Chromebook Black Friday: de beste deals op een rij

Door

Wesley Akkerman

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Chromebook achterkant

Een Chromebook en Black Friday gaan prima samen. Chromebooks zijn namelijk relatief goedkopere computers waar je veel mee voor elkaar krijgt. En als je nog minder hoeft te betalen, dan is dat natuurlijk helemaal mee. In dit artikel: tekst en uitleg over Chromebook Black Friday.

Een Chromebook en Black Friday gaan prima samen. Chromebooks zijn namelijk relatief goedkopere computers waar je veel mee voor elkaar krijgt. En als je nog minder hoeft te betalen, dan is dat natuurlijk helemaal mee. In dit artikel: tekst en uitleg over Chromebook Black Friday.

Chromebook Black Friday deals Flinke kortingen

Veel interessante Chromebook-kortingen
Acer, Asus, Lenovo en HP

Wat kun je allemaal met een Chromebook

Wellicht heb je er iemand wel eens over gehoord, maar weet je nog niet precies wat het voor apparaat is: de Chromebook. Dit is een goedkope laptop met relatief snelle hardware waarmee je allerlei apps en webdiensten gebruikt. Alle handelingen verricht je in de cloud.

Omdat je al je handelingen in de cloud verricht, heb je geen high-end hardware nodig, zoals dat vaak wel het geval is met laptops die draaien op Windows of macOS. Dat betekent dus direct dat de prijs lekker laag blijft. Want laptops zijn veelal duur door de interne hardware.

Chrome OS op Chromebook
Via: Google, CC

Dat gezegd hebbende, zijn er ook zeker dure Chromebook-modellen. Je kunt het zo gek niet bedenken, of ze bestaan. Chromebooks met een oled- of lcd-scherm, een touchscreen of normaal scherm of met een snelle processor en uitstekend werkgeheugen (maar dat is dus niet verplicht).

Omdat de Chromebook een alternatief op een traditionele laptop is, is er ook altijd een vast toetsenbord aanwezig. Soms kun je dat toetsenbord helemaal naar achteren draaien, waardoor je een dikke tablet overhoudt. En anders klap je het scherm omhoog, met het toetsenbord naar beneden gericht voor de zogenoemde presentatiestand. Dit zijn typische convertible-elementen.

Chromebook Black Friday: de aanbiedingen

Een overzicht van de Black Friday Chromebook-aanbiedingen op een rij. Zelf heb ik een aantal mooie deals gespot bij de verschillende aanbieders. Hieronder een aantal directe links naar de beste Chromebook Black Friday kortingen.

Afbeelding: HP

De vele optie van een Chromebook

De Chromebook is een apparaat dat je dankzij zijn veelzijdigheid dus niet in een enkele zin kunt omvatten. Daarvoor bestaat er een te grote verscheidenheid aan apparaten. Wel delen die apparaten allemaal dezelfde kernwaarden: betaalbaar, toegankelijk en altijd online.

Als je een Chromebook wil kopen, dan zijn er veel voor- en nadelen waar je rekening mee moet houden. Zo is een Chromebook vrijwel altijd snel, beschikt die over een lange accuduur en heb je weinig kans op virussen. Je krijgt via de Google Play Store toegang tot bijna alle Android-applicaties, die je lokaal op je apparaat draait. Maak je gebruik van veel apps, dan doe je er goed aan te investeren in een Chromebook met veel opslagruimte of ruimte voor een micro-sd-kaart.

Er zijn natuurlijk ook wat nadelen. Zo heb je altijd een internetverbinding nodig om alles uit het apparaat te halen. Ook moet je waarschijnlijk wennen aan het Chrome OS, het besturingssysteem op de laptop. Tot slot kom je waarschijnlijk zware apps tegen die je Chromebook niet aankan.

Omdat Chromebooks over het algemeen low-powered devices zijn (apparaten met weinig rekenkracht), zijn ze met name geschikt voor scholieren, studenten en mensen die veel tekst verwerken. Koop je er één met een beter scherm, dan kijk je er ook prima series en films op.

Ben je iemand die graag gamet op z’n laptop of veel foto’s bewerkt, dan is het wellicht beter om verder te kijken. Om dat goed te kunnen op een Chromebook, heb je relatief sterke interne hardware nodig. En dan kun je wellicht beter een Windows- of macOS-apparaat aanschaffen.

Chromebook aanbieding
Via: depositphotos.com | coryaulrich

Chromebook Black Friday: tips voor deals

Ga je tijdens Black Friday een Chromebook kopen? Dat is een goed idee, wie weet scoor je een heel fijn model voor een zeer aangename prijs. Het is beste is om te bedenken welk model je wil, want anders zie je straks door alle opties en mogelijkheden het bos niet meer.

Heb je een model op het oog? Neem dan het modelnummer over en voer die in bij prijsvergelijkers. Gebruiker er niet eentje, maar kijk ook of andere vergelijkers afwijkende prijzen aanbieden. Meestal maken ze gebruik van dezelfde websites, maar het kan geen kwaad dit te proberen.

Om te kunnen bedenken wel model je wil, dien je op z’n minst onderzoek te doen naar enkele Chromebooks. Bedenk van tevoren wat je ermee wil doen en wat je daar ongeveer voor nodig hebt qua specificaties, dan kom je gauw genoeg uit op een model van Asus, HP, Acer of Samsung.

Daarnaast doe je er goed aan alvast accounts aan te maken bij websites die Chromebooks verkopen. Zo hoef je dat tijdens het koopproces niet meer te doen, wat tijd kan schelen. Soms moet je er snel bij zijn met Black Friday, omdat voorraden beperkt zijn. Dus dan kan dit alvast helpen.

Voordat je overgaat op de aanschaf, doe je er ook goed aan om alvast alles te weten te komen over het apparaat naar keuze. Lees niet alleen over de specs, maar check ook reviews van het model en allerlei achtergrondartikelen over Chromebooks in het algemeen, inclusief het Chrome OS.

Tot slot nog wat simpelere tips:

  • Meld je aan voor nieuwsbrieven
  • Zet producten vast op een wishlist, zodat je die niet hoeft te zoeken wanneer het zover is
  • Lees de retourvoorwaarden goed door
  • Bekijk of er een speciale Black Friday-pagina is met een overzicht van alle deals
  • En bovenal: laat je niet gek maken en koop alleen een Chromebook als-ie écht goedkoper is

In dit artikel lees je alvast alles over de rechtermuisknop van de Chromebook, zoals wat je er allemaal mee kunt. Ook goed om te weten: je krijgt tot 100 GB aan gratis cloudopslag bij een Chromebook. Heel handig voor wanneer je er online op moet werken; dan kom je niet zonder ruimte te zitten.

Schrijft sinds 2006 over technologie. Of het nu gaat om de Chromecast, Chromebook of Google Home, hij draait zijn hand er niet voor om.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form
Delen op...