Discovery Plus Ziggo: dit is de enige mogelijkheid om te streamen

Door

Wesley Akkerman

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Discovery Plus Ziggo

Op moment van schrijven bestaat er nog geen Discovery Plus Ziggo-zender. Maar we kunnen ons voorstellen dat je die programmering van die dienst toch wil bekijken. Hoe doe je dat dan?

Wanneer je een mediabox van Ziggo in huis hebt staan, dan krijg je toegang tot verschillende zenders. Niet alleen van omroepen, maar ook van verschillende videostreamingdiensten. Zo zorgt Ziggo ervoor dat je niet voor elke dienst apart een app hoeft te downloaden.

Ziggo biedt momenteel een aantal zenders aan van streamingdiensten. Denk dan aan Disney Plus, waar je onder meer Marvel- en Star Wars-content bekijkt. En anders hebben we nog Amazon Prime Video (voor de Lord of the Rings-serie) en Videoland (check zeker The Handmaid’s Tale!).

💡 Heb je een Ziggo-abonnement, check dan ook even de korting (+ gratis producten) die je ontvangt via Ziggo.

Twijfel je of jouw abonnement nog bij je past? Check en vergelijk hier alle abonnementen!

Vanaf kanaal 150 tref je de verscheidene diensten aan. Een kort overzicht:

Welke jij hiervan kunt gebruiken hangt af van welk Ziggo pakket je hebt.

Zoals je ziet schitteren er een aantal videostreamingdiensten in afwezigheid. Discovery Plus is daar nu nog eentje van. Er bestaat dus nog geen Discovery Plus Ziggo-zender, op de mediaxboxen zoals de Mini Next, maar dat wil niet zeggen dat dit nooit gebeurt. Maar hoe moet je de content tot die tijd gaan bekijken dan?

Discovery Plus Ziggo

Discovery Plus Ziggo-zenders opzoeken

Discovery Plus biedt onder meer content aan van veel losse zenders die we reeds in het zenderaanbod van Ziggo aantreffen. Wanneer je gewoon de standaardprogramma’s wil kijken, dan hoef je wellicht helemaal geen extra abonnement af te sluiten. Wellicht voldoen de zenders aan je verwachtingen.

We geven een klein overzicht van zenders en hun kanalen.

 • Discovery: kanaal 17
 • TLC: kanaal 21
 • Investigation Discovery: kanaal 123
 • Discovery Science: kanaal 202
 • Animal Planet: kanaal 208

Discovery heeft nog een aantal zenders, die niet altijd in Nederland beschikbaar zijn. In dat geval is het dus wel aan te bevelen om een abonnement af te sluiten op die videostreamingdienst. Maar je kunt nu eerst kijken of de bovenstaande zenders aan je eisen voldoen, voordat je extra geld uitgeeft.

Discovery Plus Ziggo-zenders binnen de app

Heb je besloten toch een abonnement af te sluiten? Of heb je al een abonnement en vraag je je af hoe je toch die dienst kunt gebruiken? Voor beide groepen mensen hebben we hetzelfde antwoord: je hebt daarvoor de officiële app nodig. Die app is beschikbaar voor zowel Android als iOS.

Voordat je de app kunt downloaden, moet je ervoor zorgen dat je aan de minimale eisen voldoet. Zo heb je (in maart 2023) minimaal een Android-apparaten met Android 5.1 of hoger nodig. Dit kan een smartphones, tablet of mediaspeler zijn. Nu is Android 13 de meest recente variant.

Zit je binnen het ecosysteem van Apple? Ook dan kunnen we je vertellen wat je nodig hebt. Met een iPhone heb je tenminste iOS 13 nodig, terwijl je voor de iPad iPadOS 13 moet gebruiken. Op je moderne Apple TV moet minimaal tvOS 13 staan. Anders werkt de app helaas niet.

