Viaplay-abonnement: betaal minder, krijg meer (berekening)

Wat kost een Viaplay-abonnement nu echt?

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Ruud Caris

Laatste update:

0

Viaplay

💡 In het kort

Het voordeligste Viaplay-abonnement voor seizoen 2024 is:

 1. Beste keuze voor volledige F1-seizoen: Dit Viaplay jaarabonnement met gratis F1 TV Pro
 2. Beste keuze voor maandabonnement: Viaplay maandabonnement via KPN met entertainmentkorting

Verderop in het artikel vind je de volledige berekening, details en aanbiedingen van jouw provider.

Als je Formule 1 wil kijken, dan is een Viaplay-abonnement een logische optie. Hiermee kijk je de training, kwalificaties en natuurlijk de races live. Maar wat is nu de voordeligste manier om een Viaplay-abonnement af te sluiten? Ik pakte de rekenmachine erbij en ging op onderzoek uit.

Viaplay-abonnement: wat kun je er allemaal mee?

Waarschijnlijk kies je een Viaplay-abonnement voor de sport. Er wordt F1 uitgezonden, maar ook darts, Premier League en nog een aantal andere sporten.

Maar daarnaast heeft Viaplay ook nog een aanbod van films en series, waar je onbeperkt naar kunt kijk als je betaalt voor de streamingdienst. Je zou het misschien niet verwachten, maar Viaplay heeft een vrij groot aanbod aan bekende series. Een overzicht van de films kun je hier vinden,

Er zijn verschillende manieren en plaatsen om een abonnement af te sluiten. Dus ik ben op onderzoek uitgegaan naar de beste keuze en het voordeligste abonnement.

Viaplay-abonnement
(Afbeelding: Google Play Store)

Viaplay kosten: dit is de voordeligste optie

Viaplay kun je op verschillende plaatsen en manieren afsluiten. Zo kan dit via een provider, maar natuurlijk ook rechtstreeks. Er zijn de nodige variabelen om rekening mee te houden als je het voordeligste abonnement wil kiezen.

Daarom heb ik een aantal scenario’s gemaakt, waarbij er een voordelige keuze uitkomt. Daarbij betaal je dus de minste kosten voor jouw Viaplay-abonnement.

Viaplay-abonnement – de standaardprijzen

Laat ik beginnen met een standaard-overzicht van de prijzen. Dit betaal je voor een abonnement bij Viaplay zelf, maar ook bij de verschillende providers. Afhankelijk van jouw provider, is het eenvoudiger om je abonnement daar te nemen. Qua kosten scheelt dit weinig, alleen bij KPN ben je soms veel voordeliger uit.

* € 11,99 is inclusief KPN entertainment korting

Viaplay

Viaplay voor F1-seizoen (totaalprijs) – zonder ‘acties’

Veel mensen schaffen Viaplay aan voor het F1-seizoen. Dat duurt geen volledig jaar, dus ik ben met de Viaplay-prijzen aan de slag gegaan om een zo voordelig mogelijk abonnement te kiezen.

Een aantal zaken die ik heb meegenomen

 • F1-seizoen start op 29 februari (eerste vrije training)
 • F1-seizoen eindigt op 8 december
 • Totale abonnementsduur in volledige maanden: 10 maanden

Dit betekent dus dat je geen volledig jaar een abonnement nodig hebt. Als je voor een maand-abonnement kiest, dan hoef je dit maar 10 maanden aan te houden.

* € 11,99 is inclusief KPN entertainment korting

Toch blijkt een jaar-abonnement voordeliger te zijn. Dit scheelt een paar euro en je hebt dan ook nog twee maanden extra toegang. Daarom hieronder het Viaplay-abonnement met de laagste kosten.

 1. Voordeligste keuze: Viaplay jaarabonnement
 2. Voordeligste maand-abonnement: KPN met entertainmentkorting

Kies je voor het maand-abonnement, moet je dit natuurlijk wel op tijd Viaplay opzeggen. Het is zonde als je na deze 10 maanden blijft betalen, terwijl je er geen gebruik meer van maakt. Dat geldt uiteraard niet als je Viaplay ook nog voor andere content, zoals films, series en andere sporten gebruikt.

Viaplay aanbiedingen: compleet overzicht

Het uitzenden van Formule 1-wedstrijden, kan natuurlijk zorgen voor de nodige nieuwe klanten. Daarom hebben de meeste providers aanbiedingen, waardoor je Viaplay-abonnement een stuk goedkoper wordt.

Hieronder een overzicht van de actuele acties. Heb jij nog meer acties gespot, laat het dan weten in de comments dan zal ik dit aanpassen.

 • Viaplay jaar-abonnement – 20% korting met gratis F1 TV Pro
 • Delta – eerste 3 maanden voor € 14,99
 • Caiway – eerste 3 maanden voor € 14,99
 • KPN – € 10,99 per maand (met € 5 entertainmentkorting)
 • Odido – 50% korting op eerste maand
 • Ziggo – geen actie

Deze aanbiedingen zijn niet… bijzonder goed. Er gaat wel een paar euro vanaf, dat is mooi meegenomen. Maar voor een korting van € 1 of € 3 hoeft je niet per se naar een andere provider over te stappen.

Viaplay stopt met uitzenden via lineaire kanalen bij providers

Sinds 2024 is het niet meer mogelijk om bij providers op lineaire kanalen naar Viaplay (Xtra) te kijken. Dus Viaplay kijken via KPN-kanaal 225 en Ziggo 154 kan niet meer. Wil je Formule 1 op groot scherm zien, dan dien je gebruik te maken van de apps op tv’s, of kiezen voor een Apple TV of Chromecast.

Lees ook: Viaplay via Chromecast: dat doe je zo

Alternatieven om F1 te kijken

Wil je anders dan Viaplay naar Formule 1 kijken, dan kun je ook nog kiezen voor F1 TV Pro, de officiële streamingdienst. Deze is een stuk duurder geworden dan vorig jaar, maar is nog steeds goedkoper dan Viaplay.

Voor F1 TV Pro betaal je per maand € 11,90 en per jaar kost deze € 94,99. Daarnaast is er ook nog een abonnement waarmee je toegang krijgt tot alle data en replays, maar geen live races kunt kijken. Dit kost per maand € 3,99 en per jaar € 34,99.

Naast betaalde diensten zijn er ook dit jaar nog een aantal ‘andere’ manieren. Zo kun je gratis F1 tv kijken via een aantal kanalen.

Topics:

Chromecast-enthousiasteling van het eerste uur. Gebruikt al jaren Google-diensten en weet veel over Chromecast, Chromebook, Google Home en streaming.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Delen op...