Eurovision Sport biedt de minder populaire sportwedstrijden aan

De dienst is gratis te bekijken via je browser, maar heeft ook een eigen app op Android en iOS.

Door

Wesley Akkerman

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

eurovision sport

💡 In het kort

De European Broadcasting Union kondigt Eurovision Sport aan. Dit is een gratis te gebruiken videostreamingdiensten voor allerlei Europese kampioenschappen en wereldkampioenschappen. De wedstrijden worden live uitgezonden en zijn te bekijken binnen een browser of app.

Eurovision Sport is een gratis te gebruiken videostreamingdienst, waarmee je toegang krijgt tot livesportwedstrijden. Je kunt dan via een browser of app naar allerlei Europese kampioenschappen en wereldkampioenschappen kijken. Je hebt hiervoor alleen een browser nodig, en anders een app die je op je smartphone of tablet kunt installeren.

Deze videostreamingdienst moet dé plek worden waar je livestreams van allerlei soorten (vaak minder populaire) sporten kunt vinden. Het is de bedoeling dat er jaarlijks meer dan veertigduizend uur aan content beschikbaar zal zijn. Daar zit dus ongetwijfeld iets voor je tussen, wanneer je graag kijkt naar livewedstrijden.

Eurovision Sport aangekondigd

Eurovision Sport wordt uitgebracht door de European Broadcast Union (de Europese publieke omroepen) en zal naast het huidige aanbod van live-uitzendingen bestaan. Het is niet de bedoeling dat de dienst iets gaat vervangen. Je kunt hier straks allerlei Olympische sporten gaan bekijken, zoals atletiek, gymnastiek, skiën, zwemmen en nog veel meer.

Eurovision Sport
(Afbeelding: Wesley Akkerman)

Het digitale platform wil ruimschoots aandacht geven aan de eerstvolgende evenementen die op de planning staan. Denk dan aan World Aquatics Championships in Doha (2 tot 18 februari), International Biathlon Union World Championships (7 tot 18 februari) in Tsjechië en het World Athletics Indoor Championships in Glasgow in maart (1 tot 3 maart).

Hoe te bekijken?

De dienst wordt ontwikkeld door Nagravision. In het persbericht laat de EBU weten dat de nieuwe dienst lang in ontwikkeling was, zodat die aan allerlei modernen eisen kan voldoen. Daardoor zullen consumenten er tevreden over zijn. Partners, leden en sponsoren zijn er in elk geval al positief over te spreken, aldus de organisatie.

Eurovision Sport is in elk geval vanaf nu te bereiken via de officiële website. Je kunt alle livestreams dan gewoon in een browser bekijken. Ook zijn er apps voor Android en iOS beschikbaar. Later dit jaar komt de app ook naar slimme televisies en een beperkt aantal televisiekanalen die middels advertenties ondersteund wordt.

Schrijft sinds 2006 over technologie. Of het nu gaat om de Chromecast, Chromebook of Google Home, hij draait zijn hand er niet voor om.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Delen op...