Chromecast Black Friday: de beste Chromecast-deals op een

Door

Wesley Akkerman

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Chromecast Black Friday

💡 In het kort

 

Chromecast en Black Friday: een goede combinatie. De handige apparaten zijn al niet duur, maar de extra korting kan doorslaggevend zijn. Maar voor welk model kun je het beste gaan en waar vind je de beste deals? In dit artikel lees je alles over Chromecast Black Friday.

Chromecast Black Friday: wat is een Chromecast?

Een Chromecast tijdens Black Friday scoren is helemaal geen verkeerd idee. Het is namelijk een handig en relatief goedkoop apparaat waarmee je bijna elke tv of monitor slim maakt. Die tv of monitor moet wel beschikken over een hdmi-poort, maar daar ontkom je haast niet meer aan.

Wat is een Chromecast precies? Het is een media-apparaat met een hdmi-kabel die dus in de hdmi-poort van je televisie of monitor gaat. Wanneer je hem met je wifinetwerk verbindt, en hem dus correct installeert, dan stream je simpelweg content vanaf een bronapparaat naar de Chromecast.

Dat bronapparaat is een computer, smartphone of tablet die op hetzelfde netwerk zit als de Chromecast. Alleen dan is de onderlinge verbinding mogelijk. Het kan zijn dat je tegen problemen aanloopt die snel op te lossen zijn, maar meestal gaat de installatie in één keer goed.

Het bronapparaat moet beschikken over applicaties die Chromecast ondersteunen. Bekende applicaties zijn bijvoorbeeld Netflix en Spotify, maar ook Google Foto’s ondersteunt de technologie. Je kunt dus films, series, documentaires, muziek, podcasts, afbeeldingen en foto’s casten.

Chromecast V3

Chromecast (V3) Beste koop

Full HD-video (60fps)
Bedienen via app
Wifi ac (2.4 en 5GHz Full HD-video (60fps) Bedienen via app Wifi ac (2.4 en 5GHz)
Deals beschikbaar bij Coolblue, Bol.com, MediaMarkt, Wehkamp, Expert en BCC
Chromecast

Chromecast met Google TV Beste keuze

4K video (60fps)
HDR 10+
Android TV
Afstands- bediening
Wifi ac (2.4 en 5GHz)
Deals beschikbaar bij Bol.com, MediaMarkt, Expert, Wehkamp en BCC

Casten is de term die Google gebruikt voor het streamen van de content van het bronapparaat naar de Chromecast in de tv of monitor. Je projecteert draadloos de content vanaf je smartphone, pc of tablet naar het grote scherm door gebruik te maken van je eigen wifiverbinding.

Chromecast met Google TV
Afbeelding: Chromefans

Chromecast Black Friday: verschillende modellen

Inmiddels bestaat er een aantal Chromecast-modellen. Momenteel zijn er drie gangbare modellen die je online en in de winkels tegenkomt:

  • Chromecast van de derde generatie
  • Chromecast met Google TV (die officieel niet in Nederland uitgebracht is door Google)
  • Chromecast Ultra.
Chromecast met Google TV HD

Bedienen met afstandsbediening + app
Zeer betaalbaar
Goede prijs- kwaliteitverhouding

Streamen in full HD. Aanbieding slechts tijdelijk beschikbaar!
Chromecast
4K video (60fps)
HDR 10+
Android TV
Afstands- bediening
Wifi ac (2.4 en 5GHz)


Streamen in 4K, aanbieding slechts beperkt beschikbaar.

Normaliter betaal je ongeveer respectievelijk 40, 85 en 80 euro voor de drie modellen. Kom je ze dus tegen voor minder, dan heb je al een korting te pakken. Black Friday staat erom bekend dat winkeliers stunten met prijzen, dus de kans is groot dat die prijzen flink dalen.

De derde generatie Chromecast is een model waarmee je content in full hd streamt (met een resolutie van maximaal 1.920 bij 1.080 pixels). De Ultra en die met Google TV ondersteunen tot 4k (3.840 bij 2.160 pixels), terwijl de Google TV-versie ook nog HDR10 ondersteunt.

Daarnaast kun je de Chromecast met Google TV aansturen met een meegeleverde afstandsbediening is biedt het apparaat een exclusieve vormgeving aan in de vorm van een eigen besturingssysteem. De andere modellen bedien je via een bronapparaat en met de gratis te downloaden Google Home-app.

De versie met Google TV is dus de duurste variant, maar je krijgt dan ook de meeste opties in huis. De derde generatie Chromecast is er voor iedereen die niet teveel wil betalen en ook niet echt een 4k-tv heeft staan. Daardoor is dit één van de meest gangbare Chromecast-modellen van nu.

Chromecast Ultra
Via: Wesley Akkerman

Chromecast Black Friday-aanbiedingen

Een overzicht van de Black Friday Chromecast-aanbiedingen op een rij.

Chromecast (V3) prijsvergelijking

€29,97
Bcc.nl
€36,95
Expert.nl
€39,99
Voorraad: ❌
Mediamarkt.nl
€39,00
Voorraad: ❌
Tink.nl
€44,99
Voorraad: ❌
Coolblue.nl
€64,99
Voorraad: ❌
Bol.com
Voorraad: ❌
Amazon.nl

Chromecast met Google TV prijsvergelijking

Chromecast Disney
Via: Wesley Akkerman

Chromecast Black Fridy: tips voor deals

Dan hebben we nog wat algemene tips te bespreken die je in het achterhoofd kunt houden tijdens het zoeken naar de juiste prijzen voor de Chromecast. Gebruik bijvoorbeeld prijsvergelijkers voor het product dat je zoekt, dus in dit geval een specifiek Chromecast-model zoals hierboven besproken.

Om er wellicht wat sneller bij te zijn, kun je de sociale media van de winkelier volgen om te zien wanneer bepaalde sales live zijn. Denk je dat je bij een bepaalde winkel veel kans maakt op mooie deals, maak dan alvast een account aan. Zo ben je sneller door het bestelproces heen.

Lees je ook vooral goed in. Doe je dat voor de Chromecast-modellen die je op het oog hebt, door bijvoorbeeld reviews, tips, ervaringen en video’s tot je te nemen. Maar check ook welke winkels betrouwbaar zijn, door te controleren op keurmerken en beoordelingen op bijvoorbeeld Trustpilot.

Tot slot nog wat simpelere tips:

  • Meld je aan voor nieuwsbrieven
  • Zet producten vast op een wishlist, zodat je die niet hoeft te zoeken wanneer het zover is
  • Lees de retourvoorwaarden goed door
  • Bekijk of er een speciale Black Friday-pagina is met een overzicht van alle deals
  • En bovenal: laat je niet gek maken en koop alleen een Chromecast als-ie écht goedkoper is

Mocht je toch liever een televisie met Chromecast ingebouwd willen kopen, zorg er dan voor dat je goed beslagen ten ijs komt en er alles over weet. Heb je een Chromecast gekocht en verschijnt het benodigde icoontje niet in beeld, dan lees je hier hoe je dat oplost.

Afbeelding: Google (persafbeelding)

Schrijft sinds 2006 over technologie. Of het nu gaat om de Chromecast, Chromebook of Google Home, hij draait zijn hand er niet voor om.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form
Delen op...