Spotify voegt muziekvideo’s toe voor Premium-gebruikers

Je kunt de video's zowel horizontaal als verticaal bekijken. Het maakt dus niet uit op welk platform je dit doet.

Door

Wesley Akkerman

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

spotify muziekvideos

💡 In het kort

Spotify maakt bekend dat Nederlandse gebruikers van het Premium-abonnement voortaan toegang krijgen tot muziekvideo’s. Het betreft vooralsnog een bèta, maar uiteindelijk zal de catalogus duizenden video’s omvatten.

Abonnees van Spotify kunnen in elf landen, waaronder Nederland, voortaan muziekvideo’s bekijken binnen de apps van de muziekstreamingdienst. Het maakt niet uit of je de clips wil bekijken binnen de smartphone-, tv- of computerapp. Op moment van schrijven zijn de videoclips nog niet beschikbaar voor gebruikers in België.

Het kan zijn dat je nog even moet wachten voordat je de muziekvideo’s te zien krijgen. Maar binnen nu en twee weken moeten Spotify Premium-abonnees, waaronder dus in Nederland, de videoclips te zien krijgen. Het aanbod zou zeventienduizend videoclips omvatten. Per nummer verschilt of er een clip beschikbaar is of niet.

Spotify logo
Via: Pixabay MIH83, CC

Spotify-videoclips bekijken

Mocht Spotify een videoclip aanbieden van een nummer, dan zie je dat vanzelf staan op de pagina van dat liedje. Daar vind je dan een nieuwe knop, genaamd Overschakelen naar videoclip. Als je erop tapt, dan speelt de app de muziekvideo af. Je kunt de video’s zowel horizontaal als verticaal bekijken. Het maakt dus niet uit op welk platform je dit doet.

Omdat het een bèta betreft kunnen er in de komende weken en maanden nog wat dingen veranderen. Spotify meldt serieus om te gaan met de feedback van zowel gebruikers als muzikanten. Maar de functie staat in de basis waarschijnlijk vast. Ook zullen er in de komende maanden extra videoclips toegevoegd worden door de grootste muziekstreamingdienst van nu.

Naast Nederland kunnen ook gebruikers in de landen Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Italië, Polen, Zweden, Brazilië, Colombia, de Filipijnen, Indonesië en Kenia genieten van de bètafunctie.

Schrijft sinds 2006 over technologie. Of het nu gaat om de Chromecast, Chromebook of Google Home, hij draait zijn hand er niet voor om.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Delen op...