Videoland gratis? Dit zijn je opties

Door

Arie Vogelaar

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Videoland gratis

Videoland gratis kijken: werkt dat ook in 2022? En wat zijn de mogelijkheden om gratis of met korting films, series en televisie te kijken via deze streamingdienst? Op deze pagina vind je een uitgebreide uitleg over hoe je Videoland gratis of met korting gebruikt.

Videoland gratis kijken: wat zijn de opties?

In tegenstelling tot Netflix, biedt Videoland nog altijd een gratis proefperiode aan voor nieuwe klanten. Tijdens deze proefperiode kun je Videoland gratis uittesten om te ontdekken of de streamingdienst iets voor jou is. Maar deze aantrekkelijke proefperiode is niet de enige optie.

Je kunt ook kiezen voor een zes maanden durende kortingsactie of voor het delen van een Videoland-abonnement om de kosten te drukken. Hieronder vind je meer uitleg over jouw mogelijkheden.

1. Gratis proefabonnement van 14 dagen

Wil je Videoland gratis uitproberen? Dan kun je via een proefabonnement Videoland 14 dagen gratis uitproberen. Dankzij dit proefabonnement kijk je twee weken lang kosteloos naar Videoland en profiteer je van de leukste films, series en televisieprogramma’s.Twee weken is ruim voldoende om te ontdekken of Videoland daadwerkelijk bij je past, en daar ben je dus geen cent aan kwijt.

Bevalt Videoland goed? Dan wordt je proefabonnement na 14 dagen automatisch omgezet in een betaald abonnement. Je hoeft dan dus niet opnieuw een abonnement aan te maken, maar kunt zorgeloos verder kijken.

Je hebt bij Videoland de keuze uit meerdere abonnementen die elk een andere prijs en andere functionaliteiten bieden. In de paragraaf hieronder vind je daar meer informatie over.

Videoland en Chromecast
Afbeelding: RTL

2. Een jaar lang gratis Videoland kijken via Ziggo

Wanneer je een Ziggo-abonnement afsluit voor internet en TV, ontvang je een klantvoordeel ter waarde van 250 euro. Je kunt hiermee 1 jaar gratis Videoland én Netflix kijken.

Deze aanbieding biedt je de kans om geheel gratis van meerdere streamingdiensten tegelijk genieten. Na een jaar kun je vervolgens zelf kiezen welke streamingdiensten je wilt behouden.

Nadat dit jaar voorbij is, kun je kiezen voor de volgende Videoland-abonnementen:

 • Videoland Basis
 • Videoland Plus
 • Videoland Premium

De overeenkomsten en verschillen tussen deze abonnementen vind je in de tabel hieronder:

BasisPlusPremium
Prijs per maand€ 4,99€ 8,99€ 10,99
Aantal schermen tegelijkertijd124
Kijken zonder reclames
Downloaden en offline kijken

3. Kijken met korting via de Black Friday Deal

Tijdens de Black Friday Deal kun je van eind november Videoland Basis-abonnement afsluiten met een mooie korting.

Videoland gratis kijken is hierdoor natuurlijk niet mogelijk, maar je kijkt wel voor slechts 2.99 euro per maand. Deze kortingsactie is na afsluiting zes maanden geldig. Daarna wordt je abonnement overgezet naar een standaard abonnementsvorm waarbij de prijs 4.99 euro per maand is.

Goedkoper Netflix-abonnement?

Ben je op zoek naar een goedkoper Netflix-abonnement, dan zijn er een aantal opties:

Bekijk hier alle tips!

Er zijn bij deze Black Friday Deal wel enkele zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Er wordt een beperkt aantal kortingen verstrekt, dus wees er snel bij
 • Je kunt de kortingsactie alleen verzilveren op de website van Videoland zelf
 • Als je jouw abonnement tijdens de zes maanden durende kortingsperiode upgrade naar Plus of Premium, vervalt je korting per direct

Houd er ten slotte ook rekening mee dat deze kortingsactie alleen geldt voor nieuwe Videoland-klanten. Heb je op dit moment al een Videoland-abonnement? Dan is de korting helaas niet geldig.

4. Geld besparen door je Videoland-abonnement te delen

Een veelgebruikte manier om geld te besparen, is het delen van je Videoland-abonnement met vrienden, collega’s of familieleden.

Het is weliswaar geen gratis Videoland hack, maar het biedt wel financiële voordelen. Account sharing wordt ook veel gebruikt bij andere streamingdiensten, waaronder Netflix en Spotify, en is een populaire manier om geld te besparen.

Door je abonnement te delen, bespaar je een hoop kosten en profiteer je toch van alle voordelen die Videoland te bieden heeft.

Je kunt op Videoland maximaal vijf kijkersprofielen aanmaken en deze kun je beveiligen met een wachtwoord, waardoor niemand kan zien dat je het liefst de hele avond reality-tv kijkt. 😉

Videoland KPN kijken
Via: pexels.com | cottonbro, CC

Met welke streamingdiensten kun je nog meer gratis kijken?

Gratis proefperiodes zijn niet alleen bij Videoland beschikbaar, maar ook bij andere streamingdiensten, waaronder Disney+ en Amazon Prime.

Ook zijn er diverse streamingdiensten waar je tijdelijk met korting kunt kijken. Vaak gaat dit om eenmalige of terugkerende acties.

 • Viaplay – Wanneer je lid wordt van KPN, kijk je negen maanden gratis naar Viaplay. Word je klant bij Ziggo dan kijk je vier maanden Viaplay met 50% korting.
 • Amazon Prime – Amazon Prime biedt een proefperiode aan van 30 dagen en daarna een abonnement van amper drie euro per maand.
 • Crunchyroll – Bij Crunchyroll profiteer je van een gratis abonnement voor onbepaalde tijd.
 • Apple TV+ – Het gratis proefabonnementen van Apple geldt tot vijf maanden.
 • MyLum – Bij MyLum betaal je alleen voor de series die je kijkt.
 • Pathé Thuis – Bij Pathé Thuis betaal je alleen voor de films die je kijkt.
 • YouTube – Bij YouTube betaal je alleen voor de films die je kijkt.
 • Disney+ – Bij Disney+ profiteer je van 15% korting wanneer je een jaarabonnement afsluit.

Soms verlopen deze kortingsacties via de streamingdienst zelf, en soms via de leverancier van je mediabox. Zo kun je bij het afsluiten van een Ziggo-abonnement korting krijgen op onder meer Netflix en Videoland, zoals hierboven omschreven, en kun je ook bij Viaplay regelmatig met korting instappen.

Lees ook

Streaming-fan van het eerste uur en heeft meer abonnementen dan goed voor 'm is. Schrijft graag (en veel) over Netflix, Disney, Viaplay en andere streamingservices!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Delen op...