Ziggo mobiel abonnement: er is maar één juiste keuze…

Door

Wesley Akkerman

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Ziggo mobiel abonnement

Als je nu in de markt bent voor een Ziggo mobiel abonnement, dan kom je gauw van een koude kermis thuis. Die abonnementen bestaan namelijk niet meer – tenminste, niet meer zoals vroeger. Maar er is ook goed nieuws: je kunt nog steeds een interessant Ziggo mobiel abonnement afsluiten, maar het werkt nu net iets anders.

Tot en met 2017 was het mogelijk een Ziggo mobiel abonnement af te sluiten. Net als bij andere providers kon je voor een vast bedrag per maand een x aantal minuten, sms’jes en MB’s afnemen bij de provider. Maar sinds de fusie met Vodafone, zijn al die opties echter helemaal weggevallen.

Ziggo mobiel abonnement

Einde van het ‘oude’ Ziggo Mobiel

Er is natuurlijk het één en ander verandert na het samengaan van Vodafone en Ziggo. Je kunt zeggen dat er een deel van de concurrentie weggevallen is en dat je daardoor minder te kiezen hebt. Toch brengt het ook wel voordelen met zich mee!

💡 Heb je een Ziggo-abonnement, check dan ook even de korting (+ gratis producten) die je ontvangt via Ziggo.

Twijfel je of jouw abonnement nog bij je past? Check en vergelijk hier alle abonnementen!

Want als je wel een Ziggo mobiel abonnement zou willen, wat technisch gezien nog mogelijk is, waar moet je dan precies aan denken? We kunnen ons namelijk goed voorstellen dat je verlangt naar een abonnement voor je smartphone waarbij je verschillende diensten en kosten eigenlijk combineert.

En daarmee bedoelen we dat je een abonnement bij één partij afneemt en daardoor korting krijgt op verschillende producten. KPN doet dat, dus dan zou Ziggo dat ook gemakkelijk kunnen doen, niet waar? Gelukkig is het antwoord “ja” op die vraag en wel dankzij het gecombineerde aanbod van Vodafone.

Lees ook: Ziggo abonnement prijs + zo kan het goedkoper

Ziggo mobiel abonnement: de opties

Als je nu een Ziggo mobiel abonnement zou afsluiten, dan kom je uit op een deal met de mobiele provider Vodafone. Heel gek is dat niet natuurlijk, aangezien beide bedrijven gefuseerd zijn en dus in staat zijn gecombineerde abonnement aan te bieden. Wel zo gemakkelijk en fijn voor consumenten.

???? Door Vodafone en Ziggo te combineren, ben je vaak voordeliger uit. Je krijgt korting op zowel je internet, als op je mobiele abonnement.

Bekijk actuele kortingen hier

Het maakt overigens niet uit of je vanuit Ziggo of Vodafone iets wil regelen. Vanuit Ziggo is het mogelijk een abonnement voor een smartphone af te sluiten, terwijl het vanuit Vodafone mogelijk is een alles-in-één-pakket te nemen, bijvoorbeeld. Hier lees je meer over Ziggo abonnementen.

Met een Ziggo mobiel abonnement, via Vodafone, krijg je toegang tot mobiel internet dat werkt in Nederland en de Europese Unie (net zoals bij andere providers, aangezien dit is vastgelegd in de Europese wet). Internetten via 4G of 5G, bellen en sms’en werkt allemaal, altijd.

Daarnaast is er een abonnement genaamd Vodafone Next. Daarmee kun je wisselen van smartphone wanneer jij dat wil. Is je telefoon gestolen of kapot? Of wil je gewoon dat ene, nieuwe model? Dan kun je met dit (enigszins dure) abonnement altijd de smartphone krijgen die je op het oog hebt.

Vodafone en Ziggo mobiel internet combineren

Als je beide abonnementen combineert, kun je een interessante korting krijgen aan beide kanten.

  • Tot € 7,50 korting – Mooi meegenomen, elke maand extra korting
  • Dubbele data – Je databundel verdubbeld. Zo eenvoudig kan het zijn. Hierdoor kun je mogelijk een lager abonnement nemen.
  • Gratis tv-pakket – Een extra, gratis tv-pakket bij Ziggo
  • Safe Online XL – Veilig surfen en browsen
  • Nog meerBekijk hier alle extra’s

Wanneer je Vodafone en Ziggo combineert, dan mag je rekenen op een korting op het maandbedrag van je telefoonabonnement. Denk dan aan iedere maand 2,50 euro korting op elk Vodafone Start-abonnement, 5 euro korting op elk Vodafone Red-abonnement en 7,50 euro korting op elk Vodafone Unlimited-abonnement op je adres. Dit geldt ook voor je kinderen of partner, dus.

Bovendien krijg je elke maand een verdubbeling van je data als je een Start- en Red-abonnement hebt. Ook dit geldt voor iedereen die op jouw adres woont. Je kunt daarnaast kiezen uit één van de drie gratis tv-pakketen, namelijk Ziggo Sport Totaal, Ziggo Movies en Series L of Ziggo Kids.

Tot slot mag je rekenen op het zogenaamde Veilig Online-pakket. Dit pakket heeft een waarde van 6,95 euro en is ontwikkeld door F-Secure. Hiermee beveilig je tot twintig apparaten (zoals smartphones, tablets, laptops, Chromebooks, desktops en nog veel meer slimme devices).

Ziggo mobiel internet op een rij

Goed, korting op je abonnement, meer data per maand beschikbaar. Dat klinkt allemaal leuk en aardig, maar wat moet dat dan allemaal kosten? Hieronder hebben we een overzicht geplaatst van de kosten, de data en het type abonnement. Ook zie je het aantal belminuten staan. Dit is het Sim-only-aanbod.

AbonnementDataBelminutenPrijs per maand
Start M5 GB150€ 12,50
Start XL20 GB150€ 15
Red40 GBOnbeperkt€ 19,50
Red Together100 GBOnbeperkt€ 23
Red UnlimitedOnbeperktOnbeperkt€ 25

Deze prijzen zijn aan verandering onderhevig, check altijd zelf de actuele prijzen, belminuten en databundels.

De bovenstaande getallen die onder data staan, gelden in principe allemaal voor zowel Nederland als Europa. Echter, wanneer je gaat voor Red Unlimited, dan moet je er rekening mee houden dat je geen onbeperkte databundel hebt. Je hebt dan maandelijks 40 GB tot je beschikking.

Zoals gezegd gelden de bovenstaande prijzen voor de Sim-only-abonnement. Wanneer je er een toestel bij wil hebben, dan komen daar nog maandelijkse toestelkosten bij. De getoonde prijzen laten al de doorberekende kortingen zien; ook hebben we de databundels al voor je verdubbeld.

Samengevat: er is geen traditioneel Ziggo mobiel abonnement meer, maar er is wel de mogelijkheid om een voordelig pakket af te sluiten. Zo heb je en aan de kant van Vodafone en aan de kant van Ziggo voordeel.

Lees ook

  1. Ziggo Next Mini: 7 dingen die je eerst moet weten
  2. Welk Ziggo pakket heb ik (en kan het goedkoper?)
  3. Ziggo app op Samsung tv: deze optie werkt wel
  4. Ziggo abonnement prijs + zo kan het goedkoper

Topics:

Schrijft sinds 2006 over technologie. Of het nu gaat om de Chromecast, Chromebook of Google Home, hij draait zijn hand er niet voor om.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Delen op...