Bookbeat review: doen of beter niet?

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Ruud Caris

Laatste update:

0

💡 In het kort

Na uitgebreid testen en maandenlang gebruik wil ik onderstaande constateringen delen voor Bookbeat.

 • Betaalbare dienst met uitgebreid aanbod
 • Niet ongelimiteerd luisteren (X uur per maand) – daarom voordeliger
 • Goed werkende app mer verbetermogelijkheden
 • Extra lange gratis proefperiode beschikbaar

Na het lezen van dit artikel weet je precies of de luisterboeken-dienst Bookbeat iets voor jou is. Ik heb deze namelijk geruime tijd getest en in deze Bookbeat review vertel ik je precies waarom je wel of geen abonnement zou moeten nemen. Daarnaast heb ik nog een interessante korting voor je.

Bookbeat: het bedrijf

Bookbeat valt onder Bonnier, een Zweeds bedrijf dat in 12 landen actief is. De bedrijven onder Bonnier zijn vooral actief in de media en daar past een dergelijke dienst als Bookbeat natuurlijk goed bij. In 2015 zag deze het levenslicht en de lancering in Nederland en België was in februari 2022.

In Nederland gaan ze onder andere de concurrentie aan met Storytel (en deels Podimo). Dit doen ze met een groot aanbod van boeken en concurrerende prijs. In deze Bookbeat review gaan we kijken of dit nu wel de moeite waard is.

Bookbeat: audioboeken en e-books

Bookbeat biedt, net als zijn concurrenten, e-books en audioboeken aan. Sterker nog, op hun website staat dat ze een collectie hebben van maar liefst 800.000 titels. Dat is natuurlijk enorm.

Dit aanbod is uiteraard wel in allerlei verschillende talen. Cijfers over de grootte van het Nederlandstalige aanbod heb ik niet kunnen vinden. Maar een zoektocht in de catalogus laat zien dat er veel bekende en minder bekende boeken aanwezig zijn.

Bekijk het volledige Bookbeat aanbod

De luisterboeken en e-books kunnen beide in de app afgespeeld en gelezen worden. Dus de app is daarbij natuurlijk een belangrijk onderdeel. In deze Bookbeat review ga ik eerst in op de waarde die geboden wordt voor de prijs (en de wat vreemde urenrestrictie) en kijk vervolgens ook naar de app in combinatie met mijn luisterervaring.

De prijzen van Bookbeat

Na een gratis proefperiode, worden 2 verschillende abonnementen aangeboden: Basic en Premium. Deze onderscheiden zich vooral op basis van het aantal uren dat je mag luisteren per maand.

De kosten van Bookbeat zijn:

 • Basic – € 8,99 per maand
 • Premium – € 10,99 per maand
 • Extra gebruikers (max 5) – € 1,99 per maand

Hiermee is Bookbeat redelijk concurrerend qua prijs. Wel is een restrictie in aantal uren dat er geluisterd mag worden. Met Basic mag je 20 uur luisteren, dat is <1 uur per dag. Met het Premium-abonnement kun je 100 uur luisteren, dat zijn ruim 3 uur per dag.

Hieronder nog een overzicht met de mogelijkheden, kosten en proefperiodes van Bookbeat.

BasicPremium
Toegang tot volledige catalogus
Maandelijks opzegbaar
Aantal uren per maand luisteren20 uur100 uur
Proefperiode60 dagen60 dagen
Kosten extra profiel€ 1,99€ 1,99
Kosten€ 8,99€ 10,99

Gratis proefperiode

Wil je Bookbeat gratis proberen, dan is er ook een optie voor een proefperiode. Deze verandert nog wel eens, dit was initieel 14 dagen, maar later werd dit 45 dagen. Via deze link krijg je zelfs 60 dagen. Dit betekent dus dat je goed kunt testen alvorens je besluit om dit abonnement wel of niet te nemen.

Het is wel goed om te weten dat je, als je de gratis proefperiode bent gestart, bij annulering direct de toegang verliest. Vaak zien we dat als je opzegt tijdens een proefperiode, je abonnement nog doorloopt tot de einddatum hiervan. Dat is hier niet het geval: annuleer je tijdens de proefperiode, dan stopt het abonnement per direct.

