Netflix reclame: 5 dingen die je moet weten (+kosten)

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Ruud Caris

Laatste update:

0

Netflix hapert

Netflix reclame zit eraan te komen. Een goedkoper abonnement, maar dan zul je wel commercials moeten bekijken tijdens het streamen van series en films. Maar wat betekent dat precies voor jou en wat kost het Netflix-abonnement met reclame? Dat precies leg ik uit in dit artikel.

Netflix reclame

Netflix zou niet de eerste streamingdienst die reclames toevoegt aan series en films, waardoor het goedkoper kan worden. Andere diensten, zoals bijvoorbeeld Disney+, bieden ook een goedkoper abonnement aan waar je een commercial moet kijken.

Het Netflix reclame abonnement zit er ook aan te komen, alhoewel dit op het moment van schrijven nog niet bevestigd is. Toch heb ik een aantal feiten voor je op een rij gezet, die zorgen dat je de randvoorwaarden wat beter zult begrijpen.

KPN Netflix kijken
Via: unsplash.com | freestocks, CC

1. Zoveel reclame krijg je te zien

Hier heeft Netflix nog geen officiële uitspraak over gedaan, maar we hebben inmiddels wel een vermoeden welke kant dit op gaat.

Zo zijn er andere streamingdiensten, die al bekend hebben gemaakt hoeveel reclame-minuten je kunt verwachten tijdens het streamen.

Disney+ laat 4 minuten reclame zien elk uur. Alhoewel het nog niet bekend is, verwacht ik er elk uur zo’n 4-6 minuten Netflix reclame getoond wordt.

2. Waarom komt er een abonnement met reclame?

Er zijn op dit moment drie abonnementen beschikbaar voor Netflix, beginnend bij € 7,99, waarbij je vooral de basis-functies krijgt. Toch zijn er mensen die minder willen uitgeven, waardoor er een nieuw, betaalbaarder prijsplan is bedacht.

Dit Netflix reclame abonnement geeft het bedrijf daarnaast ook een extra verdienmodel. Ze verkopen natuurlijk reclames en ze hebben een groot, wereldwijd bereik. De bedoeling is natuurlijk ook om hier geld aan te verdienen en het tij te keren van teruglopende aantallen klanten.

Netflix-abonnement delen Ron Lach
Via: pexels.com | Ron Lach, CC

3. Wat kost het Netflix reclame abonnement?

Het is nog niet bekend hoeveel Netflix met reclame gaat kosten. Dat gezegd hebbende, zal dit in ieder geval goedkoper zijn dan € 7,99, de laagste prijs op het moment van schrijven.

Hier kan ik wel een verwacht uitspreken dat de prijs voor het Netflix-abonnement met reclame € 4,99 gaat kosten. Dit is niet gebaseerd op feiten, want de echte prijs weten was zodra het bedrijf alle details bekend maakt.

4. Wanneer is het goedkopere Netflix-abonnement beschikbaar?

Netflix heeft bevestigd dat ze aan een dergelijk product werken en dat dit mogelijk nog dit jaar (2022) beschikbaar zal gaan komen.

De aankondiging zal waarschijnlijk richting het najaar zijn, waar mede door de winterperiode, meer gestreamd wordt.

5. Op welke apparaten zie ik de reclame bij Netflix?

Alhoewel Netflix hier officieel nog niets over bekend heeft gemaakt, is de verwachting dat alle apps en browsers hier ondersteuning voor zullen bieden.

Deze nieuwe prijs-optie heeft dan de mogelijkheid om ook op alle apparaten gebruikt te worden, maar dan met advertenties.

Wat kost Netflix bij Ziggo
Foto: Chromefans.nl

Is het een goede keuze van Netflix?

Dat is natuurlijk de vraag, maar dat er dingen moeten veranderen is een feit. Het bedrijf ziet namelijk een stijgende concurrentie van andere streamingdiensten en een terugloop in klant-aantallen. Dat is genoeg reden om te kijken naar alternatieve inkomstenbronnen.

Dit is ook één van de redenen dat ze het Netflix abonnement delen willen tegengaan. Al deze maatregelen moeten ervoor zorgen dat het een gezond bedrijf blijft, zodat we nog lang kunnen genieten van alle films en series op het platform.

Zodra er meer details bekend zijn over Netflix met advertenties, zal ik dit artikel updaten.

Lees verder over Netflix

Chomecast app Netflix

Chromecast-enthousiasteling van het eerste uur. Gebruikt al jaren Google-diensten en weet veel over Chromecast, Chromebook, Google Home en streaming.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Delen op...