YouTube tv-app wordt een stuk interactiever

Binnenkort ziet de tv-app van YouTube er anders uit dan je gewend bent.

Door

Wesley Akkerman

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

youtube tv app

💡 In het kort

De YouTube tv-app gaat voor een deel op de schop, waardoor je tijdens het kijken de reacties kunt opvragen zonder iets te hoeven missen. De nieuwe interface wordt in de komende weken uitgerold.

Binnen nu en enkele weken krijgt de YouTube tv-app een update, die ervoor zorgt dat je minder van de video’s hoeft te missen. Je kunt er namelijk voor kiezen de video in een wat kleiner venster te presenteren, terwijl je rechts in beeld naar de reacties kijkt. Nu zijn die reacties nog zichtbaar als overlay, waardoor je delen van de video kunt missen.

Door deze verandering moet de YouTube tv-app meer een interactieve ervaring worden dan nu het geval is, aldus het bedrijf. Links in beeld zie je dan de verkleinde video staan, terwijl rechts alle reacties gepresenteerd worden. Het lijkt een beetje op de manier waarop YouTube voortaan ook advertenties laat zien naast de video, zodat je ondertussen door kunt kijken.

youtube tv app
(Afbeelding: YouTube)

YouTube tv-app krijgt andere interface

Verder tref je rechts ook bijvoorbeeld de videobeschrijvingen aan, zodat je direct meer informatie kunt opvragen indien nodig. En als er een product in een video wordt getoond waar je interesse hebt, dan is het zelfs mogelijk dat direct aan te schaffen. Tot slot zou je er ook livescores van wedstrijden kunnen aantreffen. Kortom: er kan een hoop getoond worden.

YouTube wil dat de video die je bekijkt altijd in beeld staat. Daarom heeft het bedrijf bewust voor deze interface gekozen. Er waren ook andere opties beschikbaar, bijvoorbeeld waarbij de extra content onderin in beeld kwam te staan. Maar dan verscheen de video uit beeld. In de toekomst kan de extra ruimte gebruikt worden voor andere functies, zoals livechat.

Schrijft sinds 2006 over technologie. Of het nu gaat om de Chromecast, Chromebook of Google Home, hij draait zijn hand er niet voor om.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Delen op...