5 redenen om voor NordVPN te kiezen

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Ruud Caris

Laatste update:

0

NordVPN

NordVPN is één van de populairste VPN-aanbieders ter wereld en werkt daarnaast ook nog eens bijzonder goed op een Chromebook. Meer dan genoeg reden om een overzicht te maken, waar NordVPN voor staat en wanneer je dit programma zou moeten kiezen.

VPN: wat kun je ermee?

Tegenwoordig worden VPN’s steeds vaker gebruikt, maar wat kun je er precies mee? De afkorting staat voor Virtual Private Network en zorgt ervoor dat jij veiliger en met betere privacy online kunt gaan.

Als je gebruik maakt van een VPN, gaat al jouw internetverkeer langs een extra server die ervoor zorgt dat jij veel van jouw gegevens niet prijsgegeven worden. Bijvoorbeeld je IP-adres is dan niet zichtbaar, maar het IP van de server waar jij verbinding mee hebt gemaakt.

Op deze manier is het eenvoudiger om je privacy te waarborgen online, maar dek je ook direct een aantal veiligheids-risico’s deels af.

Daarnaast zijn er nog een aantal andere voordelen die een VPN met zich meebrengt, waarbij je bijvoorbeeld kunt denken aan:

De afgelopen jaren heb ik NordVPN bijna dagelijks gebruikt en heb ik inmiddels een vrij duidelijk beeld hoe deze dienst werkt op een Chromebook. Hieronder noem ik dan ook vijf redenen waarom NordVPN simpelweg een goede keuze is.

5000+ servers wereldwijd

NordVPN is tegenwoordig één van de grootste VPN-aanbieders ter wereld en dat hebben ze onder andere bereikt door een groot serverpark wereldwijd op te tuigen.

Door een grote hoeveelheid servers, heb je dus de mogelijkheid om te verbinden met tientallen verschillende landen. Het kiezen van de juiste server heeft impact op de snelheid en stabiliteit van jouw verbinding.

Op zoek naar een goede NordVPN-deal voor jouw Chromebook of andere apparaat, check de prijzen dan hier!

Daarnaast heb je misschien specifieke wensen om met een bepaald land te verbinden. Zo wordt het bijvoorbeeld mogelijk om geo-blocked content te bekijken. Met andere woorden: je kunt bijvoorbeeld met een Amerikaanse server ook de Amerikaanse Netflix bekijken.

Door een grote variëteit aan servers, heb je bij NordVPN in ieder geval genoeg keuze. Hierbij heeft de NordVPN-app ook de mogelijkheid om telkens automatisch de beste server voor jou te selecteren.

CyberSec: ad-blocker en blokkeer gevaarlijke websites

CyberSec van NordVPN is een interessante toevoeging en wordt exclusief beschikbaar gesteld voor klanten. Met CyberSec krijg je nog meer controle over jouw browse-gedrag.

Zo worden advertenties bijvoorbeeld geblokkeerd, zonder dat je een ad-blocker of andere tool nodig hebt. Op deze manier kun je dus browsen met (nog) minder afleiding.

Ook zorgt CyberSec ervoor dat kwaadaardige websites geblokkeerd worden. Dit zijn websites waar kwaadwillende proberen gegevens buit te maken, of bijvoorbeeld een virus proberen te installeren. Met het gebruik van deze NordVPN-dienst wordt dit dus standaard geblokkeerd.

VPN Chromebook Nord VPN
Via: Chromefans.nl

Veel protocollen en mogelijkheden

NordVPN biedt niet alleen een flink aantal servers aan: er is ook ondersteuning voor meerdere protocollen. Dit zijn onder andere:

Doordat er meerdere keuzes zijn, worden er meerdere speciality-servers aangeboden. Deze dienen een specifieke doel: denk bijvoorbeeld aan P2P (Peer-2-Peer/downloaden) of een extra beveiliging door een dubbele VPN.

Hieronder een overzicht van de mogelijkheden die NordVPN hierin biedt.

  • Dedicated IP – Hierbij krijg je een vast IP, waarmee je dus altijd met hetzelfde IP-adres online kunt gaan. Dit kan gebruikt worden voor bijvoorbeeld IP-restricted logins.
  • Double VPN – Double VPN zorgt ervoor dat jouw internetverkeer niet door één, maar via twee servers van NordVPN verloopt. Hierdoor heb je een extra beveiligingslaag ingebouwd, waardoor jouw privacy nog beter gewaarborgd is en je dus lastiger te traceren bent.
  • P2P – Heb je downloadplannen of op een andere manier gebruik te maken van P2P-diensten, dan is dit een uiterst geschikt protocol.
NordVPN voor Chromebook

Betaalbaar en met meerdere apparaten

Nu is het natuurlijk goed om veel functies te hebben, maar een flinke maandprijs kan hierin ook afschrikken. Gelukkig is NordVPN betaalbaar, afhankelijk van je abonnement ben je slechts een paar euro per maand kwijt.

Hiermee kun je dan een VPN gebruiken op je Chromebook, maar ook op andere devices. Het is dan mogelijk om bijvoorbeeld ook je smartphone (en die van je partner/kids) te verbinden of twee laptop of iPad te verbinden met een VPN.

Door de mogelijkheid om met meerdere apparaten gelijktijdig van de dienst gebruik te maken, krijg je nog meer waar voor je geld.

Bijzonder goed werkende app

Een stabiele verbinding, veel keuze uit servers en een goede beveiliging zijn bijzonder belangrijk, maar een goed werkende app uiteraard ook. Check de Chromebook-app hier.

De NordVPN-app staat al jaren standaard op mijn Chromebook (en smartphone) geïnstalleerd en doet zijn werk naar behoren. De app werkt simpelweg prettig, waarbij je onder andere de mogelijkheid hebt om eenvoudig te verbinden met servers, maar ook om deze als favoriet aan te merken.

Op deze manier kun volgende keer dus nog sneller verbinden. Hierbij geeft de app de mogelijkheid om ook automatisch verbinding te maken, waardoor je nooit meer hoeft te twijfelen of je al dan niet verbonden bent.

Dit alles samen maakt NordVPN een betrouwbare, stabiele keuze voor een Chromebook VPN.

Lees ook

Chromecast-enthousiasteling van het eerste uur. Gebruikt al jaren Google-diensten en weet veel over Chromecast, Chromebook, Google Home en streaming.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Delen op...