Nextory abonnement: doen of beter niet?

Door

Wesley Akkerman

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Nextory Chromefans

Misschien lijkt het je wel een goed idee: een Nextory abonnement afnemen. Maar wat kun je precies verwachten van deze aanbieder? We zetten alle relevante details voor je op een rijtje.

Voor wie nog niet bekend is met Nextory: dit is een dienst waarmee je naar boeken luistert. Je neemt een abonnement af en betaalt daar vervolgens een vast bedrag per maand voor.

Bekende concurrenten van Nextory zijn bijvoorbeeld Storytel, Bookbeat en Kobo Plus. In alle gevallen worden de boeken die je selecteert, voorgelezen. Dat kan in een paar situaties ontzettend handig zijn.

Sommige mensen vallen graag in slaap terwijl ze voorgelezen worden. Andere komen helemaal tot rust omdat ze zelf even niets hoeven. En ook tijdens het autorijden kan het een rustgevend effect hebben.

Nextory Chromefans

Nextory in Nederland

Hoewel Nextory sinds 2020 actief is in Nederland, bestaat het bedrijf al sinds 2015. Het is van oorsprong een Zweeds bedrijf, dat als doel heeft boeken (wederom) aan de man te krijgen.

Naast een groot aanbod luisterboeken kun je bij Nextory ook terecht voor een flinke lading e-books. Zo kun je dus naar boeken luisteren, maar als je wil kun je ze ook gewoon zelf lezen.

Hoewel Nextory niet uit Nederland komt, zijn er toch wat Nederlandse boeken beschikbaar. Daarnaast zijn er ook boeken die vanuit het Engels vertaald zijn, uiteraard naar het Nederlands. Nextory biedt naast Nederlandstalige boeken ook audioboeken in het Engels aan.

Verder is het alvast goed om te weten dat Nextory tevens een uitgebreid aanbod kinderboeken heeft. Wellicht kun je een Nextory abonnement daardoor delen met je kind dat van lezen houdt.Met een Nextory abonnement krijg je toegang tot meer dan 200.000 boeken. Welk boek je ook zoekt, bestsellers, detectives, thrillers, non-fictie of romans: in de bibliotheek zit er altijd iets voor je tussen.

Nextory review: de app

Wat je ook besluit te doen met Nextory, je hebt hiervoor de app nodig. Die is beschikbaar voor Android en iOS.

Helaas is het zo dat de dienst niet op een computer of e-reader te gebruiken is. Wanneer je wel eens vaker een app van een streamingdienst gebruikt hebt, dan weet je waarschijnlijk je weg snel te vinden in de Nextory app. Die lijkt namelijk op Spotify of Apple Music.

De app biedt vier opties aan: boekentips, zoeken, opgeslagen en account. Via de eerste optie krijg je aanbevelingen voorgeschoteld, verdeeld over verschillende categorieën en thema’s.

Wanneer je van de zoekfunctie gebruikmaakt, dan kun je zoeken op de titel van een boek of naam van een auteur. Ook kun je hier een genre invullen, om een mooi overzicht te krijgen. Is dat niet genoeg, dan kun je onder de zoekbalk klikken op een specifiek genre. Je krijgt dan niet alleen een snel overzicht te zien, ook kun je dat genre nog verder specificeren, als je dat zou willen.

Via de knop Opgeslagen kom je uit op een selectie boeken die je interesse hebben. Dit kunnen boeken zijn die je momenteel leest, maar ook boeken die je interessant vindt en later wil lezen.

Nextory Chromefans

Je kunt als gebruiker twintig boeken tegelijkertijd lezen of beluisteren. De Nextory app downloadt alle benodigde gegevens op je smartphone, zodat je de content altijd kunt raadplegen.

Verder vind je onder deze knop een lading statistieken. Zo zie je hoe lang je een boek gelezen hebt en welke boeken je gelezen of beluisterd hebt. Zo kun je voorkomen dat je een boek dubbel leest. Daarnaast kun je hier tevens een doel voor jezelf instellen, om jezelf te pushen wat meer te lezen. Je geeft aan hoeveel boeken je wil lezen binnen een bepaald tijdsbestek en kunt dan meteen beginnen.

Tot slot kun je onder Account je accountgegevens vinden, wisselen van leesprofiel (zodat je kind ook kan lezen, bijvoorbeeld) of de instellingen aanpassen. Dat spreekt allemaal gelukkig voor zich.

Handige functies binnen Nextory-app

De app biedt bovendien een aantal handige functies aan, waar je als lezer of luisteraar dankbaar gebruik van zult maken. We beginnen met de mensen die gebruikmaken van de e-reader. Daarmee kun je:

 • een automatische bladwijzer toevoegen. Markeer de pagina en keer eenvoudig terug naar waar je was gebleven.
 • de lettergrootte, helderheid van het scherm en de achtergrondkleur aanpassen naar jouw persoonlijke voorkeur of afhankelijk van de omgeving waar je aan het lezen bent.
 • makkelijk en zonder gedoe naar de volgende pagina of switchen tussen hoofdstukken of zelfs boeken.
 • een nog betere leeservaring krijgen door de optie om twee pagina’s naast elkaar te tonen op het scherm. Zo krijg je nog meer het gevoel dat je een fysiek boek aan het lezen bent.
 • je favoriete passages bewaren door gebruik te maken van markeringen en bladwijzers.

