidal HiFi Family Plus, maar ook die verdwijnen. Voortaan is er één optie beschikbaar, genaamd Tidal Family, dat 16,99 euro kost. Helaas laat de dienst niet weten of dit abonnement dezelfde voordelen aanbiedt als de abonnementen voor individuen.

Maak je wel eens gebruik van de DJ-integratie? Houd er dan rekening mee dat die 9 euro per maand gaat kosten. En dat iedereen die de afgelopen drie maanden de functies uitgeprobeerd heeft, automatisch ingeschreven wordt voor dat abonnement. Via het accountmenu kun je de betaalde integratie gelukkig ook weer uitschakelen.

Schrijft sinds 2006 over technologie. Of het nu gaat om de Chromecast, Chromebook of Google Home, hij draait zijn hand er niet voor om.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Voor jou geselecteerd

Plaats een reactie

Delen op...