Zo activeer je 100GB gratis Google One opslag op een Chromebook

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

2

Door

Ruud Caris

Laatste update:

2

Google One logo

Google heeft al sinds jaar en dag een actie dat je 100GB gratis opslag (in Google One) krijgt bij de aankoop van een Chromebook. In dit artikel leg ik uit hoe je deze 100GB gratis cloudopslag kunt claimen en activeren.

Chromebook en ‘extra voordelen’

Om mensen over te halen een Chromebook te kopen heeft Google een aantal ‘voordelen’ in het leven geroepen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een gratis proefperiode van een aantal maanden voor een bepaalde dienst, of gratis toegang tot Google Stadia (gaming) voor een specifiek aantal maanden.

Eén van de meest bekende gratis voordelen van een Chromebook is de cloudopslag die tegenwoordig als Google One door het leven gaat. Hier krijg je voor de duur van 12 maanden, maar liefst 100GB aan gratis opslag om bestanden in de cloud op te slaan. Dit kunnen praktisch alle bestanden zijn en is dus niet beperkt tot bijvoorbeeld documenten of spreadsheets.

Voordat ik met de uitleg verder ga, leg ik eerst uit wat Google One nu precies is en wat je er eigenlijk allemaal mee kunt.

Wat is Google One en de 100GB gratis opslag?

Google One is de verzamelnaam van Google voor de online opslag verspreid over alle diensten. Maar er zijn meer mogelijkheden met Google One, waarvan ik er hieronder een aantal zal benoemen.

Met Google One krijg je dus extra mogelijkheden binnen je Google-account. Denk hierbij aan het opslaan van bestanden in Google Drive, meer mails (met grote bijlagen) in je Gmail-inbox, maar ook het opslaan van foto’s in de cloud via Google Foto’s.

Verder heeft Google One regelmatig ‘extra acties’ waarmee je veelal gratis diensten aangeboden krijgt. Denk bijvoorbeeld aan het gratis huren van een film (of soms voor een laag bedrag zoals € 0,99), maar er zijn ook mensen die hebben een gratis Nest Mini-speaker gekregen bij dit abonnement.

De essentie is in ieder geval dat de gratis opslag van 15GB, die elke Google-gebruiker heeft, wordt uitgebreid. De duur van dit voordeel bij aanschaf van een Chromebook is 12 maanden.

Wat kost Google One normaal?

Normaal gesproken is de prijs voor Google One, 100GB opslag per maand voor een particuliere gebruiker in Nederland € 1,99 per maand of € 19,99. Dat wil dus zeggen dat je met de 12 maanden gratis die je ontvang een waarde van ongeveer 20 euro voor niets krijgt.

Persoonlijk heb ik al jaren een (betaald) abonnement bij Google One (ervoor bij de voorloper van Google One) en betaal dus € 1,99 elke maand. Hieronder een overzichtje van de prijzen van Google One.

Via: Google

100GB gratis activeren op Chromebook

Om de 100GB te activeren op een Chromebook kun je dit eenvoudige stappenplan doorlopen. Voordat we beginnen, allereerst de bendodigdheden.

Word op Chromebook
Slechts beperkt beschikbaar
Officiële versie van Office 365
Geschikt voor Chromebook
Ook in browser te gebruiken

Benodigdheden

Het activeren van de 100GB gratis opslag is eigenlijk heel eenvoudig, na het volgen van deze stappen geniet jij een jaar lang van gratis opslag.

Totale tijd: 2 minuten

Start je Chromebook op

Zorg dat je Chromebook opgestart is en dat je ingelogd bent met het Google-account waar je de gratis 100GB aan wilt koppelen. Let er hier dus bij op dat het een account betreft waar Google One niet actief is.

Open Chrome

Ga naar de Chromebrowser en klik op de volgende link: www.google.com/intl/nl_nl/chromebook/perks. Deze link is specifiek voor Nederland, maar Google stuurt je vanzelf naar de juiste pagina.

Zoek het juiste ‘voordeel’ en activeer

Google voordelen gratis 100GB opslag

Zoek op deze pagina het juiste voordeel. Deze heet ‘Opslag Google One’ en klik hier op activeren.

Volg de stappen op het scherm

Na het activeren van dit Chromebook-voordeel, volg eventuele vervolgstappen en voila: je hebt een jaar lang gratis toegang tot de 100GB gratis opslag.

Activeren lukt niet, hoe kan dat?

Maar wat nu als het activeren niet lukt? Dan zijn er een aantal zaken die aan de hand kunnen zijn, die ik hieronder voor je op een rij heb gezet.

Geniet ervan…

Je hebt de eerste stappen in de wereld van een Chromebook gezet, chapeau! Wil je weten welke voordelen er nog meer zijn bij het kopen van een Chromebook, check dan deze link.

Ben je op zoek naar nog meer handigheidjes, check onze Chromebook-tips.

Headerafbeelding via Google

Chromecast-enthousiasteling van het eerste uur. Gebruikt al jaren Google-diensten en weet veel over Chromecast, Chromebook, Google Home en streaming.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

2 gedachten over “Zo activeer je 100GB gratis Google One opslag op een Chromebook”

Plaats een reactie

Delen op...