Chromebook aanbieding: tips om de beste deal te vinden

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Ruud Caris

Laatste update:

0

Chromebook aanbieding / Chromebook gaat niet aan

Ok, je wil dus een nieuwe Chromebook kopen en wil niet teveel betalen. Logisch! Daarom heb ik in dit artikel wat handige tips en links voor het vinden van de beste Chromebook aanbieding van dit moment.

Het vinden van een goede Chromebook aanbieding is niet bijzonder lastig, maar het is wel handig om wat richting te hebben hierin. Daarom hebben wij een aantal tips op een rij gezet voor het vinden van een simpelweg goede Chromebook aanbieding.

1. Chromebook aanbieding: wat is het beste moment?

Laten we beginnen met het goede nieuws: eigenlijk kun je het hele jaar door een goede Chromebook aanbieding vinden. Toch zijn er periodes dat er iets meer met prijzen gestunt worden dan op andere momenten.

Er zijn een aantal logische momenten waarop we meer aanbiedingen zijn, denk bijvoorbeeld aan het einde van jaar, maar er is meer.

Ben je op zoek naar een groot aantal aanbiedingen voor Chromebooks, dan kun je het beste in onderstaande periode overgaan tot aankoop.

Is het toevallig niet één van bovenstaande periodes, niet getreurd, er zijn veel momenten dat je goede aanbiedingen kunt vinden.

Lees ook: Dit zijn de beste Chromebooks van dit moment

2. Chromebook aanbiedingen: welke winkels

Het is vaak lastig een goed overzicht te vinden van Chromebooks die in de aanbieding zijn, daarom heb ik een aantal handige links voor je op een rij gezet. Deze links gaan direct naar het aanbiedingen-overzicht en zijn dus actueel.

Uiteraard zijn er nog meer winkels waar je een Chromebook kunt kopen, maar met onderstaande winkels hebben wij persoonlijk goede ervaringen als het gaat om het kopen van Chromebooks.

Chromebook aanbieding
Acer Chromebook

3. Zijn er op dit moment Chromebook aanbiedingen?

Gelukkig wel! Als je op zoek bent naar een goede Chromebook aanbieding zijn deze ook nu gewoon te vinden, het is soms alleen even goed zoeken.

Er zijn twee elementen waar je op moet letten als je een Chromebook wil kopen die danwel korting, danwel gratis extra’s heeft.

Word op Chromebook
Slechts beperkt beschikbaar
Officiële versie van Office 365
Geschikt voor Chromebook
Ook in browser te gebruiken
  1. Chromebook aanbieding: er wordt eenvoudig korting gegeven op de aanschaf van een Chromebook. Je krijgt sowieso de standaard extra’s erbij, zoals bijvoorbeeld 100GB gratis opslag en meer.
  2. Chromebook met extra’s: er zijn vaak aanbiedingen dat Google extra producten weggeeft bij een Chromebook. Zo heb ik zelf bijvoorbeeld een gratis Google Nest Mini ontvangen bij de aanschaf van een Chromebook.

Het mooiste is natuurlijk als je bovenstaande kunt combineren, zodat je van twee walletjes kunt eten. De acties van Google volgen zich vaak in snel tempo op. Soms krijg je een ‘dienst’ van Google voor een bepaalde periode gratis (denk aan Google Stadia of YouTube Premium), maar er zijn dus ook momenten dat het om hardware gaat.

4. Waar moet je op letten bij aanschaf van een Chromebook?

Er zijn een aantal zaken essentieel om op te letten als je een Chromebook wil kopen. Denk daarbij onder andere aan onderstaande punten.

Scherm en formaat

Chromebooks zijn er in verschillende maten en uitvoeringen, waarbij je vaak aan de hand van de schermdiagonaal wel een inschatting kunt maken hoe groot hij zal zijn.

Chromebooks lopen grofweg van 11 inch tot 15 inch (en soms wat groter). Wil je een draagbaar exemplaar om eenvoudig mee te nemen, kies dan bijvoorbeeld voor een 11 of 12 inch. Kijk je echter de nodige uren per dag naar je scherm en verricht je er veel werk op, dan zou ik minstens voor een 14 inch-versie kiezen, maar 15 inch of groter is dan natuurlijk ook een optie.

Bedenk verder of je aan de slag wil met een Chromebook als laptop, of dat je hem ook als tablet zou willen gebruiken. Dan heb je initieel een Chromebook met touchscreen nodig en vervolgens een ‘flip’-model om hem ook als tablet te kunnen gebruiken.

Geheugen, opslag en toetsenbord

Naast formaat en de aanwezigheid van een touchscreen, is het ook wenselijk zaken als geheugen en opslag in de gaten te houden. Ook al werkt een Chromebook veelal in de cloud, toch is het wenselijk wel wat opslag te hebben, zodat je bepaalde bestanden en downloads lokaal kunt opslaan.

De hoeveelheid RAM draagt tevens bij aan de snelheid van jouw Chromebook. Dit is natuurlijk slechts één factor van de snelheid, maar speelt wel een rol als je veel tegelijkertijd doet, of bijvoorbeeld veel tabs hebt openstaan.

Misschien vraag je je af: waarom staat er hier toetsenbord? Over het algemeen worden er Chromebooks met QWERTY verkocht in Nederland, maar we zien soms dat er bij aanbiedingen ook exemplaren uit het buitenland gehaald worden, met bijvoorbeeld AZERTY (zoals België gebruikt). Let dus goed op dat je de juiste indeling hebt, anders zal het in het begin vaak mis gaan…

5. Wat kun je allemaal met een Chromebook?

Als je op zoek bent naar een nieuwe Chromebook, zijn er naast de aanbiedingen natuurlijk nog een aantal zaken waar je op moet letten voordat je tot aanschaf over gaat. Dit bespreek ik hier al uitgebreid, maar onderstaand een korte samenvatting

Als je een Chromebook wil kopen, hou er dan rekening mee dat je er veel dingen wel mee kunt doen, maar er ook dingen zijn die een Chromebook niet goed kan.

Ga je je Chromebook gebruiken voor onderstaande doeleinden, dan voldoet deze 100 procent.

Naast de beste Chromebook aanbieding zijn er natuurlijk nog veel meer zaken interessant en goed om te wete rondom Chromebooks. Hieronder een aantal handige links.

Afbeelding: depositphotos.com | coryaulrich

Chromecast-enthousiasteling van het eerste uur. Gebruikt al jaren Google-diensten en weet veel over Chromecast, Chromebook, Google Home en streaming.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Delen op...