????Het is van tevoren lastig in te schatten hoeveel uur je gaat luisteren. Neem daarom bij de introductie het laagste abonnement (Basic), waarna je eventueel kunt upgraden als je veel meer blijkt te luisteren.

Bookbeat review: is het de moeite waard?

Zoals je misschien gelezen hebt, gebruik ik al vele jaren Storytel, naar volle tevredenheid. Toch vind ik het leuk af en toe iets nieuws te proberen. Daarom heb ik de afgelopen maanden Bookbeat uitgebreid getest. Ik heb er praktisch dagelijks naar geluisterd en de nodige boeken verslonden. Gelukkig staan er veel boeken van mijn favoriete schrijven Lee Child op.

De app van Bookbeat is qua layout wat minimalistischer dan de concurrentie, maar zit goed in elkaar. Vooral de audiospeler zelf ben ik erg over te spreken. Er zitten hier handige functies in, zoals het versnellen of vertragen van de voorleesstem. Dit gebruik ik bij praktisch elk boek. Meestal versnel ik deze ergens tussen de 1.2 en 1.75, afhankelijk van de stem.

Ook kun je boeken downloaden, een slaaptimer instellen en kun je jouw lees- en luistergeschiedenis bekijken.

Bookbeat review

Wat betreft de speler zelf, is Bookbeat misschien wel de beste als we kijken naar de concurrenten zoals Storytel en Nextory.

Ook heb ik geprobeerd om boeken te lezen via de app, echter ben ik hier simpelweg geen fan van. Ik lees niet graag op mijn smartphone of tablet. Dan gebruik ik veel liever mijn Kindle, daar is de leeservaring simpelweg beter. Maar toch is het mooi dat Bookbeat een compleet pakket heeft binnen het aanbod.

Conclusie Bookbeat review

Dus, de vraag is natuurlijk: moet je een Bookbeat-abonnement afsluiten of kun je dat beter niet doen? De conclusie van de Bookbeat review is, dat het een goedwerkende en relatief uitgebreide app is met een groot aanbod. Een proefperiode (extra lange gratis proef via deze link) is dus absoluut een goed idee om te kijken of er een match is voor jou.

9Expert Score
Bookbeat
Bookbeat heeft een uitgebreid aanbod en goed werkende app. Wel is de beperking van het aantal luisteruren niet in alle situaties ideaal.
Pluspunten
 • Goed werkende app
 • Groot aanbod van boeken
 • Beschikbaar op veel platformen (en ondersteuning voor Carplay/Apple Watch)
 • Lezen en luisteren binnen de app
Verbeterpunten
 • Maximaal aantal uren per maand is niet altijd prettig
 • Bij opzegging tijdens proefperiode, direct toegang kwijt

Alternatieven Bookbeat

Ben je er nog niet helemaal uit en zoek je een alternatief, hieronder een lijst met diensten.

 • Podimo – Dienst gericht op podcast, maar biedt ook een selectie luisterboeken aan. Heeft een proefperiode van maar liefst 60 dagen via deze speciale link. Mijn Podimo review lees je hier.
 • Nextory – Onbeperkte audioboeken-dienst met groot aanbod. Ook e-books zijn inbegrepen. Momenteel is er een 40 dagen gratis proefperiode.
 • Storytel – Eén van de grootste audioboeken aanbieders in Nederland, inclusief gratis proefperiode
 • De luisterbieb – Gratis luisteren naar een beperkte selectie luisterboeken. Helaas niet meer beschikbaar in 2023.
 • Audible – De luisterboeken-dienst van Amazon. Hierbij betaal je elke maand een bepaald bedrag en dan mag je een boek (of meerdere) uitzoeken. Deze kun je vervolgens luisteren, maar blijven ook van jou. Heb je geen abonnement meer, dan kun je ze nog steeds luisteren.

Lees ook alles over een

 1. Storytel abonnement
 2. Podimo abonnement
 3. Skyshowtime abonnement

Chromecast-enthousiasteling van het eerste uur. Gebruikt al jaren Google-diensten en weet veel over Chromecast, Chromebook, Google Home en streaming.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Delen op...