Netflix bij Ziggo: zender, kosten en uitleg

Door

Arie Vogelaar

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

2

Laatste update:

2

Netflix abonnement

Heb je op dit moment een abonnement bij Ziggo? Of wil je graag een abonnement bij deze kabelexploitant afsluiten? Dan wil je ongetwijfeld ook graag Netflix kijken. Maar wat kost Netflix bij Ziggo? En hoe kun je Netflix hier streamen? Op deze pagina vind je een antwoord op al je vragen.

Netflix bij Ziggo: dit zijn de kosten

De kosten van Netflix hangen af van het type abonnement dat je hebt. In Nederland kun je kiezen uit diverse Netflix abonnementen, zodat je zeker weet dat je altijd het abonnement hebt dat bij jouw situatie past. Je hebt de keuze uit de volgende drie abonnementen:

 • Basic
 • Standard
 • Premium

Goedkoper Netflix-abonnement?

Ben je op zoek naar een goedkoper Netflix-abonnement, dan zijn er een aantal opties:

Bekijk hier alle tips!

Deze abonnementen hebben elk hun voordelen. Hieronder vind je een overzicht van wat deze abonnementen jou te bieden hebben. Je kunt zo eenvoudig ontdekken welk abonnement het beste bij je past.

BasicStandardPremium
Prijs per maand€ 7,99€ 11,99€ 15,99
Videoresolutie480p1080p4K+HDR
Geschikt voor aantal personen124
Kijken op tv, smartphone, computer en tablet

1. Basic-abonnement

Kies je een basic-abonnement, dan kijk je series en films in standaardkwaliteit. Deze kwaliteit is vergelijkbaar met die van een dvd en staat ook wel bekend als SD. Om op deze beeldkwaliteit te streamen, heb je weinig bandbreedte nodig en dat is een voordeel wanneer je geen snel of stabiel internet hebt. Een ander voordeel is dat vrijwel elk apparaat in staat is om deze resolutie te ondersteunen. Ook oudere apparaten.

 • Geschikt voor 1 persoon
 • Matige beeldkwaliteit
 • Aantrekkelijk tarief

2. Standard-abonnement

Het standard-abonnement is een populaire keuze onder Netflix-fans. Dat komt omdat de beeldkwaliteit HD is (1080p) en je via dit abonnement met twee personen tegelijk kunt kijken. Wel is hier iets sneller internet voor nodig en heb je een apparaat nodig met een schermresolutie die 1080p ondersteunt. Gelukkig geldt dit tegenwoordig voor de meeste televisies, tablets, laptops en smartphones.

 • Geschikt voor 2 personen
 • Goede beeldkwaliteit
 • Waar voor je geld

3. Premium-abonnement

Het premium-abonnement is de crème-de-la-crème onder de Netflix-abonnementen. Met deze keuze weet je zeker dat je films in Ultra HD kunt kijken, een kwaliteit die vergelijkbaar is met Blu-Ray. Let wel goed op: er is een flinke internetsnelheid voor nodig en je hebt apparaten nodig die 4K-resolutie ondersteunen. Niet geschikt voor iedereen, wel een geweldige keus.

 • Geschikt voor 4 personen
 • Uitstekende beeldkwaliteit
 • Mooie prijs/kwaliteit
Wat kost Netflix bij Ziggo
Foto: Chromefans.nl

Heeft Netflix een gratis proefperiode?

Vroeger was het mogelijk om Netflix enige tijd gratis te proberen. Daar is Netflix enige tijd geleden echter mee gestopt. Het is nu dus niet meer mogelijk om Netflix een tijdje te testen zonder dat je daarvoor betaalt. Dit betekent dat je een abonnement al vanaf dag één betaald zult moeten aansluiten. Ditzelfde geldt overigens voor diverse andere videodiensten, waaronder Disney+.

12 maanden gratis Netflix en Videoland bij overstap naar Ziggo

Wanneer je overstapt van een andere kabeldienst naar Ziggo, is er wel de mogelijkheid om 12 maanden Netflix én Videoland cadeau te krijgen. Dat geldt ook wanneer je deze streamingabonnementen al hebt. Je kunt dit doen door de aanbieding bij Ziggo te bestellen en een vouchercode in te wisselen bij Netflix en Videoland.

Lees ook: Viaplay Ziggo: kanaal, kosten en uitleg

Netflix-abonnement afsluiten: hoe werkt dat?

Wanneer je een abonnement bij Ziggo hebt, zijn er twee manieren om een Netflix-abonnement af te sluiten. Welke manieren dit zijn, vind je in het overzicht hieronder.

