Storytel gratis: dit zijn de enige mogelijkheden

Door

Wesley Akkerman

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Storytel gratis

Voordat je een abonnement afneemt, kun je Storytel gratis gebruiken. Toegegeven, dit is wel van tijdelijke aard, maar gratis is gratis. In dit artikel leggen we uit hoe je dat regelt en je de eerste periode zonder te betalen kunt luisteren.

Wanneer je wel eens naar luisterboeken luistert en daar onderzoek naar gedaan hebt, dan ben je ongetwijfeld Storytel tegengekomen. Deze dienst biedt verschillende abonnementen aan voor het beluisteren van luisterboeken, waarmee je onbeperkt van het voorlezen kunt genieten.

Met een abonnement op Storytel krijg je toegang tot honderdduizenden luisterboeken, in allerhande genres. We weten zeker dat er iets voor je tussen zit, aangezien het aanbod enorm groot en divers is. Het gaat namelijk om meer dan een half miljoen titels; ga dat allemaal maar luisteren.

Een leuk idee wel, zo’n abonnement op Storytel. Maar wat kost dat en kun je Storytel gratis gebruiken? Nou, het goede nieuws is: met een nieuw abonnement op de dienst kun je hem uitproberen voordat ook maar twee cent neerlegt. Een beetje specifiek misschien, maar dit klopt wel.

Storytel gratis

Storytel gratis uitproberen

Om Storytel gratis te kunnen gebruiken, dien je namelijk een nieuw account aan te maken (met een niet eerder gebruikt e-mailadres) en een cent over te maken via iDeal. Dat doet het bedrijf ter verificatie. Die cent wordt ook automatisch teruggestort na dit proces; die ben je gelukkig dus niet kwijt. Via deze link krijg je de gratis proefperiode

Storytel gratis uitproberen
Zo kun je Storytel gratis uitproberen.
Ga naar de website van Storytel om een abonnement af te nemen.
De gratis luisterperiode werkt alleen wanneer je kiest voor Unlimited.
Maak een account aan door je e-mailadres in te vullen.
Kies ook meteen een zorgvuldig wachtwoord uit.
Druk op de grote oranje knop om het proces te beginnen.
Volg de stappen op die in beeld verschijnen en verifieer je account indien nodig.

En dat is het eigenlijk wel. Nadat je je account bevestigd hebt, kun je onbeperkt luisteren naar het volledige aanbod. Onthoud dat dit alleen werkt wanneer je voor een Unlimited-abonnement kiest. Ga je meteen voor het Family-abonnement, dan loop je deze Storytel aanbieding helaas is.

Storytel
Storytel-app

Storytel aanbieding zonder kosten

Als je besluit Storytel gratis te gebruiken, gedurende een probeerperiode van twee weken (veertien dagen), dan rekent het bedrijf geen kosten. Wil je het abonnement aanhouden na de probeerperiode? Dan hoef je daar niets voor te doen. Anders dien je tijdig je account stop te zetten.

Als je niets doet, dan zet Storytel het account automatisch over in een Unlimited-abonnement. Na dertig dagen worden voor het eerst de kosten van je rekening afgetrokken. Houd er rekening mee dat het dan om een bedrag van 12,99 euro gaat. Toch zonde als je dat liever niet wilde betalen.

Nu we het toch over de kosten hebben: een Family-abonnement is iets duurder. Je betaalt dan 16,99 euro, voor twee mensen. Dan betaal je dus 8,50 euro per persoon. Voor nog eens drie euro per maand extra kun je een derde persoon toevoegen. Dan kom je uit op 6,66 euro per persoon, per maand.

Storytel 2 maanden voor 2 euro

Dat is dus al veel goedkoper dan wanneer je in je eentje 12,99 euro per maand betaalt. Bij Unlimited is het overigens ook mogelijk een kind gratis mee te laten luisteren; dat is dan weer een mooi voordeeltje. Maar voorheen was er nog een spetterende acties beschikbaar, die je online tegenkwam.

Je kon Storytel 2 maanden voor 2 euro gebruiken. Helaas is die actie niet meer geldig en zul je het dus moeten doen met de proefperiode van twee weken. Maar goed, wanneer je twee vrienden met interesse optrommelt, kan iedereen dus eigenlijk meer dan zes euro per maand besparen op dit abonnement.

Bekijk actuele aanbiedingen voor Storytel

Storytel reader

Storytel abonnement opzeggen

Mocht je na twee weken Storytel gratis gebruiken bedenken dat je liever toch geen abonnement wil, dan moet je op tijd je huidige afspraak opzeggen bij het bedrijf. Anders staat het in zijn recht het geldbedrag van je rekening te halen. Een abonnement opzeggen doe je als volgt.

Storytel abonnement opzeggen
Zo zeg je een Storytel abonnement op.
Ga naar de website en log in met je gegevens.
Gebruik je persoonlijke inloggegevens.
Ga vervolgens naar Mijn pagina.
En zoek daar Mijn account op.
Zoek onder Mijn account naar Abonnement.
En selecteer daar Beheer.
Onder het kopje beheer klik je op Abonnement beëindigen.
Daarmee zet je het proces in gang.
Bevestig nu je keuze.
Door op de knop Bevestigen te klikken.

Je ontvangt een bevestiging per e-mail op het adres waarmee je geabonneerd bent. Storytel raadt aan de bevestiging te bewaren. Je kunt je abonnement op elk moment beëindigen en je kunt de service nog gebruiken tot het einde van de huidige betaalperiode. 

Een gewaarschuwd mens telt voor twee, dus dit zetten we er ook nog even duidelijk bij. Je abonnement stopt niet wanneer je de app van je smartphone of tablet verwijdert. Dit gebeurt ook niet wanneer je de dienst een tijdje links laat liggen. Je moet het abonnement dus volledig handmatig opzeggen.

Lees ook:

  1. Storytel abonnement: doen of beter niet?
  2. Podimo abonnement: doen of beter niet? (mijn ervaringen)
  3. Podimo gratis: dit is de enige werkende optie
  4. Bookbeat review
  5. 35 streamingdiensten op een rij: gratis en premium

Schrijft sinds 2006 over technologie. Of het nu gaat om de Chromecast, Chromebook of Google Home, hij draait zijn hand er niet voor om.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Delen op...