Videoland abonnement: prijs en zo kan het goedkoper

Door

Arie Vogelaar

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

2

Laatste update:

2

Videoland behoort tot de populairste streamingdiensten van Nederland. Bij Videoland kun je films en series kijken uit zowel binnen- en buitenland. Ook vind je aanbod van actuele televisieprogramma’s in het Videoland abonnement, waaronder Hollands Got Talent, Jinek en Lego Masters.

Dankzij de combinatie van films, series en televisie, is Videoland een geliefde keuze onder consumenten. Maar wat is de prijs van een Videoland abonnement? En hoe kun je zo goedkoop mogelijk Videoland kijken? Op deze pagina vind je een antwoord op al deze vragen en meer. Je kunt vervolgens zelf bepalen of een Videoland abonnement afsluiten een goed idee is.

Welke abonnementen zijn er wat kost Videoland?

Om Videoland te kijken, heb je een abonnement bij deze streamingdienst nodig. Je kunt kiezen uit meerdere abonnementen die elk hun eigen voordelen en prijzen hebben. Op het moment van schrijven zijn er de volgende abonnementsvormen beschikbaar:

 • Videoland Basis
 • Videoland Plus
 • Videoland Premium

Hieronder vind je een uitleg over wat deze abonnementen inhouden en ontdek je welk abonnement bij jou past.

Videoland

Videoland Basis

Videoland Basis is het goedkoopste Videoland abonnement. Met dit abonnement kun je films, series en programma’s kijken, maar wel met reclames erbij. Ook kun je slechts op één apparaat tegelijk kijken en is het niet mogelijk om video’s te downloaden en offline te bekijken. Het maandabonnement is wel heel goedkoop. Je betaalt slechts 4.99 euro voor deze abonnementsvorm.

Videoland Basis is de beste keuze wanneer je:

 • Zo min mogelijk geld wilt uitgeven aan een abonnement
 • Alleen woont of het niet nodig vindt om tegelijkertijd met je huisgenoten Videoland te kijken via één abonnement
 • Geen probleem hebt met reclames die nu en dan in beeld verschijnen

Videoland Plus

Kies je voor Videoland Plus, dan kun je films, series en televisie kijken zonder reclames. Ook kun je op twee apparaten tegelijkertijd kijken, wat dit Videoland abonnement ideaal maakt voor koppels, huisgenoten en families.

Wil je ook onderweg of in de sportschool Videoland kijken? Dan biedt dit abonnement de mogelijkheid om video’s te downloaden en offline te bekijken. Het maandbedrag voor Videoland Plus ligt op 8.99 euro.

Videoland Plus is de beste keuze wanneer je:

 • Geen reclames wilt zien, maar ook niet te veel wilt betalen voor je abonnement
 • Graag tegelijkertijd met een huisgenoot via verschillende beeldschermen video’s wilt kijken

Videoland Premium

Videoland Premium is het meest uitgebreide Videoland abonnement van dit moment. Ook bij deze variant kijk je gratis films, series en televisieprogramma’s.

Je kunt met maar liefst vier apparaten tegelijkertijd Videoland kijken en je kunt tevens gebruik maken van de downloadfunctie. Het tarief voor Videoland Premium ligt op 10,99 euro per maand.

Videoland Premium is de beste keuze als je:

 • Het niet erg vindt om wat meer te betalen voor alle functionaliteiten
 • Videoland tegelijkertijd wilt kijken met meerdere huisgenoten
 • Wilt profiteren van alle functionaliteiten die Videoland te bieden heeft
Videoland
Via: Chromefans.nl

Overeenkomsten en verschillen tussen Videoland-abonnementen

Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste verschillen en overeenkomsten van de drie Videoland-abonnementen. Op basis daarvan kun je zelf kiezen welk Videoland abonnement het beste bij je past.

BasisPlusPremium
Prijs per maand€ 4,99€ 8,99€ 10,99
Aantal schermen tegelijkertijd124
Kijken zonder reclames
Downloaden en offline kijken

Hoe kun je goedkoper naar Videoland kijken?

