Videoland KPN: letterlijk alles wat je moet weten (+zender)

Door

Arie Vogelaar

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Videoland KPN kijken

Heb je een KPN-abonnement en wil je graag Videoland afsluiten? Of wil je overstappen naar KPN en genieten van een Videoland-account? Dan vind je op deze pagina een complete uitleg over de kosten van een Videoland-abonnement en over hoe je Videoland kijkt via KPN

Wat zijn de kosten van Videoland KPN?

Er zijn totaal drie Videoland-abonnementen waaruit je kunt kiezen. Deze kennen elk weer andere specificaties en kosten. Bekijk de tabel hieronder voor meer informatie.

PremiumPlusBasis
Onbeperkt toegang tot films, series en programma’s✔️✔️✔️
Kijken zonder reclame✔️✔️
Aantal schermen waarop je tegelijkertijd kunt kijken421
Films, series en programma’s downloaden en offline kijken✔️✔️
Beschikbaar op alle apparaten✔️✔️
Kosten per maand€ 10.99€ 8.99€ 4.99

???? Op zoek naar een betaalbaar Videoland-abonnement? Ook KPN biedt Videoland aan, mogelijk met een interessante aanbieding voor jouw account.

→ Bekijk op deze pagina of er aanbiedingen zijn (check ook meteen of je in aanmerking komt voor extra entertainment korting)

Videoland-abonnement afsluiten via KPN

Je kunt Videoland heel eenvoudig bestellen via KPN. Dat werkt als volgt:

 1. Log in bij MijnKPN
 2. Selecteer Thuis
 3. Kies Videoland en klik op Aanzetten
 4. Bevestig je wijziging
 5. Vink Ja, ik ga akkoord aan
 6. Bevestig met de knop Plaats bestelling

Hierna kun je Videoland kijken via KPN en genieten van de leukste films, series, documentaires en tv-programma’s.

Sinds 1 juli 2022 is het tijdelijk niet mogelijk om Videoland te bestellen via KPN. De verwachting is dat Videoland begin november 2022 de nieuwe applicatie lanceert en dat deze dus weer via KPN beschikbaar is.

Netflix-abonnement delen Ron Lach
Via: pexels.com | Ron Lach, CC

Abonnement afsluiten via Videoland zelf

Je kunt er ook voor kiezen om een Videoland-abonnement af te sluiten via de website van de applicatie zelf. Hoe dat werkt, staat hieronder beschreven.

 1. Ga naar Videoland.com/abonnementen
 2. Kies het abonnement dat bij je past

Je komt hierna in een online omgeving waar je je betaalgegevens moet invoeren. Vervolgens kun je premium eenvoudig activeren en kijken via al je devices, waaronder je smartphone, laptop, tablet en natuurlijk ook je televisie.

Lees ook: Videoland gratis? Dit zijn je opties

Goedkoper Netflix-abonnement?

Ben je op zoek naar een goedkoper Netflix-abonnement, dan zijn er een aantal opties:

Bekijk hier alle tips!

Op welke devices kun je Videoland KPN kijken?

Als je Videoland KPN afsluit, kun je de streamingdienst via elk device gebruiken. Wel hangt dit af van het abonnement dat je kiest. Het goedkoopste abonnement heeft enkele beperkingen op dit gebied. De apparaten waarmee je naar Videoland kunt kijken, zijn:

 • Computer
 • Gaming Console
 • Televisie
 • Laptop
 • Tablet
 • Smartphone

Videoland kijken als je onderweg bent

Wil je ook onderweg Videoland kijken, maar wil je hierbij geen data gebruiken uit je internetabonnement? Dan kun je kiezen voor Download to Go. Deze functie is ingebouwd in de Videoland-app en stelt je in staat om series, films, documentaires of televisieprogramma’s te downloaden en zo offline beschikbaar te maken binnen de app.

Je gebruikt Download to Go door op de downloadknop te klikken bij de film of serie die je wilt kijken. Ideaal voor als je in de trein zit of op de crosstrainer in de sportschool staat.

Netflix-abonnement delen
Via: pexels.com | cottonbro, CC

Via welke zender kun je Videoland KPN kijken?

Via je KPN-televisie kun je Videoland vinden door naar kanaal 204 te gaan en vervolgens op de rode knop te klikken. Een alternatieve manier is om via Menu naar Apps op TV te gaan en aldaar Videoland aan te klikken. Ook kun je via Menu naar Films/Series gaan en aldaar de Videoland-app vinden.

Wat zijn populaire films, series en programma’s op Videoland?

Videoland biedt zowel originals als ingekochte series en films. Ook zijn er tientallen RTL-programma’s op te kijken, waaronder Take Me Out, Oplichter Aangepakt, GTST en Kopen Zonder Kijken. Daarnaast zijn er steengoede series te zien. De bekendste daarvan is Mocro Maffia, maar ook de Nederlandse crime-serie Bonnie & Clyde is de moeite waard om te kijken.

Kies je liever voor romantiek of comedy? Dan heeft Videoland een uitgebreid aanbod van zowel Nederlandse films als buitenlandse producties, waaronder honderden films en series uit Hollywood.

De beste alternatieven voor Videoland

Videoland is niet de enige streamingdienst die je kunt kiezen via KPN. Andere populaire streamingdiensten zijn Netflix, Disney+, Amazon Prime en Viaplay. Weet je niet zeker welke streamingdienst bij je past? En twijfel je welk abonnement je het beste kunt aanschaffen? Dan helpt onderstaand keuzeplan je verder.

 • Houd je van een groot aanbod aan films en series, en vind je prijs niet belangrijk? Dan is Netflix je beste keus voor streaming.
 • Wil je heel veel aanbod tegen heel weinig geld? Kies dan voor Amazon Prime.
 • Vind je een groot Nederlands aanbod belangrijk, maar wil je ook geen films en series missen uit het buitenland? Dan is Videoland jouw nummer 1 streamingdienst.
 • Houd je van televisieprogramma’s, maar vind je een groot aanbod films en series niet heel belangrijk? Kies dan voor het goedkope en uitgebreide NPO Plus.
 • Wil je graag Formule 1 en andere sporten kijken, maar vind je het zonde om films en series op te geven? Dan is ViaPlay een uitstekende keus.
 • Ben je gek op animatie, comedy en superheldenfilms? Dan is Disney+ jouw beste keus.

Lees ook

Streaming-fan van het eerste uur en heeft meer abonnementen dan goed voor 'm is. Schrijft graag (en veel) over Netflix, Disney, Viaplay en andere streamingservices!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Delen op...