Spotify komt met apart abonnement voor audioboeken

Op moment van schrijven is nog niet bekend of de dienst naar Europa komt.

Door

Wesley Akkerman

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Spotify

💡 In het kort

Spotify kondigt een nieuw abonnement aan waarmee je alleen naar audioboeken op het platform kunt luisteren, a 9,99 dollar per maand. Het abonnement is vooralsnog alleen in de Verenigde Staten beschikbaar. Onduidelijk is nog of we hetzelfde aanbod in Europa of Nederland gaan zien.

Mensen in de Verenigde Staten kunnen nu een abonnement bij Spotify afnemen waarmee ze alleen naar audioboeken kunnen luisteren. Dat abonnement kost 9,99 dollar per maand. Met het Audiobooks Access Tier kun je tot vijftien uur luisteren per maand naar één van de 200.000 audioboeken op het platform.

Dit abonnement geeft geen reclamevrije toegang tot muziek en podcasts, laat het bedrijf weten. Als je naast audioboeken ook graag naar muziek luistert, dan krijg je te maken met advertenties tussendoor. Met een gewoon abonnement kun je overigens ook naar audioboeken luisteren, maar dan is de selectie met 150.000 titels iets kleiner.

Spotify logo
Via: Pixabay MIH83, CC

Nieuw Spotify-abonnement

Zo op het eerste gezicht lijkt de nieuwe dienst dus weinig waarde aan te bieden voor mensen die het liefst alles in één abonnement hebben. Een basisabonnement bij Spotify kost in de VS 10,99 dollar, waardoor je dus een dollar per maand wint. Het bedrijf ziet dit dan ook als een alternatief voor de mensen die voornamelijk interesse in audioboeken.

Plus: door het abonnement niet té goedkoop te maken, lijkt Premium ineens heel aantrekkelijk. Want waarom zou je 9,99 dollar betalen voor een dienst met reclame, terwijl je voor een dollar meer toegang krijgt tot reclamevrij luisteren? Het verschil zit hem dan in het aanbod — als Spotify dat recht zou trekken, zou dat idee wellicht beter kunnen werken.

Op moment van schrijven is nog niet bekend of de dienst naar Europa komt.

Via: Techcrunch

Schrijft sinds 2006 over technologie. Of het nu gaat om de Chromecast, Chromebook of Google Home, hij draait zijn hand er niet voor om.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Delen op...