Luister je liever naar de boeken? Ook dan zijn er handige opties beschikbaar. De player kun je:

 • de afspeelsnelheid aanpassen naar het tempo dat jij het prettigst vindt.
 • eenvoudig de navigatiebalk gebruiken om vooruit of terug te spoelen naar een specifiek fragment in het boek. Dit werkt helaas alleen per hoofdstuk, niet het hele boek.
 • een timer instellen, zodat het afspelen automatisch stopt na een bepaalde tijd.
 • de bladwijzer gebruiken om een mooi fragment in het boek te markeren, of om weer verder te luisteren op het punt waar je was gebleven.
 • bijhouden hoe ver je al bent in het luisterboek.
 • ook in de energiebesparende modus blijven luisteren naar jouw favoriete boeken, op ieder moment van de dag.
Nextory Chromefans
8.6
Nextory luisterboeken + ebooks
Pluspunten
 • Groot aanbod luisterboeken
 • Uitgebreide audiofuncties
 • Relatief betaalbaar voor meerdere gebruikers
 • Lange proefperiode
Minpunten
 • Scrollen binnen boek alleen per hoofdstuk
 • Niet te gebruiken op pc/browser

Nextory abonnement afnemen?

Voordat je een Nextory abonnement afneemt, dien je eerst een account aan te maken op de officiële website. Zodra dat account goedgekeurd is, download je de app en kun je inloggen.

Je kunt kiezen uit twee soorten abonnement, namelijk Goud en Family. Met beide abonnement is het mogelijk onbeperkt te lezen en te luisteren en de boeken zowel online als offline gebruiken.

Een Goud Nextory abonnement kost 11,99 euro per maand. Hoewel je vier profielen aan kunt maken, kun je maar met één persoon de dienst gebruiken. Dat kan in gezinnen nog wel eens lastig zijn.

Die kunnen dan ook beter gaan voor Family, want dan kun je met twee tot vier personen gelijktijdig naar boeken luisteren (of ze zelf lezen). Die abonnementen kosten 14,99, 17,99 of 19,99 euro per maand.

 • gebruik door 2 profielen kost 14,99 euro per maand
 • gebruik door 3 profielen kost 17,99 euro per maand
 • gebruik door 4 profielen kost 19,99 euro per maand

Ook goed om te weten: je zit nog helemaal aan een abonnement vast. Wanneer je een Nextory abonnement hebt, dan kun je op elk moment upgraden of downgraden. Superhandig.

Nextory goud
Nextory Family
Gratis proefperiode
Details
Volledige aanbod
Maandelijks opzegbaar
1 gebruiker*
€ 11,99
2 gebruikers*
€ 14,99
3 gebruikers*
€ 17,99
4 gebruikers*
€ 19,99
Nextory goudNextory Family
Gratis proefperiode (details) (details)
Volledige aanbod
Maandelijks opzegbaar
1 gebruiker*€ 11,99
2 gebruikers* €14,99
3 gebruikers* € 17,99
4 gebruikers* € 19,99
* Tegelijkertijd toegang/afspelen

Nextory vs Storytel

Aangezien Nextory en Storytel twee vergelijkbare diensten zijn, kan het soms lastig zijn om te achterhalen wat precies de verschillen en overeenkomsten zijn. We zetten de belangrijkste op een rijtje.

 • De grootste verschillen zitten hem in het aanbod. Storytel biedt exclusieve boeken aan, die de dienst in eigen beheer uitgeeft. Die tref je dus niet aan binnen Nextory.
 • Welke aanbod het beste bij jou past, is natuurlijk de vraag. Daarom is het goed om te weten dat je beide diensten dertig dagen lang gratis kunt uitproberen.
 • Nextory kun je met in totaal vier mensen gebruiken, terwijl de teller bij Storytel blijft hangen op drie personen. Allebei de abonnement kosten echter 19,99 euro per maand. Bij Nextory betaal je 17,99 euro per maand voor drie personen.
 • Nextory is met 11,99 euro per maand goedkoper dan Storytel, waar je minimaal 12,99 euro per maand aan kwijt bent.
 • Alleen Nextory biedt een leesdagboek aan, waarmee je bijhoudt hoe lang je leest. Met allebei de apps krijg je toegang tot luisterboeken en e-books.

Nextory uitproberen

Omdat je mogelijk niet zeker weet of Nextory wat voor jou is, is het goed om te weten dat je de dienst gratis kunt uitproberen. Je krijgt dan dertig dagen de tijd om uit te vogelen of dit wat voor jou is. Via Chromefans kun je extra lang gratis luisteren, check deze link voor details!

Lees ook:

 1. Storytel abonnement: doen of beter niet?
 2. Podimo abonnement: doen of beter niet? (mijn ervaringen)
 3. Podimo gratis: dit is de enige werkende optie
 4. Bookbeat review

Schrijft sinds 2006 over technologie. Of het nu gaat om de Chromecast, Chromebook of Google Home, hij draait zijn hand er niet voor om.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Delen op...