6 manieren om te checken of er een Netflix-storing is (+ hoe lang deze duurt)

Door

Arie Vogelaar

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Netflix-storing

Je kent dat wel. Kom je net lekker thuis van je werk of je studie, blijkt Netflix het niet te doen. Soms komt dat omdat je internet niet goed werkt of je applicatie niet up-to-date is, maar het kan ook liggen aan een landelijke of zelfs wereldwijde storing bij Netflix. Op deze pagina leggen wij je uit hoe je ontdekt of er sprake is van een storing en wat je kunt doen om Netflix weer aan de praat te krijgen.

Netflix-storing

Netflix staat net als Amazon Prime en Disney+ bekend als een stabiele applicatie. Toch komt er nu en dan een Netflix-storing voor. De meeste storingen worden veroorzaakt door een fout in je internetverbinding, een router die gereset moet worden, een apparaat dat een update nodig heeft of een verouderde applicatie. Het is gelukkig geen reden om meteen Netflix op te zeggen.

Soms probeer je wel tien dingen om Netflix weer aan de praat te krijgen, maar werkt het nog steeds niet. In zo’n geval is het slim om na te gaan of er misschien sprake is van een algemene storing. In zo’n geval zit de fout niet in je internet of je apparaat, maar ligt dit aan een bug of fout bij Netflix zelf.

Zwart beeld Netflix
Foto: streamingfans.net

Is er nu een Netflix-storing? 6 manieren om te checken

Voordat je rigoureuze maatregelen neemt zoals het resetten van je router, het verwijderen en opnieuw installeren van de app of het opnieuw invoeren van die toch al zo lastig WiFi-code, kun je het beste even controleren of er sprake is van een storing bij Netflix zelf. Er zijn meerdere manieren om dat te controleren. Welke manieren dit zijn, vind je hieronder.

Goedkoper Netflix-abonnement?

Ben je op zoek naar een goedkoper Netflix-abonnement, dan zijn er een aantal opties:

Bekijk hier alle tips!

1. Bekijk de Netflix-helppagina

De snelste manier om erachter te komen of er een Netflix-storing is, is door hun helppagina te controleren. Hier zie je in een oogopslag of Netflix goed werkt. Mocht er een storing zijn, dan staat er soms ook uitgelegd wat er precies aan de hand is en hoe lang het nog duurt. Superhandig dus!

2. Bekijk de Twitterpagina van Netflix

Soms zijn ze bij Netflix sneller op Twitter dan op hun helppagina. Daarom loont het om ook even op Twitter te kijken of Netflix zelf een melding heeft gedaan van een storing. Het is aan te raden om ook meteen de hashtag van Netflix te gebruiken in de zoekfunctie.

Soms ontdek je dan dat honderden of misschien wel duizenden anderen net als jij een storing ervaren. Je weet dan dat je niet de enige bent en dat je dus even moet afwachten tot het is opgelost.

Netflix Storing Twitter

3. Kijk op AlleStoringen.nl

Een van de beste websites waarop je storingen kunt vinden, is AlleStoringen.nl. Hier vind je vaak ook actuele storingen die bij Netflix plaatsvinden. Deze website baseert zijn informatie op gebruikersmeldingen. Hierdoor is de betrouwbaarheid hoog en ontdek je zeer snel of er sprake is van een probleem bij Netflix.

Je kunt hier dus ook zelf doorgeven dat je een Netflix-storing ondervindt. Hiermee help je anderen weer om de juiste informatie te vinden.

Als er daadwerkelijk een Netflix-storing is, zul je meteen een (grote) piek zien bij het aantal meldingen. Dit zijn vaak honderd, maar regelmatig duizenden meldingen op hetzelfde moment.

4. Vraag het aan vrienden of bekenden

Wat ook altijd helpt, is om even een belletje of appje naar vrienden, huisgenoten of familieleden te doen. Zeker wanneer die hetzelfde Netflix-account delen als jij. Zo weet je meteen of andere mensen net als jij een storing ondervinden of dat het toch echt aan je internetverbinding of je apparaat ligt.

Heb je bijvoorbeeld een groeps-app, kun je het daar ook altijd even in gooien. Op deze manier weet je nog sneller of je de enige bent die hier last van heeft.

Netflix hapert
Via: pixabay.com | Tumisu, CC

5. Bekijk nieuwswebsites

Nieuwswebsites hebben meestal wel een tech-categorie waarin actuele storingen meteen worden gemeld. Het is daarom altijd een optie om op Nu.nl of een andere nieuwswebsite te kijken of er een Netflix-storing plaatsvindt. Soms worden deze meldingen ook door nieuwsmedia op Twitter gezet. Ideaal om snel te ontdekken of wel of geen storing is.

6. Kijk op Reddit of er een topic over is gestart

Op Reddit is er een speciale subreddit aan Netflix gewijd. Deze wordt ook wel r/netflix genoemd. Is er sprake van een storing? Dan is de kans groot dat dit binnen enkele seconden of minuten op deze subreddit wordt vermeld. Kortom, een snelle manier om erachter te komen wat er loos is bij Netflix.

Netflix
Via: pixabay.com | Tumisu, CC

Netflix doet het niet, wat kan ik eraan doen?

Is er geen algemene Netflix-storing, maar krijg je Netflix niet aan de praat? Dan zijn er diverse maatregelen die je kunt nemen om het probleem te verhelpen. Storingen bij Netflix ontstaan meestal door een van de volgende oorzaken:

  • Problemen met je WiFi-verbinding, je hotspot of je router
  • Een storing op je apparaat (televisie, laptop, tablet, smartphone, Xbox etc.)
  • Een verouderde Netflix-applicatie die een update nodig heeft
  • Een storing in je mediabox of je Chromecast
  • Een specifieke foutcode die verholpen moet worden

Deze problemen kunnen vaak relatief eenvoudig worden verholpen. De belangrijkste stappen die je hiervoor kunt zetten vind je hieronder opgesomd.

  1. Controleer of je apparaat een stabiele verbinding met het internet heeft
  2. Controleer of je hotspot niet per ongeluk aanstaat en je data op is
  3. Zet je apparaat uit en aan, en open Netflix vervolgens opnieuw
  4. Update je Netflix-applicatie in de Mediabox of via Google Play of Apple Store

Lees verder over Netflix

Chomecast app Netflix

Streaming-fan van het eerste uur en heeft meer abonnementen dan goed voor 'm is. Schrijft graag (en veel) over Netflix, Disney, Viaplay en andere streamingservices!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Delen op...