Disney Plus pakt accountdelers vanaf de zomer aan

Netflix heeft wat losgemaakt: Disney Plus kondigt de plannen tegen accountdelers aan.

Door

Wesley Akkerman

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Disney+ alternatief na netflix opzeggen

💡 In het kort

Ben je iemand die zijn of haar account deelt op Disney Plus? Dan hebben we slecht nieuws: vanaf de zomer gaat het bedrijf hier streng op controleren. Iedereen die een account deelt, wordt dan aangemoedigd zelf een account aan te maken.

Vanaf aankomende zomer moet je er rekening mee houden dat je een mail krijgt van Disney Plus wanneer je een account met een ander deelt. Dat heeft het bedrijf woensdagmiddag Amerikaanse tijd bekendgemaakt tijdens een gesprek met investeerders. Delers worden aangemoedigd een eigen account aan te maken.

Het bedrijf maakt tevens bekend dat accounthouders voor een extra bedrag mensen buiten hun eigen huishouden kunnen toevoegen. Echter, op moment van schrijven is nog niet bekend hoe hoog dat bedrag is. Bij Netflix betaal je hiervoor 3,99 euro per maand, per extra profiel. Daar maken een hoop mensen dankbaar gebruik van, aldus Netflix.

Disney Plus wil accountdelers aanpakken

Vanzelfsprekend is het zo dat Disney Plus geen gebruikers wil verliezen, ook al gaat het nu effectief meer voor dezelfde dienst vragen. Het bedrijf moet hierin zowel investeerders als consumenten tevreden houden. Dat is nog een lastige taak, helemaal als de exclusieve content (zoals die van Marvel en Star Wars) in veel gevallen tegenvalt.

Disney+

Onlangs kwam al in het nieuws dat The Walt Disney Company er als geheel strenger op gaat toezien dat mensen niet te vaak accounts delen van hun aanbod streamingdiensten. Daar heeft het bedrijf al nieuwe gebruikersvoorwaarden voor in het leven geroepen die sinds 25 januari geldig zijn voor nieuwe abonnees. 14 maart zijn oude abonnees aan de beurt.

Ondertussen ziet Disney Plus de extra betaling voor accounts buiten een huishouden als een kans om extra geld te verdienen. Dit werkt natuurlijk alleen wanneer gebruikers denken er alsnog een goede deal uit te halen, en dat ze dus goedkoper uit zijn door voor die optie te kiezen. Een eigen abonnement afsluiten kan in sommige gevallen duurder zijn.

Hoe het ook zit, we moeten het even afwachten. In de VS is het aantal gebruikers inmiddels afgenomen met 1,3 miljoen. Ook is het zo dat de kosten met 300 miljoen dollar verminderd zijn.

Schrijft sinds 2006 over technologie. Of het nu gaat om de Chromecast, Chromebook of Google Home, hij draait zijn hand er niet voor om.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Delen op...