Podimo verhoogt prijzen: dit betaal je nu voor de dienst

Maar wanneer je een jaarabonnement afsluit, blijven je maandelijkse kosten hetzelfde.

Door

Wesley Akkerman

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

podimo

💡 In het kort

De Podimo-prijzen voor de abonnementen zijn verhoogd voor het komende jaar. Voortaan betaal je 6,99 per maand voor een standaardabonnement of 11,99 per maand voor Podimo Plus. Met een jaarabonnement blijven je maandelijkse kosten echter hetzelfde. Het proefabonnement van veertien dagen blijft bestaan.

Podimo-gebruikers opgelet: voortaan ga je namelijk meer betalen voor de streamingdienst voor podcasts en luisterboeken. De lage prijs van 4,99 wordt verhoogd naar 6,99 euro per maand. Wanneer je een jaarabonnement afsluit, dan komt dat alsnog neer op 4,99 euro per maand — maar dan zit je dus wel een jaar vast aan deze dienst.

Een jaarabonnement op Podimo kost je 59,99 euro per jaar. Wanneer je dat bedrag deelt door twaalf maanden, dan kom je uit op 4,99 euro per maand. Dat betaal je dus nog de oude prijs. Voor jou voordelig als luisteraar, en voor het bedrijf voordelig als aanbieder. Zo krijgt iedereen uiteindelijk wat die uit de deal wil halen, zeggen we met een positieve insteek.

Podimo prijzen verhoogd

Maar eigenlijk is en blijft het vervelend wanneer bedrijven die streamingdiensten aanbieden hun prijzen verhogen. Want er ontstaat toch een bepaalde afhankelijkheid wanneer je ergens in geïnvesteerd hebt, of in dit geval graag naar luistert. Een maandabonnement kost voortaan 6,99 euro per maand. Dat is twee euro per maand meer dan het dus was.

podimo android
(Afbeelding: Google Play Store)

De verhoogde Podimo-prijzen gaan per 1 maart 2024 in, voor nieuwe en bestaande klanten. Het is overigens niet zo dat je meer voor hetzelfde gaat betalen. Want waar je voorheen tien uur naar luisterboeken kon luisteren via Podimo, kan dat vanaf 30 januari twintig uur bedragen. Een verdubbeling dus. Maar verder krijg je geen extra’s.

Via mail op de hoogte

De prijsverhoging is reeds zichtbaar op de website van de aanbieder. Podimo heeft zijn gebruikers via een e-mail op de hoogte gebracht van de veranderingen, maar we kwamen het nieuws ook tegen op Telecompaper. Mocht je het nieuws daar willen lezen, dan moet je een account aanmaken. De inlogknop van Google werkt momenteel niet.

Verder is het goed om te weten dat de prijzen van Podimo Plus ook omhoog gaan. Maandelijks betaal je daar 11,99 euro voor, of anders jaarlijks 119,90 euro per jaar. Je leest meer over Podimo in ons uitgebreide achtergrondartikel.

Topics:

Schrijft sinds 2006 over technologie. Of het nu gaat om de Chromecast, Chromebook of Google Home, hij draait zijn hand er niet voor om.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Delen op...