HBO Max volgt het voorbeeld van Netflix op

Vanaf volgend jaar heb je een eigen account nodig om de content te bekijken.

Door

Wesley Akkerman

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

hbo max

💡 In het kort

HBO Max heeft bekendgemaakt in de voetsporen van Netflix te treden en heeft besloten accountdelers aan te willen pakken. Vanaf 2025 zal het niet meer mogelijk zijn je account te delen met anderen, waardoor je dus wordt gedwongen een eigen abonnement af te sluiten. Mits je dan nog een abonnement wil, natuurlijk.

Het is geen geheim dat het niet goed gaat met het bedrijf achter HBO Max. Dat is Warner Bros. Discovery, die qua flink wat omzet aan z’n neus voorbij ziet gaan als het gaat om videostreamingdiensten en videogames. Daarnaast worden er allerlei trucjes met het Amerikaanse belastingsstelel uitgehaald om de cijfers uit het slop te trekken.

Zo worden er films en series geannuleerd terwijl die al helemaal af waren, en klaar voor een release. Maar omdat het dan beter voor de boeken is om die content te schrappen, wordt dat niet gedaan. Warner Bros. Discovery moet een hoop doen om de huidige schuldenlast te verlichten, en daardoor worden er links en rechts maatregelen getroffen door het bedrijf.

hbo max
(Afbeelding: HBO Max)

Veranderingen bij HBO Max

Niet alleen raken mensen hun baan kwijt, ook is het zo dat HBO Max constant verandert. Zo verschijnen voorheen voorheen exclusieve films en series weer bij andere streamingdiensten. Daardoor ontstaat wel een beetje de vraag wat je met een abonnement op deze dienst moet, als de content gewoon elders ook beschikbaar is.

Alles voor die paar extra centen, aangezien het uitlenen ook geld oplevert. Daarnaast meldt Bloomberg dat het vanaf 2025 niet meer mogelijk is een account te delen. Hoe het bedrijf dit precies gaat bewerkstelligen, is op dit moment nog niet bekend. Maar houd er dus rekening mee dat je vanaf volgend jaar zelf een abonnement nodig hebt voor de content. Daarmee volgt de dienst onder meer Netflix op, die verantwoordelijk is voor dit sneeuwbaleffect.

Schrijft sinds 2006 over technologie. Of het nu gaat om de Chromecast, Chromebook of Google Home, hij draait zijn hand er niet voor om.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Delen op...