Chromecast krijgt interessante update met ‘fast pair’

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Ruud Caris

Laatste update:

0

De Chromecast heeft een update gekregen, waarbij de zogenaamde fast pair-functie is uitgerold. Hiermee is het onder andere mogelijk om snelle Bluetooth-devices te verbinden. Denk bijvoorbeeld aan speakers, koptelefoon of oordopjes.

Nieuwe update voor de Chromecast: fast pair

Er worden regelmatig nieuwe updates voor de Chromecast uitgerold. Van dit update-proces merk je normaliter niets, behalve als er nieuwe functies zijn.

In deze update worden onder andere de nieuwste beveiligingsstandaarden geïnstalleerd, maar dus ook een nieuwe functie met de naam fast pair. Hiermee zorgt Google ervoor dat het eenvoudig is om audio-devices te koppelen. Denk bijvoorbeeld aan hoofdtelefoons, oordopjes of draadloze speakers.

Daarnaast heeft Google een nieuwe knop toegevoegd die het mogelijk maakt om snel te switchen tussen gekoppelde apparaten. Dus als je wil wisselen tussen bijvoorbeeld een headphone en speakers. Meer info over Chromecast en Bluetooth kun je hier vinden.

snel wisselen Chromecast
Via 9to5Google

Wat kun je allemaal met de fast pair-functie?

Officieel wordt dit de Google Fast Pair Service (GFPS) genoemd. Hiermee is het mogelijk om Bluetooth Low Energy (BLE) apparaten snel te verbinden. Als je een Bluetooth-device van de laatste jaren hebt, is het waarschijnlijk BLE.

Het is dus mogelijk om snel te verbinden, waarbij gebruik gemaakt wordt van de proximity-sensor. Hierdoor wordt er in de nabijheid naar devices gezocht om te verbinden. Apple gebruikt dit ook om bijvoorbeeld een Apple Watch of Airpods te pairen. Je krijgt dan een halve pagina grote pop-up met de vraag of je wil verbinden.

Daarnaast is er nog wat andere data die weergegeven kan worden, zoals bijvoorbeeld batterijstatus. Wil je dus nieuwe apparaten verbinden, dan gaat dit een stuk sneller. Bij een Chromecast zullen dit voor draadloze oordopjes, koptelefoons of speakers zijn. Meer info over deze functie kun je op de supportpagina van Google vinden.

Chromecast updaten

Wil je de nieuwste update handmatig binnenhalen op jouw Chromecast met Google TV, dan kun je daarvoor onderstaande stappen volgen. De update waar deze nieuwe functie in zit is: STTE.231215.005.

  1. Navigeer naar de profielfoto rechtsboven in beeld
  2. Kies hier voor Instellingen
  3. Ga naar Systeem > Over > Systeemupdate
  4. Check of er nieuwe updates zijn (kan zijn dat je meerdere keren op moet klikken)
  5. Installeer deze updates

Het is ook heel goed mogelijk dat jouw Chromecast deze update al geïnstalleerd heeft. Deze update met fast pair is alleen beschikbaar voor de Chromecast met Google TV (4K en HD).

Via: 9to5Google

Chromecast-enthousiasteling van het eerste uur. Gebruikt al jaren Google-diensten en weet veel over Chromecast, Chromebook, Google Home en streaming.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Delen op...