Discovery Plus abonnement: kosten (+ zo kan het goedkoper)

Door

Wesley Akkerman

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Discovery Plus abonnement

Wanneer je op het punt staat om een Discovery Plus abonnement af te sluiten, dan doe je er goed aan je eerst in te lezen. Wat kost zo’n abonnement, hoe kun je erop besparen en wat kun je ervan verwachten?

Discovery Plus is een videostreamingdienst die series en documentaires aanbiedt van een flink aantal bekende televisiezenders. Denk dan aan TLC, Paranormal Activity, Discovery Channel en Animal Planet. Naast vaste programma’s zijn er ook wel eens live uitzendingen te bekijken.

Deze dienst kenmerkt zich door zijn real life series, evenals het sportaanbod. Met Eurosport 1 en 2 in het pakket kijk je naar wedstrijden van over heel de wereld. Denk dan aan basketbal, wielrennen, motorsporten en tennis. En met Discovery Plus Originals krijg je exclusieve content voorgeschoteld.

Dat klinkt allemaal leuk en aardig, maar daar hangt natuurlijk wel een prijskaartje aan. Een Discovery Plus abonnement afnemen is zo gebeurd, maar wat moet je daar nou voor betalen? En kun je ook korting krijgen? Daar gaan we je in dit artikel alles over vertellen.

Discovery Plus abonnement

Discovery Plus abonnement: de kosten

Via de website van Discovery Plus kun je zien dat je twee abonnementen kunt afsluiten: een maand- en jaarabonnement. Het maandabonnement kun je tot zeven dagen lang gratis uitproberen, maar het jaarabonnement niet; dan moet je dus al zeker zijn van je zaak.

Het kan soms een beetje warrig overkomen, maar Discovery Plus biedt vier abonnementen aan. Twee maandabonnementen en twee jaarabonnementen. Het verschil zit hem in Entertainment en Entertainment & Sport. Alleen via het tweede abonnement krijg je toegang tot de wedstrijden.

Natuurlijk kun je het Discovery Plus abonnement eerst die zeven dagen gratis uitproberen om te kijken of het wat voor je is. En daarna eens een maandabonnement afnemen kan ook geen kwaad, voor als je nog niet klaar was met kijken. Dat abonnement kost je dan 3,99 of 5,99 euro per maand.

Wil je er meteen voor vol gaan? Ook dat kan gewoon, maar houd dan wel rekening met een flink bedrag dat je in één keer mag neerleggen. Het goedkoopste jaarabonnement kost je 39,99 euro en het duurste 59,99 euro per jaar. Snellere rekenaars onder ons zien dat zo’n abonnement wel goedkoper is.

discovery plus abonnement
Afbeelding: Google Play

Discovery Plus abonnement kan goedkoper

We maken even een kort rekensommetje. Wanneer je twaalf maanden lang het goedkoopste abonnement afsluit bij Discovery Plus, dan kost je dat jaarlijks 47,88 euro. Wil je ondertussen ook naar sport kunnen kijken? Dan moet je rekening houden met een bedrag van 71,88 euro.

Als we die bedragen naast elkaar leggen en van elkaar aftrekken, dan komen we uit op de volgende verschillen. 47,88 euro min 39,99 euro is een verschil van 7,89 euro per jaar. en 71,88 euro min 59,99 euro levert een bedrag op van 11,89 euro. Dat zijn dus bijna twee gratis maanden per jaar.

Daarnaast is er nog een handige manier waarop je kunt besparen. We kunnen ons voorstellen dat je ook vrienden of familieleden hebt die naar de programma’s en wedstrijden van Discovery Plus willen kijken. In dat geval kun je het abonnement gewoon delen met die mensen.

Een Discovery Plus abonnement werkt namelijk op vier schermen tegelijkertijd. Dat betekent dat je het abonnement kunt delen met drie andere mensen. En jullie kunnen allemaal tegelijkertijd gebruikmaken van de dienst. Sluit een vijfde persoon zich aan, dan heeft diegene helaas pech.

Stel nou dat je een Discovery Plus abonnement voor een jaar afsluit en die kosten deelt door vier personen, dan komen we uit op de volgende rekensom. Om het wat gemakkelijker te maken, ronden we het bedrag af op 60 euro. Dan is het dus vijftien euro per persoon per jaar. Dat is geen geld.

Niet af te sluiten via providers

Helaas is een Discovery Plus abonnement niet af te sluiten via een provider. Dit is bijvoorbeeld wel mogelijk met andere streamingdiensten, zoals Viaplay via Ziggo of KPN, maar ook Netflix (Ziggo en KPN) en Videoland.

Dat wil dus niet zeggen dat je niet kunt streamen als je bij deze providers zit, maar de betaling kan niet via jouw factuur verlopen. Je kunt bijvoorbeeld wel Discovery Plus bij Ziggo kijken. Alhoewel dit mogelijk wel iets anders gaat dan je gewend bent.

discovery plus abonnement
Afbeelding: Google Play

Discovery Plus abonnement: het overzicht

Om alles overzichtelijk te houden, zetten we de bovenstaande informatie ook even in een kort en handig overzicht voor je, zodat je alles nog eens rustig na kunt lezen of controleren.

Ook zetten we nog wat andere, handige info in de tabel, zodat je helemaal weet waar je aan toe bent.

EntertainmentEntertainment & Sport
Prijs (maandelijks)3,99 euro5,99 euro
Prijs (jaarlijks)39,99 euro59,99 euro
Aantal schermen (gelijktijdig)44
Downloads opslaanNeeNee
Kwaliteit van stream1080p en 4k1080p en 4k
Volledige aanbod films, docu’s, series en sportNeeJa
Kijken via tv, laptop, smartphone en tabletJaJa
ReclamevrijJaJa

Discovery Plus-alternatieven: een aantal opties op een rij

Er zijn tegenwoordig steeds meer streamingdiensten, waardoor je keuzes moet maken waar je je geld aan wil uitgeven.

Toch zijn er steeds meer Nederlanders met één, twee of meer streamingabonnementen. Dus heb je niet genoeg aan alleen een Discovery Plus abonnement, dan zijn er gelukkig nog veel alternatieven.

Hieronder een beknopte lijst van alternatieven voor Discovery Plus.

  • Videoland – Groot aanbod Nederlandse series, films en programma’s.
  • Netflix – Eén van de meest bekende streamingdiensten van dit moment.
  • Disney+ – Alles van Disney, Marvel en meer. Scherp geprijsd ook.
  • Amazon Prime – Streamingdienst van Amazon met een aantal toffe exclusieve titels
  • HBO Max – Een recente speler in Nederland, maar met veel, sterke content.
  • Pathé Thuis – Als je vooral films wil huren (dus geen maandelijks abonnement)
  • Ziggo Movies en Series – catalogus (blauwe ster) – Video-dienst van Ziggo met veel series en films.
  • ViaPlay – Streamingdienst die vooral populair is geworden door de sport, je kunt er namelijk formule 1 mee kijken.

Het kan altijd zijn dat de prijzen van de genoemde abonnementen veranderen of dat Discovery besluit bepaalde functies aan te passen. We doen ons best dit artikel actueel te houden, maar het kan zijn dat een specifieke prijs achterhaald is. Controleer dus altijd zelf of de informatie nog goed is.

Lees ook ook alles over

Topics:

Schrijft sinds 2006 over technologie. Of het nu gaat om de Chromecast, Chromebook of Google Home, hij draait zijn hand er niet voor om.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Voor jou geselecteerd

Plaats een reactie

Delen op...