Kobo Plus abonnement: doen, of beter van niet?

Door

Wesley Akkerman

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Rakuten Kobo Plus

Met een Kobo Plus abonnement kun je een aantal dingen doen. Wat precies is afhankelijk van het abonnement dat je afsluit. Je kunt namelijk kiezen uit drie verschillende mogelijkheden.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: met een Kobo Plus abonnement kun je niet altijd het complete aanbod aan e-books lezen binnen de gratis beschikbare app.

Kobo Plus abonnement: 3 opties

Zoals gezegd zijn er drie abonnementen beschikbaar. Kobo Plus Lezen, Kobo Plus Luisteren en Kobo Plus Lezen & Luisteren. Per abonnement verschilt het aanbod digitale boeken.

Met Kobo Plus Lezen en Plus Lezen & Luisteren krijg je toegang tot honderdduizenden e-books. Met Kobo Plus Luisteren en Lezen & Luisteren gaat het om tienduizenden luisterboeken.

Mocht je dus op zoek zijn naar een dienst waarmee je e-books kunt lezen en naar voorlezingen kunt luisteren, dan moet je Kobo Plus Lezen & Luisteren hebben. Dat is het meest uitgebreide abonnement.

Kobo Plus LezenKobo Plus LuisterenKobo Plus Lezen & Luisteren
Lezen
Luisteren
Kosten9,99 euro9,99 euro12,99 euro
E-reader
App
Proefperiode30 dagen30 dagen30 dagen

En voor de volledigheid, Kobo is hier niet alleen in. Via een dienst als Storytel kun je eveneens e-books lezen en naar audioboeken luisteren. En voor de apps Nextory, Podimo en Bookbeat geldt hetzelfde.

En als we dan toch bezig zijn: vergeet ook Spotify niet. De muziekstreamingdienst biedt geen boeken aan die je kunt lezen, maar je kunt wel luisteren naar boeken als The Lord of the Rings.

Rakuten Kobo Plus

Kobo Plus: de kosten en voorwaarden

Per abonnement verschilt het maandbedrag. Voor Kobo Plus Lezen en Kobo Plus Luisteren betaal je 9,99 euro per maand. Kobo Plus Lezen & Luisteren is met 12,99 euro net iets duurder.

Wat ook goed is om te weten: Kobo werkt samen met Bol.com. Mocht je dus een account bij de online retailer hebben, dan kun je daarmee ook inloggen op de dienst waarmee je boeken leest.

Kobo Plus abonnement
Zo neem je een abonnement op Kobo Plus.
Ga naar de website van Kobo.
Je komt nu uit op Bol.com.
Tap op de knop Probeer Kobo Plus gratis.
Dan hoef je dus nog niet te betalen voor het gebruik.
De gratis proefperiode duurt dertig dagen.
Daarna moet je wel betalen.
Je kunt ondertussen kiezen uit meer dan 280.000 boeken.
En een heel groot deel daarvan is Nederlandstalig.
Maandelijks worden er nieuwe boeken toegevoegd.
Dus je zit niet snel zonder nieuw leesmateriaal.
Je leest de boeken via de app of een Kobo-e-reader.
Je hebt op beide manieren toegang tot jouw Kobo Plus e-books.

Let op: het is niet mogelijk de boeken van Kobo Plus te lezen op een andere e-reader. Mocht je op een e-reader willen lezen, dan dien je die dus eerst nog aan te schaffen.

In principe maakt het niet uit welke e-reader je koopt. Maar wanneer je ook naar boeken wil luisteren, dan moet je de Kobo-e-reader overslaan. Daar kun je namelijk alleen maar op lezen.

Je kunt ook zonder e-reader toegang krijgen tot de boeken. Dat doe je door de gratis Kobo-leesapp voor je smartphone of tablet te downloaden. De app kun je downloaden voor iOS of Android.

Ook heel fijn: je kunt de boeken offline beschikbaar maken. Je hebt dan alleen internet nodig om de boeken te downloaden naar je e-reader of de app. Daarna kun je ze zonder internet lezen of beluisteren.

In de offline modus kun je 15 boeken tegelijk lezen op je apparaten. Zodra je een 16e boek begint te lezen zal je apparaat vragen om verbinding te maken met het internet.

Al je bladwijzers en notities blijven bewaard en na het synchroniseren van je apparaat kun je gewoon weer verder lezen waar je gebleven was.

Verder is het zo dat je tot vijftien boeken tegelijkertijd kunt lezen op maximaal vijf apparaten. Ben je de enige gebruiker van een abonnement, dan zit je mogelijk niet snel aan die beperking.

Kobo Plus abonnement delen?

En nu voel je hem al aankomen: je kunt zo’n Kobo Plus abonnement dus delen met maximaal vier mensen (jij bent dan zelf de vijfde persoon). Iedereen kan dan van drie boeken tegelijkertijd genieten.

Je kunt de maandelijkse kosten dan door vijf mensen delen. Voor Kobo Plus Lezen & Luisteren betaal je dan nog maar 2,60 euro per persoon. En voor de andere abonnementen is dat 2 euro de man.

Iedereen moet dan inloggen met hetzelfde account. Om problemen of verwarring te voorkomen kun je misschien het beste een nieuw account aanmaken, dat speciaal voor Kobo bedoeld is.

Zo kan niemand per ongeluk op het verkeerde account een bestelling doen, bijvoorbeeld. Dan houd je de zaken gescheiden en hoef je je ook nergens zorgen om te maken.

Kobo Plus abonnement opzeggen: boeken kwijt?

Het Kobo Plus abonnement is maandelijks opzegbaar. Je zit dus nergens permanent of voor een jaar aan vast. Het opzeggen regel je helemaal via het account dat je op bol.com hebt.

Wanneer je dat doet, dan verlies je mettertijd wel toegang tot de boeken die je aan het lezen bent of waar je naar aan het luisteren was. Je kunt de dienst tot aan het einde van de factureringsperiode gebruiken.

Je kunt de ebooks uiteraard nog wel kopen via bol.com. Van ebooks bljift een preview beschikbaar op je boekenplank, luisterboeken worden verwijderd.

Lees ook alles over:

  1. Nextory
  2. Storytel
  3. Podimo
  4. Podimo gratis
  5. Bookbeat
  6. 35 streamingdiensten op een rij: gratis en premium

Schrijft sinds 2006 over technologie. Of het nu gaat om de Chromecast, Chromebook of Google Home, hij draait zijn hand er niet voor om.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Delen op...