Netflix resetten op Samsung tv: eenvoudig stappenplan

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Ruud Caris

Laatste update:

0

Netflix resetten op Samsung TV

Netflix resetten op Samsung tv is zo gepiept en handig als je bijvoorbeeld met een nieuwe account wil inloggen. In dit eenvoudige stappenplan leg ik precies uit hoe je dit voor elkaar krijgt en de Samsung Smart Hub op tv kunt resetten en dus Netflix opnieuw kunt instellen.

Netflix resetten: waarom eigenlijk?

Als je kiest voor de optie: Netflix resetten op een Samsung TV, dan zijn er daar een aantal goede redenen voor te bedenken.

Misschien zijn er problemen met je Netflix-account, of heb je juist een nieuw account gemaakt (of gedeeld) en wil je die gaan gebruiken.

Hieronder nog een aantal redenen waarom je voor deze rigoreuze optie zou kiezen.

 • Nieuw/ander Netflix-account – Simpel, je wil met een ander account inloggen op je Samsung tv.
 • Netflix werkt niet meer – Er zijn mogelijk problemen met Netflix, het werkt niet meer naar behoren. Check in dit geval eerst onze gids ‘Netflix doet het niet
 • TV verkopen – Je hebt de tv verkocht en wil alle accounts verwijderen
 • Bij familie/vrienden/bekenden ingelogd – Mogelijk heb je even ingelogd bij vrienden, bekenden of familie. Als je weggaat wil je dit weer ongedaan maken.
 • In een (vakantie-)appartement – Als je een weekendtrip hebt in een appartement en je hebt tijdelijk ingelogd met jouw Netflix, dan wil je uiteraard weer uitloggen.
 • Gedeeld Netflix-account – Het delen van Netflix-accounts mag niet meer, daarom dien je Netflix uit te loggen op tv
Netflix

Netflix resetten op Samsung tv: zo werkt het

Natuurlijk kun je proberen uit te loggen op de tv binnen de Netflix-app, maar als dat niet lukt dan zijn er nog wat andere mogelijkheden.

Wil je Netflix resetten op jouw Samsung TV, dan zul je een aantal stappen moeten doorlopen. Hiermee reset je niet alleen Netflix, maar eigenlijk de hele Smart Hub van Samsung.

Door deze te resetten, zullen alle gegevens verwijderd worden en dus ook jouw Netflix-gegevens. Vervolgens kun je opnieuw inloggen in de app op jouw Samsung tv.

???? Netflix resetten Samsung tv is afhankelijk van jouw model. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen modellen voor 2020 en na 2020.

Samsung tv en Google Home
Afbeelding: Samsung (persafbeelding)

Smart Hub resetten (tv-modellen na 2020)

Heb je een nieuwer model Samsung TV, dan zul je onderstaande stappen moeten doorlopen om jouw Samsung Smart Hub te resetten. Hierdoor gaat ook Netflix weer terug naar het inlogscherm.

 1. Kies voor instellingen
 2. Vervolgens ondersteuning
 3. Kies hier voor service care
 4. Dan de optie zelfdiagnose
 5. Hier vind je dan Smart Hub resetten

Als je deze stappen hebt doorlopen, zijn alle gegevens uit de Smart Hub volledig gereset.

Netflix Samsung tv resetten (tv-modellen voor 2020)

Is je tv van voor 2020, dan ziet het instellingen-menu er iets anders uit. De stappen die je vervolgens moet doorlopen zijn dan logischerwijs ook iets anders.

 1. Ga naar instellingen
 2. Kies hiervoor ondersteuning
 3. In het volgende scherm zie je service care staan
 4. Vervolgens kies je zelfdiagnose
 5. In het laatste scherm zie je Smart Hub resetten staan

Als je deze stappen hebt doorlopen dan zou je met een ander account moeten kunnen inloggen.

Netflix resetten: handige tips

Als je Netflix gebruikt, zijn er een aantal handige tips die ik wil meegeven. Op deze manier heb je alle informatie bij de hand om het meeste uit de streamingdienst te halen.

Netflix-abonnement

Als je Netflix kijkt, heb je een abonnement nodig. Er zijn een aantal manieren om net iets minder te betalen voor de streamingservice.

Dit is niet voor iedereen weggelegd, maar wil je minder betalen, check dan ons artikel over Netflix-abonnementen. Hier vind je de mogelijkheden om jouw maandelijkse bedrag omlaag te krijgen.

Netflix-abonnement delen

In 2023 zijn de regels voor het delen van Netflix-accounts veranderd. De korte versie: het mag niet meer.

Maar er zijn natuurlijk wat nuances. Zo kun je bijvoorbeeld wel je Netflix-account delen binnen hetzelfde huishouden. Alle info over het delen van je account lees je in het volgende artikel.

Netflix-abonnement delen: mag het en krijg ik een boete?

Betaalmethodes en contact met Netflix

Als je Netflix hebt gereset op je Samsung TV, moet je misschien een nieuw abonnement afsluiten. Dan heb ik hieronder een aantal handige linkjes voor je. Kun je Netflix met iDeal betalen bijvoorbeeld? Maar ook, heb je Netflix premium echt nodig?

Hieronder nog een aantal handige links:

Chromecast-enthousiasteling van het eerste uur. Gebruikt al jaren Google-diensten en weet veel over Chromecast, Chromebook, Google Home en streaming.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Delen op...