Videoland storing: zo check je wat er aan de hand is

Door

Arie Vogelaar

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Videoland storing

Kun je vanwege een storing geen Videoland kijken? Dan heb je daar stevig de balen in. Gelukkig is een Videoland storing vaak snel opgelost en kun je binnen no-time weer verder kijken naar je favoriete films, series en tv-programma’s.

Er zijn meerdere redenen waarom er storingen bij Videoland plaatsvinden. Soms ligt die storing bij de streamingdienst zelf en soms ligt dit aan je device of je internetverbinding. Dit artikel helpt je ontdekken of er een Videoland storing is en hoe je die storing zo snel mogelijk oplost.

Videoland-storing: 5 manieren om de oorzaak te ontdekken

Videoland staat bekend als een stabiele en betrouwbare streamingdienst. Storingen komen zelden voor en op wat bugs in de app na, zijn er weinig klachten vanuit van de consument

Als er toch een Videoland storing plaatsvindt, heeft dit zelden te maken met Videoland zelf. De storing ligt meestal aan je internetverbinding, router of apparaat. Een storing is dan ook zeker geen reden om Videoland op te zeggen.

Als Videoland het niet doet, is de eerste stap om te ontdekken wat er precies aan de hand is. Wanneer je de oorzaak van de storing achterhaalt, kun je deze immers het snelst oplossen. Hieronder lees je hoe je ontdekt of er een Videoland storing is en wat je hier vervolgens aan kunt doen.

Netflix foutcode nw-2-5
Via: pexels.com | Amateur Hub, CC

1. Kijk op AlleStoringen.nl

Er zijn diverse websites waar je kunt controleren of er een Videoland storing is. Een goed voorbeeld hiervan is de website allestoringen.nl.

Je vindt hier actuele storingsmeldingen die worden doorgegeven door kijkers. Je kunt zelf ook een storingsmelding aan deze website doorgeven. Daarmee help je anderen om te ontdekken wat er aan de hand is.

Als er daadwerkelijk een Videoland storing is, zie je op allestoringen.nl vaak een enorme piek in de grafiek verschijnen. Je weet dan dat je niet de enige bent die met een storing kampt en dat dit hoogstwaarschijnlijk aan Videoland zelf ligt.

In zo’n geval is het zaak om af te wachten tot Videoland de storing verhelpt. Dit duurt vaak slechts enkele minuten, maar kan soms ook uren in beslag nemen.

2. Kijk op de socialmediakanalen van Videoland

Het is ook mogelijk om de socialmediakanalen van Videoland te bezoeken en zo te ontdekken of er sprake is van een storing.

Je kunt bijvoorbeeld op Twitter, Instagram en Facebook kijken. Als er sprake is van een storing, is de kans groot dat Videoland hier een tweet, stories of bericht over plaatst. Je weet dan waar je aan toe bent én hoe snel het wordt opgelost.

Videoland storing

3. Vraag het aan vrienden, familieleden of bekenden

Als je met een Videoland storing kampt, is de kans aanwezig dat dit ook geldt voor familieleden, vrienden of collega’s.

Stuur dus gerust wat whatsappjes rond en vraag of andere mensen ook problemen ervaren met Videoland. Als blijkt dat iedereen hetzelfde probleem heeft als jij, weet je dat het niet aan je device of je internetverbinding ligt, maar aan Videoland zelf.

4. Kijk op nieuwswebsites voor actuele informatie

Veel nieuwswebsites beschikken over een speciale tech-rubriek. Hier worden vaak actuele storingen uitgelicht, waardoor je meteen ziet of er sprake is van een landelijke of lokale storing.

Tech-redacteurs plaatsen deze informatie soms ook op hun Twitterpagina, dus het is de moeite waard om ook daar te kijken.

5. Bekijk de storingspagina van Videoland

Op de storingspagina van Videoland vind je uitgebreide informatie over veel voorkomende problemen en bijbehorende oplossingen.

Veel storingen hebben op dit moment te maken met een nieuwe app die Videoland heeft gelanceerd. Hier wordt op de storingspagina in meer detail over gesproken.

Videoland storing verhelpen: een simpel stappenplan

Wanneer Videoland niet werkt, ligt dit meestal niet aan de streamingdienst zelf. De kans is veel groter dat het probleem te maken heeft met je device of mediabox. Ook je internetverbinding is een mogelijke boosdoener.

Het voordeel hiervan is dat je de storing zelf kunt verhelpen en dat je dus niet hoeft te wachten tot Videoland dit doet.

Veel voorkomende oorzaken van een Videoland storing

Veel voorkomende oorzaken van een Videoland storing zijn als volgt:

 • Problemen met je WiFi-verbinding, je hotspot of je router
 • Een storing op je device (televisie, laptop, tablet, smartphone, Playstation etc.)
 • Een verouderde Videoland-app (er is recent een nieuwe app uitgebracht!)
 • Een storing in je mediabox of via je Google Chromecast
Netflix contact via telefoon
Via: pexels.com | Andrea Piacquadio, CC

Zo los je zelf een Videoland-storing op

De meeste van deze storingen kunnen op de volgende wijze worden verholpen:

 1. Check of je device aan stabiele verbinding met het internet heeft
 2. Check of je telefoondata niet per ongeluk op is (bijvoorbeeld omdat je hotspot nog aanstaat)
 3. Zet je apparaat uit en vervolgens weer aan, en start Videoland vervolgens opnieuw op
 4. Update de Videoland-app naar de nieuwe versie en installeer deze op je apparaat

In veel gevallen kun je een Videoland storing gemakkelijk verhelpen. Als je er ondanks bovenstaande stappen écht niet uitkomt, kun je altijd nog de volgende maatregelen nemen.

 1. Als je wifi-verbinding niet werkt, kijk dan tijdelijk via de hotspot naar Videoland
 2. Zorg dat je altijd een aantal films of afleveringen via Videoland gedownload hebt, zodat je offline kunt kijken
 3. Kijk op een ander apparaat als je televisie, smartphone of laptop niet goed werkt
 4. Kijk via de browser in plaats van de applicatie wanneer je merkt dat de app hapert of een storing heeft

Contact opnemen met de helpdesk van Videoland

Werken al deze stappen niet? En kun je ook niet vinden of er sprake is van een actuele storing bij Videoland zelf?

Neem dan contact op met de helpdesk van Videoland en vraag of zij je kunnen ondersteunen. Dit kan gewoon via de chatfunctie op de website. Je doorloopt dan samen met een medewerker de benodigde stappen om weer zorgeloos naar films en series te kijken op Videoland.

Lees ook

Streaming-fan van het eerste uur en heeft meer abonnementen dan goed voor 'm is. Schrijft graag (en veel) over Netflix, Disney, Viaplay en andere streamingservices!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Delen op...