Pas op: Netflix-spammails in omloop

Je zou 'drie jaar gratis Netflix' kunnen ontvangen, maar het tegendeel is waar.

Door

Wesley Akkerman

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Netflix cadeaukaart

💡 In het kort

Het kan gebeuren dat je de komende dagen een mail ontvangt met daarin de belofte voor ‘drie jaar gratis Netflix’. Dat is natuurlijk dikke onzin, dus trap er niet in. Open de mail niet en als je de mail wel opent uit nieuwsgierigheid, klik dan op geen enkele link.

Begin 2020 gebeurde het al eerder. En nu, bijna vier jaar later, zien we het wederom gebeuren. Malafide personen die uit zijn op persoonlijke gegevens claimen dat je ‘drie jaar gratis Netflix’ kunt ontvangen. Als iets te mooi lijkt om waar te zijn, dan is dat ook meestal zo. En in dit geval is het niet anders. Trap hier dus niet in!

Het nieuws over de spammails over Netflix is gaan rollen dankzij een artikel van Radar. De redactie aldaar heeft kunnen vaststellen dat het gaat om precies dezelfde mails als toen. De tekst is vrijwel identiek. We hebben de tekst uit de mail hieronder overgenomen, zodat je als bewuste consument weet waar je op moet letten.

Drie jaar gratis Netflix? Welnee

“Gefeliciteerd! Jij bent een van de kanshebbers om gratis Netflix toegang te krijgen voor drie jaar! Zoals je weet hebben wij elke week nieuwe acties bij HappyBox. Aangezien Netflix razendpopulair is in Nederland en wij continue door onze 600.000 leden gevraagd worden naar een Netflix actie is het deze week feest.”

Netflix

In de mail staan ook verschillende, klikbare links. Zo kun je klikken op ‘meer informatie’ of ‘Bekijk jouw prijs’. We raden aan nergens op te klikken in dit soort mails, om te voorkomen dat je gegevens gestolen worden. Bovendien is het zo dat het bedrijf achter deze spammails helemaal niet bestaat — dus je kunt ook helemaal niets winnen.

Een welbekend trucje uitvoeren

Mocht je in dit soort situaties toch twijfelen over de echtheid van de mail, dan kun je de muisaanwijzer over de link laten zweven. Onderin beeld staat dan naar welke website je gestuurd wordt. Komt die url je niet bekend voor? Dan kun je er beter niet op klikken. Ook kun je van tevoren even Google of dit geen spam betreft, zoals in dit geval.

Topics:

Schrijft sinds 2006 over technologie. Of het nu gaat om de Chromecast, Chromebook of Google Home, hij draait zijn hand er niet voor om.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Delen op...