Waarom Disney strenger wordt over wachtwoorden delen

Disney wil niet meer hebben dat gebruikers van Hulu hun wachtwoorden onderling met elkaar uitwisselen.

Door

Wesley Akkerman

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Disney+ alternatief na netflix opzeggen

💡 In het kort

Disney wil meer uit zijn aanbod streamingdiensten halen. Daarom heeft het bedrijf besloten om het delen van wachtwoorden volledig aan te pakken, ook voor zijn andere videostreamer Hulu. Wachtwoorden delen voor Disney+ mag binnenkort ook niet meer.

Als je een abonnement hebt op Disney+ dan is het goed om te weten dat er dit jaar mogelijk een belangrijke verandering aan komt. The Walt Disney Company wil namelijk voorkomen dat je je wachtwoorden deelt met vrienden en familie, om zo meer omzet uit zijn videostreamingdienst te halen. Dat geldt vanaf nu ook voor zijn andere dienst, Hulu.

We merken meteen op dat Hulu niet in Nederland beschikbaar is. Waarom is dit dan toch belangrijk voor Nederlandse gebruikers? Nou, het zegt iets over de nieuwe mentaliteit van het bedrijf, dat tot nu toe minder omzet weet te genereren met zijn videostreamers dan verwacht. Disney moet ook investeerders tevreden houden, en neemt daarom maatregelen.

Geen wachtwoorden delen op Disney-diensten

De nieuwe gebruikersvoorwaarden van Hulu zijn ingegaan per 25 januari 2024 voor nieuwe abonnees. Sinds die datum mogen gebruikers dus officieel niet meer hun wachtwoorden met elkaar delen. Doen ze dat wel, dat kunnen hun accounts bijvoorbeeld opgeschort worden. Je kunt nog wel accounts delen binnen hetzelfde gezin, net zoals met Netflix.

Disney+

Over Netflix gesproken: dat was de eerste aanbieder die een verbod op het delen van wachtwoorden implementeerde. Sindsdien volgen een hoop videostreamingdiensten dat bedrijf op. Zo mogen gebruikers in Canada ook geen wachtwoorden meer delen van de House of Mouse. Doen ze dat wel, dan kan hun account dichtgegooid worden.

Meer geld verdienen

Al deze maatregelen bestaan zodat de bedrijven achter de diensten meer geld kunnen verdienen. Tenminste, dat is het idee. Er zijn altijd mensen die het er niet mee eens zijn en daardoor hun abonnement zelf opzeggen. Maar er is ook een grote groep mensen die zelfstandig verdergaat, en dus voor extra opbrengsten zorgt bij Disney, Netflix en meer.

Het is echter niet duidelijk hoe Hulu en Disney meten wanneer iemand het wachtwoord met een ander gedeeld heeft. In de voorwaarden wordt er alleen gesproken over de mogelijkheid dat accounts “geanalyseerd” worden. Wellicht kan die mysterieuze methode nog voor problemen gaan zorgen wanneer Disney dergelijke maatregelen in Europa treft.

Schrijft sinds 2006 over technologie. Of het nu gaat om de Chromecast, Chromebook of Google Home, hij draait zijn hand er niet voor om.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Delen op...