HBO Max Ziggo: kosten en welke zender?

Door

Wesley Akkerman

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

HBO Max Ziggo

Heb je interesse in HBO Max? Ziggo biedt daarvoor een eigen kanaal aan, waar je alle series en films van de populaire videostreamingdienst kunt bekijken. Je leest er hier alles over.

HBO Max is een populaire videostreamingdienst in Nederland en daarbuiten. Wen overigens maar niet al te veel aan de naam, want binnenkort verandert die weer. De dienst gaat namelijk op de schop en zal in 2024 door het leven gaan als Max. Niets meer, niets minder.

HBO Max Ziggo

HBO Max kosten

Om toegang te krijgen tot het aanbod van HBO Max, dien je natuurlijk een abonnement af te sluiten. Tijdens de introductieperiode was het mogelijk een ‘levenslange’ korting te krijgen van vijftig procent. Maar op moment van publiceren is die deal niet meer beschikbaar.

We hebben levenslang overigens bewust tussen aanhalingstekens geplaatst. Want zodra de dienst overgezet wordt naar Max, dan vervalt de korting. Dan ben je immers lid van een andere streamingdienst en komen alle voorwaarden en acties te vervallen, helaas.

Wanneer je nu een abonnement afneemt bij HBO Max (Ziggo staat daar verder los van), dan heb je de keuze uit verschillende opties. Zo is er het basisabonnement dat 5,99 euro per maand kost, of 46,99 euro per jaar. Daarmee bespaar je jaarlijks 24,89 euro (en krijg je dus vier gratis maanden).

Betaalbaar HBO Max-abonnement

Je kunt op meerdere manieren een HBO Max-abonnement afsluiten.

Bekijk hier wat het bij jouw Ziggo-abonnement kost

Check hier de prijs bij HBO rechtstreeks

Maar je kunt ook voor het standaardabonnement gaan. Dan betaal je 7,99 euro per maand, of 59,99 euro per jaar. Daarmee bespaar je 35,98 euro op jaar basis, en dat komt neer op wederom vier gratis maanden. Wanneer je de kosten deelt met anderen, vallen die natuurlijk nog lager uit.

Met het eerste abonnement kijk je series in 720p-kwaliteit, terwijl standaard 1080p en 4k aanbiedt. Bovendien kun je met de basisoptie op één scherm tegelijkertijd kijken en tot vijf films en series downloaden. Betaal je meer, dan worden dat drie schermen en dertig films en series.

HBO Max Ziggo

HBO Max Ziggo?

Voorheen was het zo dat je voor de content van HBO Max Ziggo nodig had. Je moest daar je internet en tv afnemen om een abonnement op de dienst af te kunnen sluiten. Je had voor content van HBO Max Ziggo Movies & Series nodig om bijvoorbeeld Game of Thrones te kunnen bekijken.

Maar sinds 8 maart 2022 is daar verandering in gekomen. Sindsdien kun je gewoon los een abonnement nemen op HBO Max. Ziggo is nu niet meer nodig. Dat betekent ook dat de HBO Max-content verdwenen is bij Ziggo, zelfs wanneer je zo’n extra pakket afneemt bij de aanbieder.

💡 Heb je een Ziggo-abonnement, check dan ook even de korting (+ gratis producten) die je ontvangt via Ziggo.

Twijfel je of jouw abonnement nog bij je past? Check en vergelijk hier alle abonnementen!

Bij Ziggo HBO Max kijken

Maar hoe kun je dan nu wél bij Ziggo HBO Max-content kijken? Nou heel simpel: gewoon zo’n abonnement afnemen. Vervolgens kun je de app downloaden voor je tv, smartphone of mediaspeler en de content op allerlei schermen in huis bekijken. Da’s wel zo handig!

Het maakt hiervoor dus niet uit of je een deal met Ziggo, KPN of bijvoorbeeld T-Mobile gesloten hebt. De app is altijd te downloaden en het abonnement is altijd af te nemen. Je tv, mediaspeler of smartphone moet wel de app ondersteunen, maar dat zie je vanzelf in de downloadwinkels.

HBO Max Ziggo kanaal

Mocht dat laatste niet het geval zijn, dan kun je ook het HBO Max Ziggo kanaal gebruiken. Dan hoef je je geen zorgen te maken over specificaties en softwareversies. Dan neem je gewoon zo’n abonnement af en stem je af op het HBO Max Ziggo kanaal dat reeds beschikbaar is.

Om content in 4k te kunnen bekijken via een Ziggo-decoder, heb je echter wel een Mediabox Next of Ziggo Next Mini nodig. Je kunt het kanaal gewoon openen met de afstandsbediening, maar ook via stembediening. Dan maak je dus gebruik van de voice control-opties die Ziggo aanbiedt.

Op welk kanaal moet je precies zijn wanneer je HBO Max via Ziggo wil bekijken? Dat is gelukkig heel simpel: via voorkeurskanaal 156. Wanneer je daarop afstemt en vervolgens inlogt met je eigen gegevens, dan kun je dus heel gemakkelijk HBO Max via een Ziggo-abonnement bekijken.

HBO Max app

En nu we het toch even apps gehad hebben, is het ook fijn om te weten op welke apparaten je Ziggo kunt bekijken. Dat kan dus via een voorkeurskanaal op de genoemde Ziggo-decoders, maar ook bijvoorbeeld via je browser wanneer je inlogt bij de HBO Max-dienst. En het kan op de onderstaande apparaten:

 • Recent gelanceerde smart-tv’s
 • Android-smartphones en -tablets
 • Android TV (zowel televisies als mediaspelers)
 • Chromecast (via een pc of smartphone)
 • iPhone, iPad en iPod touch
 • Apple TV
 • PlayStation 4 en 5
 • Xbox-spelcomputers
 • Roku en Roku TV

Hoe je ook besluit te kijken, onthoud dat je een abonnement nodig hebt en dat je altijd moet inloggen. Of het nou om het kanaal, de app of een website gaat. Abonneren gaat via de officiële website, waar je dus kunt kiezen uit een maand- of jaarabonnement. Veel kijkplezier!

Lees ook

 1. HBO Max KPN: kosten en welke zender (+ gratis actie)
 2. Ziggo Next Mini: 7 dingen die je eerst moet weten
 3. Welk Ziggo pakket heb ik (en kan het goedkoper?)
 4. Ziggo app op Samsung tv: deze optie werkt wel
 5. Ziggo abonnement prijs + zo kan het goedkoper

Schrijft sinds 2006 over technologie. Of het nu gaat om de Chromecast, Chromebook of Google Home, hij draait zijn hand er niet voor om.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Delen op...