Apple Music en Chromecast: dit is hoe het werkt

Door

Wesley Akkerman

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Apple Music Chromecast

Is het mogelijk Apple Music en Chromecast samen te gebruiken? Dat kan gelukkig, al moeten sommige gebruikers daar een extra app voor downloaden. In dit artikel leggen we alles uit.

Apple Music is een muziekstreamingdienst van Apple die je ook op andere apparaten dan iPhones, iPad en Macs kunt gebruiken. De dienst is als app bijvoorbeeld beschikbaar op Android.

Omdat de streamingdienst op verschillende platformen beschikbaar is, verschillen tevens de mogelijkheden. Zo kun je Apple Music en Chromecast prima en moeiteloos op Android gebruiken.

Maar wanneer je hetzelfde wil doen op iOS of iPadOS, dan lukt dat niet zonder door een hoepel te springen. Apple ondersteunt Chromecast namelijk niet standaard binnen de iOS-versie van de app.

Daarom leggen we in dit artikel uit hoe je per platform te werk gaat. Eerst leggen we uit hoe je Apple Music en Chromecast op Android gebruikt en daarna kijken we naar de mogelijkheden op iOS en iPadOS.

Apple Music en Chromecast
Afbeelding: Pixabay)

Apple Music en Chromecast op Android

Wanneer je Apple Music en Chromecast op Android wil gebruiken, dan ben je eigenlijk al klaar op het moment dat je de app op je telefoon of tablet installeert. De opties daarvoor zijn namelijk ingebakken.

Chromecast met Google TV HD

Bedienen met afstandsbediening + app
Zeer betaalbaar
Goede prijs- kwaliteitverhouding

Streamen in full HD. Aanbieding slechts tijdelijk beschikbaar!
Chromecast
4K video (60fps)
HDR 10+
Android TV
Afstands- bediening
Wifi ac (2.4 en 5GHz)


Streamen in 4K, aanbieding slechts beperkt beschikbaar.

Voor dit stappenplan gaan we ervan uit dat je de Chromecast correct geïnstalleerd hebt. Loop je tegen problemen aan, dan lees je hier hoe je de Chromecast reset en hier hoe je het wifi-netwerk instelt.

Apple Music en Chromecast (Android)
In dit stappenplan lees je hoe je Apple Music en Chromecast gebruikt op Android.
Open Apple Music op je smartphone of tablet.
Heb je dat nog niet gedaan? Download de app dan hier vanuit de Google Play Store.
Speel een nummer, afspeellijst of podcast af.
Voor het doel van dit artikel maakt het niet uit waar je naar luistert; maar kies vooral hetgeen dat je meteen wil afspelen.
Rechts bovenin zie je nu een Cast-icoon staan. Tap daarop.
Je herkent het icoon aan het design: een liggend rechthoek met wifi-signalen.
Selecteer nu een tv of speaker met Chromecast aan boord.
Laat de Chromecast nu z’n magische werking doen.
De content wordt vervolgens automatisch afgespeeld.
Wil je stoppen met casten? Selecteer hetzelfde icoon dan opnieuw en geef aan dat je wil stoppen.

Apple Music en Chromecast op iOS en iPadOS

Voor iOS-gebruikers is het helaas niet mogelijk om via Chromecast te streamen. Of dat een probleem is, is een tweede. Uiteraard ondersteunt de dienst AirPlay, waarmee je in feite hetzelfde bereikt.

Mocht je thuis geen apparaten met AirPlay hebben staan (Chromecast is immers een goedkopere optie), dan kun je met een omweg alsnog muziek afspelen. Maar daar kleven enkele nadelen aan.

Apple beveiligt het besturingssysteem namelijk op meerdere manieren, waardoor het niet mogelijk is via een andere app alsnog muziek, shows en podcast van Apple Music te streamen naar Chromecast.

Chromecast en iPhone
Via: Pixabay, Jan Vašek, CC

De enige manier waarop je toch dergelijke content van een iPhone of iPad naar een Chromecast streamt, is wanneer je lokale bestanden verstuurt via een gratis te downloaden app genaamd Chromecaster.

Maar ook aan deze app kleeft een beperking. Je kunt twee uur per dag gratis streamen. Wil je meer uur streamen dan dat, dan moet je in de buidel tasten. Voor 19,99 euro loop je nooit tegen die beperking aan.

Voordat we aan het stappenplan beginnen, alvast wat voorbereidingen. Download de Apple Music-app en log in met je account. Download ook alvast Chromecaster, evenals muziek vanuit de Music-applicatie.

Apple Music en Chromecast (iPhone)
In dit stappenplan lees je hoe je Apple Music en Chromecast gebruikt op iOS.
Open de Chromecaster-app op iOS of iPadOS.
Download en open Chromecast (Download hier)
In beeld staat nu een prompt om te betalen.
Wacht enkele seconden totdat er een kruisje verschijnt. Druk op dat kruisje. Het kan zijn dat je advertenties tegenkomt zolang je niet voor een abonnement betaalt. Ook dan moet je even wachten tot er een kruisje in beeld verschijnt waar je op kunt tappen.
Tap op Connected device.
En selecteer vervolgens de naam van het Chromecast-apparaat waar je naartoe wil streamen.
Selecteer nu de optie Music.
Geef de app toestemming voor toegang tot je lokaal opgeslagen mediabestanden.
Tap op een liedje dat je wil afspelen.
Als het goed is begint het nummer nu op te spelen op een televisie of speaker (het apparaat dat je eerder selecteerde).
Als je wil stoppen met casten, druk je wederom op de Cast-knop.
Selecteer dan de optie voor het stoppen.

Apple Music en Chromecast op Windows

Tot slot maken we nog melding van Apple Music en Chromecast gebruiken via Windows. Dat werkt gelukkig heel simpel. Wat je daarvoor moet doen, is het volgende.

Ga naar de officiële website van Apple Music en log in met je account. Lees vervolgens dit uitgebreide achtergrondartikel over hoe je Chromecast via de Chrome-browser gebruikt en je bent good to go.

Dus: Apple Music Chromecast

Soms is het iets bewerkelijker, maar het is vooral bij Android en Windows redelijk eenvoudig om Apple Music naar de Chromecast te streamen. Zoek je andere muziekdiensten met ondersteuing, check dan ook eens de mogelijkheden van Spotify met Chromecast.

Lees ook

Schrijft sinds 2006 over technologie. Of het nu gaat om de Chromecast, Chromebook of Google Home, hij draait zijn hand er niet voor om.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Delen op...