Skyshowtime abonnement kosten (+ zo kan het veel goedkoper)

Door

Wesley Akkerman

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

SkyShowtime abonnement

Ben je op zoek naar de Skyshowtime abonnement kosten? Zoek dan niet verder. In dit artikel leggen we uit wat de dienst kost, wat je daarvoor terugkrijgt en hoe je wat geld kunt besparen.

Skyshowtime is een videostreamingdienst van het Amerikaanse bedrijf Paramount. Het bedrijf werkt hiervoor samen met Comcast (eveneens uit de Verenigde Staten). Je treft hier veel unieke content op aan, maar daar moet je natuurlijk wel voor betalen. Daar lees je in dit artikel alles over.

Wat is Skyshowtime?

Wellicht heb je de namen al eens voorbij horen komen: Paramount+ en Peacock. Dit zijn twee andere streamingdiensten, respectievelijk van Paramount en Comcast. Beide diensten komen samen in Skyshowtime, in elk geval op de Europese markt; waaronder dus in Nederland.

Paramount is niet het minste mediabedrijf. Met zenders en merken als Paramount Pictures, MTV, Nickelodeon, BET, Comedy Central en ShowTime in het portfolio, kan de partij veel interessant content aanbieden. Comcast is eigenaar van ondermeer NBCUniversal en Sky Limited.

Skyshowtime heeft veel eigen series. Denk dan aan Halo, Star Trek: Strange New Worlds, American Gigolo en 1883. Maar ook aan alle seizoenen van Yellowstone, Super Pumped: The Battle for Uber, The First Lady, The Rising, The Fear Index, Let The Right One In, The Offer en Law and Order.

SkyShowtime abonnement

Daarnaast tref je er natuurlijk ook veel films op aan. Dit zijn bijvoorbeeld The Lost City, Marry Me, Belfast, A Quiet Place Part II en Sonic the Hedgehog 2. Veel films verschijnen na de bioscooprelease op de dienst, zoals Top Gun: Maverick, Jurassic World: Dominion en Nope.

Onthoud dat bioscoopfilms niet direct op de videostreamingdienst verschijnen. Het kan soms tot wel acht maanden duren voordat het zover is. Maar goed, daar zijn de Skyshowtime abonnement kosten ook naar. Je betaalt namelijk geen ontzettend hoge prijs om toegang te krijgen tot deze content.

Skyshowtime abonnement kosten

Skyshowtime is sinds 25 oktober 2022 beschikbaar in Nederland. Destijds was er een toffe actie die de Skyshowtime abonnement kosten flink kon drukken, dankzij een levenslange korting van vijftig procent. Hopelijk kan dit bedrijf die belofte wèl nakomen (we kijken naar jou, HBO Max).

Helaas moeten we mededelen dat de actie inmiddels ruimschoots verlopen is. Je kreeg namelijk 42 dagen de tijd om het abonnement af te sluiten tegen die gereduceerde prijs. Dit moest je dus voor 6 december 2022 geregeld hebben. Maar er is nog een optie beschikbaar, gelukkig.

De normale Skyshowtime abonnement kosten zijn 6,99 euro per maand. Daarmee is dit abonnement iets duurder dan het aanbod van Discovery+, maar wel veel goedkoper dan bijvoorbeeld Netflix. Amazon Prime is nog 2,99 euro per maand nog altijd de goedkoopste aanbieder momenteel.

skyshowtime abonnement kosten
(Bron: Skyshowtime)

Skyshowtime goedkoper?

Net zoals bij Discovery+ en Disney+ is het mogelijk een tof trucje toe te passen. Als je van tevoren toch al weet dat je meteen vol voor de streamingdienst wil gaan, dan kun je een jaarabonnement afsluiten. Dan krijg je een flinke korting van het bedrijf, da’s mooi meegenomen.

skyshowtime abonnement kosten
(Bron: Skyshowtime)

Met een jaarabonnement op Skyshowtime zijn de Skyshowtime abonnement kosten 33 procent lager dan wanneer je elke maand zou betalen voor het maandabonnement. Je betaalt dan 54,99 euro per jaar en dat levert een flinke besparing op. Je kunt namelijk vier maanden gratis kijken naar deze content.

Als je maandelijks voor Skyshowtime zou betalen gedurende een jaar, dan betaal je daar 83,88 euro voor. Trek daar de Skyshowtime abonnement kosten voor een jaar van af en je komt neer op een besparing van 28,89 euro. Dat is iets meer dan de waarde van vier losse maandabonnementen.

Verschil in abonnementen?

Tussen beide abonnementen zit eigenlijk geen verschil. In beide gevallen kijk je naar content in full hd (1080p) en kun je beeldkwaliteit verder niet aanpassen. Er zit geen verschil in aanbod, zoals dat bij Discovery+ wel het geval is. Maar goed, de abonnementen hebben daar ook andere prijzen.

Verder is het zo dat je tot vijf profielen kunt aanmaken, waaronder omgevingen voor kinderen. Je kunt op maximaal drie schermen tegelijkertijd bekijken. Dat is minder dan de vier schermen van het duurste Netflix-abonnement. Ook kun je alle films en series onbeperkt downloaden en streamen.

Lees ook: Skyshowtime Samsung tv: dit is de enige methode die werkt

Skyshowtime-alternatieven: een aantal opties op een rij

Er zijn tegenwoordig steeds meer streamingdiensten, waardoor je keuzes moet maken waar je je geld aan wil uitgeven.

Toch zijn er steeds meer Nederlanders met één, twee of meer streamingabonnementen. Dus heb je niet genoeg aan alleen een Skyshowtime abonnement, dan zijn er gelukkig nog veel alternatieven.

Hieronder een beknopte lijst van alternatieven.

  • Videoland – Groot aanbod Nederlandse series, films en programma’s.
  • Netflix – Eén van de meest bekende streamingdiensten van dit moment.
  • Disney+ – Alles van Disney, Marvel en meer. Scherp geprijsd ook.
  • Amazon Prime – Streamingdienst van Amazon met een aantal toffe exclusieve titels
  • HBO Max – Een recente speler in Nederland, maar met veel, sterke content.
  • Pathé Thuis – Als je vooral films wil huren (dus geen maandelijks abonnement)
  • Ziggo Movies en Series – catalogus (blauwe ster) – Video-dienst van Ziggo met veel series en films.
  • ViaPlay – Streamingdienst die vooral populair is geworden door de sport, je kunt er namelijk formule 1 mee kijken.
  • Discovery+ – Met veel aandacht voor sport.

Het kan altijd zijn dat de prijzen van de genoemde abonnementen veranderen of dat Skyshowtime besluit bepaalde functies aan te passen. We doen ons best dit artikel actueel te houden, maar het kan zijn dat een specifieke prijs achterhaald is. Controleer dus altijd zelf of de informatie nog goed is.

Lees ook ook alles over

Schrijft sinds 2006 over technologie. Of het nu gaat om de Chromecast, Chromebook of Google Home, hij draait zijn hand er niet voor om.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Delen op...