‘Viaplay levert Formule 1-uitzendrechten in’

Volgens geruchtenmakers gaat Ziggo aan de haal met de Formule 1-uitzendrechten.

Door

Wesley Akkerman

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

💡 In het kort

Het is nu even de vraag of Viaplay Formule 1 kan blijven aanbieden, of dat de uitzendrechten naar Ziggo gaan. Daar bestaan geruchten over. Op moment van schrijven is nog niets bevestigd, maar het zou dus zomaar kunnen zijn dat de wereld van live Formule 1 kijken opgeschud kan worden.

Het is nog even de vraag of je in 2025 nog steeds bij Viaplay Formule 1-wedstrijden kunt bekijken. Binnenkort wordt het besluit genomen wie volgend jaar de livewedstrijden mag gaan uitzenden. Vorige maand konden geïnteresseerde partijen al de voorwaarden bekijken waaraan ze moeten voldoen, en wat de inhoud wordt van de aangeboden rechtenpakketten.

Zodra de winnaar van die biedingsstrijd bekend is, dan duurt het meestal nog enkele weken voordat bekend wordt waar we straks onze Formule 1-fix gaan krijgen. Tot die tijd zullen we te maken krijgen met geruchten en geruchtenmakers. In deze periode is het handig om bepaalde nieuws en ontwikkelingen dus met een korreltje zout te nemen.

Behoudt Viaplay Formule 1?

Ondertussen wordt er veel gesproken over Ziggo, één van de geïnteresseerde partijen. De kabelaanbieder zou graag de Formule 1-wedstrijden willen gaan aanbieden, om meer abonnees naar zich toe te trekken. De rechten zijn niet goedkoop, maar zouden zich – in theorie in elk geval – zodoende kunnen terugbetalen (zodra mensen ook echt aansluiten).

Dat zou geen gek idee zijn, aangezien het bedrijf klanten verliest aan bijvoorbeeld KPN en Odido. Het zou ook kunnen zijn dat Ziggo op deze manier een verdere leegloop probeert te voorkomen. Dan zou het een investering in de toekomst zijn, waarmee de vaste klantenbasis ook echt vast blijft. Maar dat is speculatie onzer zijde.

Geruchtenmakers claimen nu in elk geval dat Ziggo in de eerste biedingsronde meer geld aangeboden heeft dan Viaplay. Die partijen krijgt nu nog de ruimte daarop te reageren; en dan is Ziggo weer aan zet. Het is dus nog even spannend waar we volgend jaar Formule 1 gaan kijken — maar dát we kunnen kijken, lijkt in elk geval zeker te zijn.

Topics:

Schrijft sinds 2006 over technologie. Of het nu gaat om de Chromecast, Chromebook of Google Home, hij draait zijn hand er niet voor om.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Delen op...