Er zijn verschillende manieren om goedkoper naar Videoland te kijken. Soms zijn er acties en aanbiedingen en soms zijn er ook andere mogelijkheden waar je van kunt profiteren. Hieronder vind je daar een handig overzicht van.

1. Gratis proefabonnement van 14 dagen

Wil je Videoland uitproberen zonder dat je hiervoor betaalt? Dan kun je een gratis proefabonnement afsluiten van 14 dagen.

Je krijgt dan twee weken lang de tijd om te ontdekken of Videoland bij je past. Om deze proefperiode te starten, betaal je een verificatiebedrag van 0.01 eurocent.

Je proefabonnement wordt na twee weken automatisch omgezet in een betaald abonnement, dus als Videoland je niet bevalt, zorg dan dat je het proefabonnement tijdig stopzet.

Ben je vergeten je proefabonnement stop te zetten? Dan geldt er een maand opzegtermijn. Als je je abonnement daarna alsnog wilt stopzetten, is het belangrijk dit zo snel mogelijk te doen. Het afsluiten van de proefperiode kan via de website van Videoland of via je mediabox.

2. Black Friday Deal (Videoland abonnement aanbieding)

Jaarlijks is er een Black Friday deal bij Videoland. Er is wel een maximum aantal kortingsacties in deze periode, dus wees er snel bij, want in sommige gevallen wordt de actie al vóór 29 november stopgezet.

Deze kortingsactie is te verzilveren via de website van Videoland.

De kortingsdeal biedt je de mogelijkheid om Videoland Basis te kijken voor slechts 2.99 euro per maand voor een periode van zes maanden. Nadat deze zes maanden voorbij zijn, wordt dit bedrag verhoogd naar 4.99 euro per maand.

Als bestaande klant bij Videoland is het niet mogelijk dit Videoland abonnement af te sluiten. Je dient dus echt een nieuwe klant te zijn om van deze kortingsactie te profiteren. Ook met de Black Friday Deal kun je 14 dagen gratis kijken via het proefabonnement. Je bent daardoor de eerste maand nóg goedkoper uit.

Houd er rekening mee dat je tijdens de kortingsperiode van zes maanden niet zonder gevolgen je abonnement kunt upgraden naar Videoland Plus of Videoland Premium. Als je deze keuze maakt, vervalt de korting namelijk en betaal je meteen de volle pond voor je nieuwe abonnement.

3. Jaar lang gratis kijken via Ziggo (ook voor Netflix!)

Bij het afsluiten van een Ziggo-abonnement kun je profiteren van een kortingsactie waarbij je maar liefst een jaar lang gratis Videoland en Netflix kijkt.

Dit verloopt via een kortingsactie waarbij je een welkomstcadeau krijgt ter waarde van 250 euro. Deze aanbieding is geldig voor klanten die een internet + TV-pakket kiezen. Dit geldt zelfs voor klanten die al Videoland of Netflix hebben.

Lees ook alles over Videoland KPN

4. Videoland abonnement delen

Het is ook mogelijk om een Videoland abonnement te delen met iemand die niet tot je gezin of huisgenoten behoort. Je logt dan gewoon in op hetzelfde account en deelt de abonnementskosten. Dit kan een hoop geld schelen, zeker wanneer je onderling goede afspraken maakt over wie wat betaalt.

Je kunt op Videoland maximaal vijf profielen aanmaken. Een groot voordeel hiervan is dat je Videoland via je eigen profiel geheel naar eigen wens kunt inrichten. Je kunt je eigen kijklijst samenstellen en precies terugzien waar je gebleven was met het kijken van films, series en televisieprogramma’s.