Discovery Plus downloaden
Zo ga je te werk wanneer je Discovery Plus wil downloaden.
Neem eerst een abonnement af en maak een account aan.
Dat doe je op de officiële website van het bedrijf. Heb je dit al gedaan, ga dan door naar stap twee.
Download nu de app voor je smart device.
Dit kan een smartphone, tablet, televisie of mediaspeler zijn.
Log in met je (nieuwe) account.
Gebruik daarvoor de inloggegevens die bij je account horen.
Begin met kijken.
En zo simpel is het. Kies uit wat je wil kijken en druk op Afspelen.

In veel gevallen is het mogelijk dat je de Discovery Plus-app gewoon op je televisie of mediaspeler kunt downloaden. Dan kun je alle programmering gewoon kijken wanneer je wil en de content bedienen met de afstandsbediening die bij de tv of het kastje hoort. Maar het kan ook anders.

Discovery Plus en Chromecast

Soms komen er bij ons verhalen binnen van mensen die de Discovery Plus-app niet werkende krijgen op een televisie of mediaspeler. Dat kan meerdere redenen hebben. Het platform wordt niet (meer) ondersteund of er is een ander probleem aan de hand. Vrees niet, want er is een oplossing.

Die oplossing kennen we in de vorm van Chromecast of AirPlay. Beide technologieën doen vrijwel hetzelde: de content van het ene scherm naar het andere scherm verplaatsen. In dit geval kun je dan denken aan een smartphone en een tv, waardoor je dus zonder tv-app kunt werken.

Je selecteert dan de content op je smartphone, stuurt die door naar de televisie en bedient alles vervolgens met de knoppen die op je telefoon verschijnen. Een kind kan de was doen. Maar voor je zover bent, dien je eerst bijvoorbeeld een Chromecast te installeren. En dat is gelukkig zo gepiept.

Voor de Apple-gebruikers onder ons – die niet beschikken over een Google Chromecast – kunnen we aanraden gebruik te maken van de Apple TV-mediaspeler. Die ondersteunt namelijk AirPlay, waardoor je eveneens in staat bent content van het ene naar het andere scherm te verplaatsen.

Discovery Plus: Chromecast en AirPlay
Zo gebruik je Discovery Plus via Chromecast of AirPlay.
Zorg ervoor dat de Chromecast of Apple TV correct geïnstalleerd is.
Ze moeten allebei verbinding maken met hetzelfde wifi-netwerk waar je smartphone of tablet ook gebruik van maakt.
Download de app van Discovery Plus op je smartphone of tablet.
Die app is beschikbaar voor zowel Android als iOS.
Log in met je (nieuwe) account.
Uiteraard heb je ook nu een account en abonnement nodig. Neem dat abonnement dus af als je dat nog niet gedaan hebt.
Bepaal wat je wil kijken.
Selecteer de content alvast.
Druk nu op de knop voor de Chromecast of AirPlay, die je in beeld ziet staan.
Je herkent de knoppen aan hun logo’s. In beide gevallen gaat het om een schermpje met een icoontje erin.
Selecteer de Chromecast of Apple TV in de lijst met apparaten.
En je kunt ontspannen genieten van je programma’s.

Mocht je een smart-tv van Samsung hebben, dan kun je aldaar in de store kijken of er een app beschikbaar is. Datzelfde geldt voor televisies die draaien op Android TV of Google TV. Helaas is er vooralsnog geen Discovery Plus-app beschikbaar voor de mensen met een LG-tv.

Lees ook

 1. Discovery Plus abonnement: kosten (+ zo kan het goedkoper)
 2. Ziggo zenders weg: dit is hoe je het oplost
 3. Ziggo Next Mini: 7 dingen die je eerst moet weten
 4. Ziggo Connect Box reset: probeer deze methode eerst
 5. Ziggo foutcode CS2004: deze oplossing werkt wel
 6. Viaplay Ziggo: kanaal, kosten en uitleg
 7. Netflix bij Ziggo: zender, kosten en uitleg

Topics:

Schrijft sinds 2006 over technologie. Of het nu gaat om de Chromecast, Chromebook of Google Home, hij draait zijn hand er niet voor om.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Delen op...