Roblox op Chromebook: zo speel je deze populaire game op een Chromebook

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

4

Door

Ruud Caris

Laatste update:

4

Roblox op Chromebook

Roblox is een ongekend populair spel, maar kun je dit ook spelen op een Chromebook? In dit artikel deel ik precies wat de mogelijkheden zijn en de Roblox op Chromebook te spelen. Stap voor stap leg ik uit hoe je deze moet installeren en vervolgens opstarten. Dit en meer in deze Roblox Chromebook gids.

Roblox: immens populaire game

Roblox, officieel gelanceerd in 2006, is een bijzonder populaire game, vooral onder jeugdige spelers. Het is een zogenaamde MMO, een Massively Multiplayer Online. Hierbij spelen duizenden (en vaak nog veel meer) spelers van over de hele wereld samen in een online wereld.

Dat is precies wat Roblox is: een game waar je in virtuele wereld kunt spelen of ze zelf kunt maken. In deze werelden kun je veel dingen doen: of het nu gaat om je huis inrichten, of het met of tegen andere spelers opnemen.

In principe kan Roblox gratis gespeeld worden, maar het is ook mogelijk om virtuele in-game currency te kopen: Robux genaamd. Dit koop je met Euro’s of Dollars en wordt omgezet naar Robux die je in de game kunt gebruiken voor andere outfits, gebouwen, auto’s en meer mogelijkheden.

Om een idee te krijgen van de populariteit van Roblox: in 2022 spelen een kleine 45 miljoen mensen dagelijks het spel. Dat zijn serieuze aantallen. Het is dan ook niet vreemd dat mensen willen weten of Roblox op een Chromebook werkt.

Roblox Chromebook
Via: Google Play

Roblox Chromebook

Laten we beginnen met de belangrijkste vraag over dit spel:

Is Robox op een Chromebook te spelen? Roblox is te spelen op een Chromebook, waar je wel een app voor moet downloaden uit de Play Store. Hoe dit precies werkt, leg ik in dit artikel verder uit.

Nu we weten dat je Roblox op een Chromebook kunt spelen, ga ik verder met uitleggen hoe dit precies werkt.

Word op Chromebook
Slechts beperkt beschikbaar
Officiële versie van Office 365
Geschikt voor Chromebook
Ook in browser te gebruiken

Uiteraard dien je een werkende en ingestelde Chromebook te hebben, waarbij je ingelogd bent met je Google-account. Dit is noodzakelijk om optimaal gebruik te maken van het apparaat, maar ook om toegang te krijgen tot de Play Store, die je nodig hebt om de game te installeren.

Roblox op Chromebook
Met deze uitleg installeer je Roblox zo op een Chromebook, eenvoudig en snel.
Open de Play Store op je Chromebook
De Play Store vind je onderaan het scherm, of in de zogenaamde appdrawer waar alle apps bij elkaar staan.
Zoek hier naar ‘Roblox’
Zoek in de Play Store naar ‘Roblox’ of klik (op je Chromebook) op deze link waardoor je rechtstreeks bij het spel uitkomt. Het logo van Roblox ziet er zo uit:


Kies voor installeren
Kies binnen de Roblox-pagina in Google Play op de installeren-knop. Hierdoor zal het spel geïnstalleerd worden.
Open Roblox en spelen maar op je Chromebook
Open de Roblox-app vanuit de Play Store of je appdrawer waar alle apps bij elkaar staan!

Na het volgen van dit stappenplan heb je dus Roblox op Chromebook en kun je aan de slag. Uiteraard dien je eventueel wel nog een account aan te maken bij Roblox om echt te kunnen spelen.

Roblox extension

Naast de app die gebruikt kan worden op de Chromebook, is het ook mogelijk in de Chrome-browser gebruik te maken van een Roblox extension. Hiermee is het mogelijk om extra opties toe te voegen.

Hierbij is het belangrijk om te weten dat Roblox niet gespeeld kan worden via de browser, dus deze extensie zorgt voor extra mogelijkheden, maar niet dat de game speelbaar is in Chrome.

Met de Roblox extensie kun je extra mogelijkheden ontgrendelen, zoals bijvoorbeeld:

  • Items notifier – zo krijg je meldingen als items zijn bijgewerkt of er nieuwe beschikbaar zijn
  • Avatar pagina filter balk
  • Trade notifier
  • Toevoegen van dark mode aan pagina’s
  • Nog veel meer…

Er zijn echter nog veel meer mogelijkheden beschikbaar. Eén van de populairste extensies van is Roblox+ die wel 30 functies toevoegt.

Meer over de Roblox+ extensie kun je hier vinden en wil je alle opties in het spel bekijken (browser) dan kan dat via deze link als je ingelogd bent met je Roblox-account.

Wil je Roblox op Chromebook spelen, dan heb je dus niets aan deze extensie, daar heb je echt de app voor nodig zoals je hierboven hebt kunnen zien.

Roblox extension

Gamen op een Chromebook

Inmiddels weet je dat Roblox gespeeld kan worden, maar ook games als Fortnite en Minecraft kunnen gewoon op een Chromebook geïnstalleerd worden. Gamen op een Chromebook is dus zeker mogelijk, soms met wat creativiteit. Wil je meer high-end-games spelen, dan is Google Stadia een goede optie, waarmee je via internet een games kunt spelen zoals Destiny 2, Fifa en nog veel meer populaire games.

Chromecast-enthousiasteling van het eerste uur. Gebruikt al jaren Google-diensten en weet veel over Chromecast, Chromebook, Google Home en streaming.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

4 gedachten over “Roblox op Chromebook: zo speel je deze populaire game op een Chromebook”

Plaats een reactie

Delen op...