Profiel aanmaken via je laptop of desktop

Je kunt dit profiel heel eenvoudig aanmaken op de computer via de volgende stappen:

videoland-profiel aanmaken
Je vindt hieronder een stappenplan om je eigen Videoland-profiel aan te maken via de computer.
Open de website van Videoland
Je vindt deze website op Videoland.nl.
Klik rechtsboven op het profielpictogram
Even klikken en door naar stap 3.
Klik op ‘+ Profiel toevoegen’
Simpel toch? Op naar stap 4.
Selecteer de leeftijdscategorie
Je kunt een profiel voor volwassenen aansluiten, maar ook een profiel voor kinderen van 0-6 jaar en kinderen van 6-9 jaar.
Vul je persoonsgegevens in
Je kunt er eventueel voor kiezen je profiel af te schermen met een wachtwoord. Zo heeft niemand toegang tot je kijklijst en kun je in alle privacy naar je guilty pleasures kijken 😉
Kies een kleur voor je avatar
Leuke gimmick, vind je ook niet?
Klik op ‘Profiel aanmaken’
Hierna ben je ready om Videoland te kijken. Have fun!

Profiel aanmaken via je smartphone of tablet

Het is ook mogelijk om je Videoland-profiel aan te maken via smartphone of tablet. In dat geval kun je het volgende stappenplan volgen:

 1. Open de Videoland-app op je smartphone of tablet
 2. Klik rechtsonder op het profielpictogram
 3. Klik onder ‘Profielen’ op ‘+ Nieuw’
 4. Selecteer de juiste leeftijdscategorie
 5. Vul je persoonsgegevens in
 6. Kies eventueel voor afscherming met een wachtwoord
 7. Kies je gewenste avatar-kleur
 8. Klik op ‘Profiel aanmaken’

Et voila, je kunt films, series en televisieprogramma’s kijken via een gedeeld Videoland abonnement.

Kortingscode op kortingswebsites

Er gaan op internet tientallen kortingscodes rond waarmee je goedkoop een Videoland abonnement zou kunnen afsluiten.

Deze kortingscodes worden verspreid via kortingswebsites die lang niet altijd betrouwbaar zijn. Het staat je vrij om deze kortingscodes zelf uit te proberen, maar houd er rekening mee dat deze codes over het algemeen niet werken.

Is Videoland de goedkoopste streamingdienst?

Er zijn vandaag de dag heel wat streamingdiensten beschikbaar. Maar welke is eigenlijk de goedkoopste? We kunnen je alvast verklappen dat een Videoland abonnement niet de goedkoopste optie van dit moment is.

Die eer gaat namelijk naar Amazon Prime. Ook de bekende streamingdienst Disney+ is goedkoper dan Videoland. Toch is Videoland zeker ook niet de duurste optie. Het is bijvoorbeeld goedkoper dan Netflix en Viaplay.

Twijfel je welke streamingdienst bij je past? Bekijk dan de volgende opties voor meer informatie:

 • Disney+ – Alles van Disney, Marvel en meer. En dat voor een heel scherpe prijs.
 • Amazon Prime – Streamingdienst van Amazon met een diverse exclusieve titels, waaronder Rings of Power.
 • Skyshowtime – Veel, goede kwalitatief hoogwaardige content
 • HBO Max – Veel sterke content, waaronder Game of Thrones en House of the Dragon.
 • Pathé Thuis – Geen maandelijks abonnement mogelijk, wel de nieuwste films kijken.
 • Ziggo Movies en Series – De Ziggo-videodienst met een groot aanbod aan series en films.
 • ViaPlay – Vooral populair omdat je er Formule 1 kunt kijken, maar deze streamingdienst biedt ook heel veel andere content.

Als je er niet uitkomt, raden we je aan om in elk geval een proefabonnement van 14 dagen bij Videoland af te sluiten. Je kijkt dan twee weken lang geheel gratis en kunt uitgebreid testen of Videoland iets voor jou is. Veel kijkplezier gewenst!

Lees ook

Streaming-fan van het eerste uur en heeft meer abonnementen dan goed voor 'm is. Schrijft graag (en veel) over Netflix, Disney, Viaplay en andere streamingservices!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

2 gedachten over “Videoland abonnement: prijs en zo kan het goedkoper”

  • Officieel is dat natuurlijk niet de bedoeling om bestanden te downloaden van een streamingservice. Je zou bijvoorbeeld een screencast kunnen maken, maar dat is ook niet echt een ideale oplossing natuurlijk!

   Beantwoorden

Plaats een reactie

Delen op...