Volgende Chromecast met Google TV duikt op

Dit nieuwe model moet dan naast de HD- en 4K-versies van de Chromecast bestaan.

Door

Wesley Akkerman

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Chromecast met Google TV

💡 In het kort

Het lijkt erop dat Google momenteel werkt aan een volgende Chromecast met Google TV aan boord. Dat blijkt uit een Google Home-update. Uiteraard heeft de zoekmachinegigant de informatie niet bevestigd, maar er zijn wat aanwijzingen voor gevonden.

Met de release van de eerste Google Chromecast met Google TV kreeg de mediaspelerlijn een frisse start van zijn eigenaar. Dat gebeurde in 2020. Sindsdien hebben we twee versies van deze Chromecast kunnen omarmen, namelijk de HD– en 4K-varianten. En zoals het er nu naar uitziet, komt daar een derde model bij.

Het grote voordeel van een Google Chromecast met Google TV is dat je er meer mee kunt dan alleen streamen. Je kunt er ook media op browsen, waardoor die meer mediaspeler dan dongle is. Dat heeft alles te maken met de software, genaamd Google TV. Dit is een aangepaste versie van Android TV, die veel rekening houdt met persoonlijke voorkeuren.

Google TV
Afbeelding: Google (persafbeelding)

Nog een Chromecast met Google TV?

De oudere Chromecast met Google TV-modellen hebben echter zo hun problemen. Zo is er weinig opslagruimte beschikbaar en gaat de snelheid er mettertijd op achteruit. Dat is een lot dat aan veel apparaten gekoppeld is, maar dat maakt het niet minder vervelend. Een nieuw model zou dergelijke problemen in elk geval kunnen oplossen.

En dat nieuwe model dook onlangs dus op binnen de broncode van de Google Home-app. Daarin wordt het YTD genoemd. Het enige wat we weten is dat dit een Chromecast van Google is, omdat de Google Home-app hem behandelt als een apparaat van Google. Apparaten van derde partijen krijgen achter en voor de scherm een andere behandeling.

Het is overigens niet de eerste keer dat er een nieuwe Chromecast met Google TV opduikt. Beging vorig jaar kwamen we bijvoorbeeld als YTC tegen, die nog altijd op zich laat wachten. Zo’n ontdekking biedt dus geen garanties.

Schrijft sinds 2006 over technologie. Of het nu gaat om de Chromecast, Chromebook of Google Home, hij draait zijn hand er niet voor om.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Delen op...