Videoland opzeggen: deze methode werkt altijd

Door

Arie Vogelaar

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Videoland-opzeggen

Wil je Videoland opzeggen, maar weet je niet hoe je dit moet aanpakken? In dit artikel ontdek je een eenvoudig stappenplan om Videoland in amper twee minuutjes op te zeggen.

Er zijn meerdere redenen om te kiezen voor het beëindigen van je abonnement. Wellicht heb je de meeste films en series die je leuk vindt, al gezien. Of misschien zoek je een streamingdienst die goedkoper is of meer aanbod heeft. Wat je reden ook is, je ontdekt hier hoe je Videoland opzegt.

Welk Videoland-abonnement wil je opzeggen?

Voordat je Videoland opzegt, is het goed om te weten welk abonnement je precies hebt. Er zijn namelijk meerdere Videoland abonnementen mogelijk. Hieronder vind je om welke abonnementen dit gaat:

BasisPlusPremium
Prijs per maand€ 4,99€ 8,99€ 10,99
Aantal schermen tegelijkertijd124
Kijken zonder reclames
Downloaden en offline kijken

Het opzeggen van Videoland werkt voor elk Videoland-abonnement hetzelfde. Hoe dat precies werkt, lees je verderop in dit artikel. Door vooraf te bepalen welk abonnement je hebt, weet je hoeveel geld je per maand bespaart. Ook weet je hierdoor of je voordeliger uit bent wanneer je voor een andere streamingdienst kiest.

Wat is de opzegtermijn van Videoland?

Wil je Videoland opzeggen? Dan krijg je te maken met een zogenaamde opzegtermijn. Je kunt je Videoland-abonnement in principe op elk gewenst moment opzeggen, maar de termijn voordat dit ingaat, is één maand. Nadat je Videoland opzegt, kun je de maand dus nog volmaken.

Je kunt dan voordat de opzegtermijn verstrijkt, blijven genieten van het aanbod. Pas daarna wordt de betaling stopgezet en kun je Videoland niet langer op je huidige account gebruiken.

Videoland opzeggen: een stappenplan

Je kunt je Videoland abonnement opzeggen via onderstaand stappenplan. De stappen zijn heel simpel en het opzeggen is in amper twee minuten geregeld.

Stappenplan videoland opzeggen
Door onderstaande stappen te doorlopen, zeg je Videoland op in twee minuutjes.
Ga naar Videoland.com
Dit kan via je tablet, smartphone en natuurlijk ook via je laptop of computer.
Log in met je bestaande accountgegevens
Gewoon net als anders. Door naar stap 3!
Selecteer het hoofdprofiel
Dit kan je eigen profiel zijn of dat van een huisgenoot.
Voer je pincode in
Dit is alleen nodig als je profiel is afgeschermd met een wachtwoord.
Klik rechtsboven op het profielicoontje
Door naar stap 6…
Klik op Account
Je vindt deze optie in de menustructuur.
Ga bij ‘Abonnement informatie’ naar ‘Abonnement opzeggen’
Wanneer dit niet lukt, vernieuwd dan even je browser. Vaak werkt het dan wel.
Beantwoord de twee vragen en zeg je account op
Je krijgt twee vragen te zien die je moet beantwoorden. Nadat dit gelukt is, kun je de opzegging bevestigen en ben je klaar.

Na het opzeggen van je Videoland-abonnement, ontvang je een bevestigingsmail van Videoland. Hierin staat de datum van opzegging vermeld en ontdek je meteen tot hoe lang je nog Videoland kan kijken voordat de opzegtermijn verstrijkt.

Als je geen bevestigingsmail hebt ontvangen, kijk dan even in je spam of neem contact op met Videoland om de mail alsnog te laten versturen.

Videoland opzeggen tijdens je proefperiode

Videoland biedt voor nieuwe gebruikers een gratis proefperiode van 14 dagen. Tijdens deze periode betaal je geen geld voor de streamingdienst en kun je deze dus kosteloos uitproberen. Wil je Videoland opzeggen binnen deze periode? Dan worden er geen kosten in rekening gebracht.

Lukt Videoland opzeggen niet binnen deze periode? Dan wordt je proefperiode automatisch omgezet naar een betaald abonnement.

Je kunt daarna alsnog Videoland opzeggen, maar krijgt wel te maken met een opzegtermijn en de kosten voor het gebruik van de dienst.

Wat als het opzeggen van Videoland niet lukt?

Wil je Videoland opzeggen? Dan werkt bovenstaande methode in bijna alle gevallen. Toch kan het voorkomen dat je een storing te zien krijgt of dat je opzegging niet goed doorkomt. Je kunt in zo’n geval de volgende stappen nemen:

  1. Controleer je internetverbinding en stel deze zo nodig opnieuw in
  2. Ververs je browser en log opnieuw in om het stappenplan te doorlopen
  3. Probeer een andere browser te gebruiken, zoals Firefox, Edge, Internet Explorer, Opera, DuckDuckGo, Safari of Google Chrome
  4. Neem contact op met de helpdesk van Videoland en vraag of zij je willen ondersteunen bij het opzeggen van je Videoland-abonnement

Lukt opzeggen Videoland niet via je computer? Probeer het dan ook eens via een ander device, zoals je smartphone. Soms werkt het dan opeens wel. Dat scheelt je een hoop gedoe en je hoeft dan ook geen contact op te nemen met de helpdesk van Videoland.

Netflix eerste maand gratis / Netflix abonnement
Via: unsplash.com | Cotonbro, CC

Andere streamingdienst kiezen na opzeggen Videoland

Wil je Videoland opzeggen omdat je het aanbod niet goed genoeg vindt of omdat je de streamingdienst te duur vindt?

Dan zijn er diverse andere streamingdiensten die je als alternatief kunt kiezen. Elke streamingdienst hanteert weer andere prijzen en een ander aanbod. Het is daarom goed om vooraf de nodige research te doen naar het aanbod dat bij je past. Hieronder vind je een overzicht van verschillende streamingdiensten waaruit je kunt kiezen.

  • Netflix – De bekendste streamingdienst, maar ook één van de duurste. Netflix biedt wel een hoogwaardig aanbod van films en series, waaronder eigen producties zoals Stranger Things en Squid Game.
  • Viaplay – Prijzig, maar wel voorzien van een geweldig aanbod voor sport- en filmliefhebbers. Met Viaplay kijk je voetbal, Formule 1 en een heerlijk aanbod aan films en series.
  • Amazon Prime – De ultieme prijsvechter in de streamingindustrie is Amazon Prime. Hier vind je een groot aanbod aan films en series en betaal je amper drie euro per maand. Een goede keuze als je niet te veel geld wilt uitgeven.
  • NPO Plus – Heel goedkoop en een prima aanbod van zowel films, series als televisieprogramma’s. Met NPO Plus blijf je op de hoogte van de actualiteiten en heb je keuze uit zowel Nederlandse als niet-Nederlandse producties.

Lees ook

Streaming-fan van het eerste uur en heeft meer abonnementen dan goed voor 'm is. Schrijft graag (en veel) over Netflix, Disney, Viaplay en andere streamingservices!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Delen op...