Netflix-abonnement afsluiten via mijn ziggo
Log in bij Mijn Ziggo
Ga naar de website van Mijn Ziggo en log in als klant.
Ga naar Producten
Ga naar Producten en zoek daar naar Netflix.
Voeg Netflix toe aan je pakket
Voeg Netflix via de productsectie toe aan je Ziggo-pakket.
Vul je gegevens in en ga akkoord
Je kunt nu je gegevens invullen en akkoord geven. De kosten voor het Netflix-abonnement worden vervolgens automatisch verrekend in de maandprijs van Ziggo.
Netflix-abonnement afsluiten via netflix zelf
Ga naar de website van Netflix
Je kunt de website vinden op Netflix.com.
Sluit het abonnement af dat bij je past
Op de website kun je kiezen welk pakket/abonnement het beste bij je past. Let goed op dat je echt het juiste abonnement kiest en niet perse het goedkoopste. Voer vervolgens je gegevens in en voltooi je aankoop.
Zet de televisie en je mediabox aan
Om Netflix op je mediabox te installeren, zet je eerst je televisie aan.
Druk op de home- of menuknop op de afstandsbediening
Bij sommige tv’s is de homeknop de juiste knop, bij andere de menuknop. Even testen dus.
Kies voor de optie TV Apps en druk op OK
Hier vind je alle applicaties die je in de mediabox kunt installeren en gebruiken.
Selecteer Netflix en druk op OK
Je kunt Netflix nu eenvoudig installeren en in gebruik nemen.

Netflix bij Ziggo: welk kanaal

Wat kost Netflix bij Ziggo? Je hebt inmiddels een antwoord gevonden op die vraag. Ook weet je wat de mogelijkheden zijn om een abonnement via Ziggo zelf of via Netflix af te sluiten.

Wanneer je eenmaal een abonnement op Netflix hebt, kun je via je Chromecast of je mediabox naar de nieuwste films en series kijken. Er zijn drie manieren om dit te doen:

Daarom het het goed om te weten wat het Ziggo Netflix kanaal is.

 • Netflix op de mediabox van Ziggo – In de mediabox van Ziggo kun je Netflix eenvoudig via het app-menu opzoeken en openen. Van daaruit kun je kiezen welke film of welke serie je wilt zien en genieten van een avondje home cinema. Dit werkt via Mediabox XL, Mediabox Next en Mediabox Next Mini.
 • Netflix via Ziggo kanaal 150 – Een andere eenvoudige optie om Netflix via Ziggo te bekijken, is door via de afstandsbediening naar kanaal 150 op je tv te gaan. Op die manier kom je automatisch bij Netflix terecht. Simpel toch?
 • Netflix via Chromecast – Heb je een Chromecast in je televisie ingebouwd? Of zit er in jouw tv standaard een Chromecast geïntegreerd? Dan kun je Netflix gewoon vanaf je smartphone naar je tv-scherm casten. Dit is in de meeste gevallen de makkelijkste en snelste manier om Netflix te kijken via Ziggo. De Chromecast is ook prima te gebruiken in combinatie met de applicatie Ziggo Go.

Streamen bij Ziggo: welke streamingdienst past bij jou?

Bij Ziggo kun je veel meer streamen dan alleen Netflix. Zo kun je via Movies en Series van Ziggo zelf talloze leuke films en tv-shows kijken. Ook kun je via Ziggo kijken naar Disney+, Videoland, Amazon Prime, Kijk, NPO, HBO Max, Ziggo On Demand, Viaplay en diverse andere streamingdiensten.

Welke streamingdienst het beste bij je past, hangt af van je voorkeuren. Zo bieden Videoland, Kijk en NPO veel Nederlandse televisie, staat Viaplay bekend om het uitzenden van Formule 1, vind je op HBO Max de allerbeste series van dit moment en heeft Amazon Prime de beste prijs-kwaliteitverhouding. Liever superheldenfilms, animaties en comedy’s kijken? Dan is Disney+ een streamingdienst naar je hart.

Lees ook

Streaming-fan van het eerste uur en heeft meer abonnementen dan goed voor 'm is. Schrijft graag (en veel) over Netflix, Disney, Viaplay en andere streamingservices!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

2 gedachten over “Netflix bij Ziggo: zender, kosten en uitleg”

 1. Ik probeer al weken via Ziggo netflix af te sluiten maar dat lukt maar niet. Krijgt steeds te zien dat het op dit moment niet lukt, ik kreeg te horen dat ik niet de enigste was maar waardoor het komt krijg ik niet te horen

  Beantwoorden
  • Dat is vervelend! Heb je al zicht op een oplossing? En al contact gehad met Ziggo?

   Als je een oplossing vindt, zou je die dan hier willen delen? Dan hebben anderen er mogelijk ook iets aan!

   Beantwoorden

Plaats een reactie

Delen op...