Office 365 op Chromebook: 5 redenen waarom dit een goede match is

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Ruud Caris

Laatste update:

0

Office Microsoft 365 Personal en Family

💡 In het kort

 

Word, Excel en Powerpoint zijn een van de meest gebruikte programma’s ter wereld. Of het nu gaat om een tekstdocument, spreadsheet of presentatie, dit zijn er de standaard-apps voor. De apps zijn allemaal gebundeld in Office 365, wat prima gebruikt kan worden op een Chromebook.

Office 365

Het Office 365 pakket is één van de meest gebruikte software-bundels ter wereld en bestaat uit een aantal verschillende apps. In dit pakket vind je onder andere:

Word op Chromebook
Via: depositphotos.com | Dennizn

Met deze apps heb je een compleet pakket om vele taken uit te voeren. Wil je Office 365 kopen en op een Chromebook gaan gebruiken? Wij hebben een vijftal redenen voor je op een rij gezet, waarom dit een goed idee is.

1. Office apps zijn de standaard

Hoe je het ook bekijkt, de apps van Microsoft zijn de standaard geworden. Tegenwoordig spreekt men over een ‘Word-bestand’ in plaats van een tekstbestand. Ditzelfde geldt bijvoorbeeld voor spreadsheet: dit wordt in de volksmond gewoon een ‘Excel-bestand’ genoemd.

Ook presentaties horen in dit rijtje, die steevast een ‘Powerpoint’ wordt genoemd. Dit geeft aan dat de apps ingeburgerd zijn en je dus eigenlijk niet zonder kunt.

Gelukkig werken Word, Excel, Powerpoint en anderen ook gewoon goed op een Chromebook, handig!

2. Extra opslag met OneDrive

Op een Chromebook heb je natuurlijk standaard Google Drive opslag, maar het is ook handig om een back-up opslag te hebben. Bij een Office 365-abonnement krijg je dan ook toegang tot OneDrive, de opslagdienst van Microsoft.

Hier kun je eenvoudig Word-, Excel- en Powerpoint-bestanden in opslaan, maar ook andere files zoals foto’s, PDF’s, video’s en nog veel meer.

Met OneDrive heb je er maar liefst 1TB aan opslag bij je die je kunt gebruiken als back-up voor jouw bestanden of om te vullen met je foto- of video-collectie.

Word op Chromebook
Slechts beperkt beschikbaar
Officiële versie van Office 365
Geschikt voor Chromebook
Ook in browser te gebruiken

3. Altijd (online) opgeslagen

Misschien kun je je het nog herinneren van vroeger: je hebt flink gewerkt in een document en ineens is je laptop leeg, of gebeurt er iets anders waardoor je een groot deel kwijt bent. Frustrerend!

Gelukkig worden nu wijzigen automatisch, tussentijds opgeslagen als je online werkt. Op deze manier heb je dus altijd een recente versie van jouw document, ook als jouw laptop zonder stroom komt te zitten.

4. Eenvoudig samenwerken

Ben je van plan om samen te werken met Office-apps: gelukkig kan dat tegenwoordig ook. Vroeger was Google Docs heer en meester als het ging om samenwerken in realtime, maar ook hier heeft Microsoft een flinke inhaalslag gemaakt.

Zo is het nu eenvoudig om samen te werken in en aan bestanden, waarbij je wijzigen in realtime ziet verschijnen of juist verdwijnen. Op deze manier kun je ook op je Chromebook handig samenwerken.

Word op Chromebook

5. Compleet pakket aan apps

In Office 365 heb je een groot aanbod aan apps die praktisch alle werkzaamheden qua productiviteit mogelijk maken. Zo is het onder andere mogelijk om tekstbestanden te maken en bewerken met Word, maar ook het maken van spreadsheets behoort tot de mogelijkheden.

Een andere interessante toevoeging van Office 365 is Microsoft Family Safety. Als je een family-abonnement afsluit, krijg je toegang tot alle handige functies.

Met Family Safety kun je onder andere schermtijden beheren van andere gezinsleden. Wil je zoon of dochter bijvoorbeeld 30 minuten per dag de tijd geven om Minecraft te spelen, dan kun je dat instellen. Daarnaast is het ook mogelijk om totale schermtijd te zien van de apparaten.

Office 365 Family Safety
Via: Microsoft

Op deze manier heb je dus meer invloed op wat er allemaal gaande is op de devices van andere familie-leden. Ook heeft Family Safety de mogelijkheid om de locatie te delen (en bekijken), waardoor je altijd weet waar iemand zich bevindt. Uiteraard zijn er hier ook allerlei zaken in te stellen, zodat de privacy gewaarborgd blijft.

Dit soort toevoegingen maakt het nog interessanter om Office 365 te kopen.

Chromecast-enthousiasteling van het eerste uur. Gebruikt al jaren Google-diensten en weet veel over Chromecast, Chromebook, Google Home en streaming.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Delen op...