Microsoft 365 Personal vs Family: dit zijn de verschillen

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Ruud Caris

Laatste update:

0

Word op Chromebook

Als je Microsoft 365 wil kopen, dan zijn er een aantal opties om uit te kiezen, maar wat zijn nu de verschillen. In dit artikel leg ik uit wat de overeenkomsten en verschillen zijn tussen Microsoft 365 Personal en Family.

Microsoft 365

Microsoft 365 is misschien wel één de meest populaire software-pakketten ter wereld. Het Office-pakket draait dan ook al heel wat jaartjes mee. Vroeger met vooral aandacht voor de losse apps of programma’s, maar tegenwoordig steevast als pakket met meerdere toepassingen en functionaliteiten.

Dit heeft zich gevormd tot Microsoft 365: een volwaardig product met een compleet aanbod aan apps en diensten. In Microsoft 365 zit in ieder geval:

Office Microsoft 365 Personal en Family
Via: depositphotos.com | dennizn

Met een Microsoft 365-abonnement krijg je in totaal een jaar lang toegang tot alle apps en diensten binnen dit pakket. Hierbij wordt er voor particulieren een tweetal verschillende pakketten aangeboden: Microsoft 365 Personal en Microsoft 365 Family.

De pakketten hebben de nodige overeenkomsten, maar er zijn ook verschillen hierin. Verderop in dit artikel leg ik precies uit, wat deze zijn en wanneer je het beste welk abonnement kunt kiezen.

Microsoft 365 Personal en Microsoft 365 Family

Als je voor de keuze staat of je Microsoft 365 Personal of Microsft 365 Family moet kiezen, dan gaat dit overzicht je zeker helpen.

Voordat ik de apps en mogelijkheden apart bespreek, eerst een overzicht van de overeenkomsten en verschillen tussen de abonnementen.

FunctieMicrosoft 365 PersonalMicrosoft 365 Family
Aantal gebruikers12-6
Word (Premium) (Premium)
Excel (Premium) (Premium)
Powerpoint (Premium) (Premium)
OneNote (Premium) (Premium)
Teams
Outlook (Premium) (Premium)
OneDrive1TBTot 6TB (1TB/gebruiker)
Family Safety-app (Premium)
Windows, MacOS, iOS en Android
Beveiliging
Technische support
Prijs per jaar€ 69 (of met korting)€ 99 (of met korting)

Microsoft Word

Eén van de meest essentiële programma’s in Microsoft 365 is ongetwijfeld Word: de wereldbekende tekstbewerker, die al vele rapporten of verslagen van binnen en buiten heeft gezien.

Deze app is uiteraard standaard aanwezig in beide pakketten, zowel Personal als Family. Ook de functionaliteit is hier exact gelijk.

Microsoft Excel

Als je spreadsheet zegt, zeg je ook Excel en ook dit is een bijzonder populaire app binnen deze Microsoft-bundel. Hiermee kun je bijna oneindige hoeveelheden data verwerken.

Ook voor Microsoft Excel geldt: deze is aanwezig in Microsoft 365 Personal en Family, hier dus ook geen onderscheid tussen de beide pakketten die aangeboden worden.

Word op Chromebook
Slechts beperkt beschikbaar
Officiële versie van Office 365
Geschikt voor Chromebook
Ook in browser te gebruiken

Powerpoint en OneNote

Wil je een presentatie maken dan grijp je al snel naar Powerpoint en dat is dan ook niet zo gek. Deze ‘presentatie-maker’ is al jaren op de markt en wordt door iedereen gebruikt: van leerlingen of studenten op school, tot presentaties voor de raad van bestuur van de grootste bedrijven ter wereld

Ditzelfde geldt voor OneNote, de tool om digitale notities te maken en online op te slaan. Hiermee kun je eenvoudig synchroniseren tussen verschillende apparaten en eenvoudig jouw gedachten ordenen.

In het Microsoft 365 pakket, beide varianten, is deze software aanwezig en is dan ook volledig te gebruiken.

Office 365 Chromebook

Teams en Outlook

Eén van de populairste email-apps ter wereld, Outlook, zit ook standaard in de Microsoft 365-abonnementen. Hiermee kun je alle soorten mail ophalen, of het nu gaat om een exchange-server, Live-account, maar ook bijvoorbeeld Gmail-accounts.

Daarnaast is er een uitgebreide agendabeheer-tool aanwezig en is dit voor velen één van de meest gebruikte apps, elke dag weer.

Dat geldt ook voor Microsoft Teams, de app die sinds de pandemie een flinke vlucht heeft genomen in gebruik. Met Teams kun je eenvoudig (video-)meetings beleggen, je scherm delen en chatten. Daarnaast wordt deze tool ook door veel bedrijven en scholen gebruikt om onderling te communiceren.

Beide apps, dus zowel Outlook als Teams zijn standaard onderdeel van het Microsoft 365 Family en Personal-abonnement.

OneDrive

OneDrive is de online opslagdienst van Microsoft, waarbij het eenvoudig is om bestanden in de cloud te stallen. Vervolgens worden deze naar verschillende apparaten gesynchroniseerd, zodat je altijd beschikking hebt over je bestanden.

De OneDrive-app heeft wel een klein verschil binnen de abonnementen. Zo is de opslag als volgt verdeeld:

Family Safety-app

De Family Safety-app is een andere interessante en meer recente toevoeging aan de Microsoft-familie. Hiermee is het mogelijk om ‘in de gaten te houden’ wat er precies gedaan wordt op bijvoorbeeld de telefoon of laptop van zoon of dochter.

De Family Safety-app van Microsoft maakt het bijvoorbeeld ook mogelijk, om tijdslimieten te zetten voor bepaalde apps en games, of überhaupt de schermtijd te beperken. Daarnaast zijn er inhoudsfilters beschikbaar om specifieke content te blokkeren.

De app biedt ook de mogelijkheid tot het delen van een locatie, zodat je altijd kunt zien waar de andere persoon zicht bevindt. Bij het Family-abonnement krijg je hier nog extra de mogelijkheid bij om een locatiewaarschuwing te ontvangen, waardoor de app nog meer mogelijkheden krijgt!

Aantal gebruikers

Dan komen we bij een groot verschil tussen de beide abonnementen: zoals de naam al doet vermoeden is Microsoft 365 Personal voor één persoon bedoeld, terwijl het Family-abonnement gebruikt kan worden door meerdere gebruikers.

Het aantal Family-gebruikers ligt tussen de 2-6, dus als je kiest voor dit abonnement, dan is het een stuk voordeliger, als je dit met meerdere gebruikers doet. Op deze manier kun je relatief goedkoop genieten van alle eerdergenoemde apps en programma’s.

De prijs…

En dan de prijs, daar zit natuurlijk ook nog een essentieel verschil tussen beide abonnementen.

Kies je voor een jaar-abonnement, dan krijg je nog extra korting.

Tot slot…

Of je nu gaat voor Microsoft 365 Personal of Family, je krijgt een compleet pakket aan diensten en apps aangeboden voor een schappelijke prijs. Het is dan ook niet voor niets één van de meest gebruikte software-pakketten ter wereld.

Chromecast-enthousiasteling van het eerste uur. Gebruikt al jaren Google-diensten en weet veel over Chromecast, Chromebook, Google Home en streaming.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Delen op...