Amazon Prime en Chromecast: zo stream je films en series

Door

Wesley Akkerman

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Amazon Prime Video

In dit artikel leggen we uit hoe Amazon Prime en Chromecast samenwerken, zodat je met gemak je content streamt naar een tv of mediaspeler. Films en series kijken op een smartphone- of tabletscherm kan prima wanneer de tv niet beschikbaar is. Is die wel te gebruiken, dan kun je gewoon content casten.

Wat is Amazon Prime Video?

Amazon Prime Video is een videostreamingdienst waar je films, series en documentaires op bekijkt. Daarin verschilt die niet van bijvoorbeeld Netflix of Videoland. Het verschil zit hem natuurlijk in het aanbod en – niet geheel onbelangrijk – de prijs. Prime Video is veel goedkoper dan de concurrentie.

Je krijgt toegang tot Amazon Prime Video met een maandabonnement van drie euro. Dat is niet het enige: voor datzelfde bedrag krijg je ook meteen de Prime-bezorgdienst. Wanneer je dan iets via Amazon bestelt, dan heb je het de volgende dag vaak in huis. Maar dat geeft de winkelpagina vaak duidelijk aan.

Gamers onder ons genieten ook van allerlei extra’s. Zo krijg je meer mogelijkheden op het livestreamplatform Twitch (en kun je een streamer steunen). Daarnaast krijg je maandelijks gratis games die je op andere platformen kunt spelen, zoals EA Origin of het bekende Steam.

Amazon Prime Video biedt natuurlijk allerlei originele content aan, zoals de sci-fi-serie The Expanse, de fantasyserie The Wheel of Time en de indrukwekkende serie The Man in the High Castle. Soms verschijnen bioscoopfilms ook redelijk snel op het platform. Genoeg om te kijken dus.

Amazon Prime Video
Afbeelding: Google Play Store

Amazon Prime en Chromecast

Je bekijkt het aanbod via de apps van Amazon Prime bekijken. Die app download je bijvoorbeeld voor Android TV of Apple TV. Maar je kunt Prime Video ook via een app op je smartphone of tablet gebruiken en vervolgens de content naar een Chromecast streamen. Die functie zit namelijk ingebouwd.

Chromecast met Google TV HD

Bedienen met afstandsbediening + app
Zeer betaalbaar
Goede prijs- kwaliteitverhouding

Streamen in full HD. Aanbieding slechts tijdelijk beschikbaar!
Chromecast
4K video (60fps)
HDR 10+
Android TV
Afstands- bediening
Wifi ac (2.4 en 5GHz)


Streamen in 4K, aanbieding slechts beperkt beschikbaar.

Om dat te kunnen doen, dien je de meest recente versie van Amazon Prime Video op je Android- of iOS-apparaat te hebben staan. Check de downloadwinkels (Google Play | App Store) om te controleren of je de meest recente versie gebruikt. Is dat niet het geval, installeer dan de nieuwste versie meteen.

Vervolgens moet je zeker weten dat je de Chromecast op de juiste manier geïnstalleerd hebt. Dat doe je door deze uitgebreide gids erop na te slaan. Het belangrijkste is dat je Chromecast verbinding maakt met hetzelfde wifi-netwerk waar je smartphone of tablet ook verbinding mee maakt.

Is alles op orde? Dan kunnen we beginnen met casten.

Amazon Prime en Chromecast
Volg de onderstaande stappen op om Amazon Prime en Chromecast met elkaar te laten communiceren.
Open Amazon Prime Video op je mobiele apparaat.
Zorg ervoor dat je de meest recente versie geïnstalleerd hebt.
Druk op het Google Cast-icoontje, rechts in beeld.
Je herkent het icoontje aan de tv met de drie golven in beeld.
Selecteer de Chromecast die je wil gebruiken.
Dit is een reeds geïnstalleerde Chromecast. Zorg ervoor dat je de juiste versie selecteert.
Bekijk nu in de app welke content je wil zien.
Enkele aanraders zijn de eerdergenoemde titels, maar ook Hanna, The Boys en Invincible.
Na het selecteren neemt de Chromecast het over.
Wanneer je iets uitkiest, dan wordt die content automatisch afgespeeld op je televisie.

Wil je iets regelen met betrekking tot de ondertiteling, dan moet je (afhankelijk van je platform) specifieke handelingen uitvoeren. Op iOS moet je eerst stoppen met casten en dan naar de instellingen gaan voor de ondertiteling. Op Android kun je dit gelukkig regelen zonder het casten te stoppen, ook via de instellingen.

Loop je tegen andere problemen aan? Dan kan het handig zijn om de Chromecast een keer te resetten. Maar de app opnieuw opstarten verhelpt ook al veel problemen. Daarnaast kan het gebeuren dat er een storing is. Gebruik je een beamer? Dan moet je wellicht net even anders te werk gaan.

Lees ook

Schrijft sinds 2006 over technologie. Of het nu gaat om de Chromecast, Chromebook of Google Home, hij draait zijn hand er niet voor om.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Delen op...