Ziggo abonnement prijs + zo kan het goedkoper

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Ruud Caris

Laatste update:

0

Ziggo abonnement

Als je overweegt een Ziggo abonnement af te sluiten, dan ben je op de juiste plaats terecht gekomen. Er zijn een aantal dingen essentieel om te weten, maar daarnaast heb ik ook nog een aantal tips waarmee je abonnement van Ziggo mogelijk goedkoper wordt.

Ziggo: het bedrijf

Het bedrijf Ziggo (of tegenwoordig Vodafone-Ziggo) zullen de meesten wel kennen. Met een rijke geschiedenis en de nodige fusie is deze groep: Vodafone-Ziggo één van de grootste providers van ons land.

Misschien herinner je nog namen zoals @Home, UPC, Kabelcom, Casema en Multikabel. Een aantal fusies en overnames hebben uiteindelijk geleid tot Ziggo zoals we dat nu kennen.

Maar je bent hier natuurlijk niet voor de geschiedenis van deze provider gekomen: je wilt een Ziggo abonnement afsluiten of bent benieuwd hoe jouw huidige abonnement goedkoper kan.

Ziggo abonnement

Ziggo abonnement

Laten we eerst benoemen waar het hier over hebben: het vaste abonnement van Ziggo, bestaande uit internet, tv en telefonie. Tegenwoordig kun je ook een mobiel abonnement afsluiten via Vodafone (en wat voordelen krijgen), maar daarover later meer.

De meeste huishoudens kiezen tegenwoordig minstens voor internet en tv, eventueel aangevuld met vaste telefonie. Dat laatste lijkt steeds wat meer naar de achtergrond te verdwijnen door mobiele abonnementen.

Laten we eerste alle pakketonderdelen op een rij zetten:

 • Internet – Vaak het grootste component van het Ziggo abonnement (en dus het duurste)
 • Televisie – TV kijken en terugkijken met Ziggo
 • Telefonie – Bellen met een vaste lijn
 • Mobiel abonnement – Niet direct onderdeel van je Ziggo abonnement, maar wel korting via Vodafone
 • Extra’s – Beveiliging, betere wifi en meer extra’s

Ziggo heeft verschillende internet-snelheden en tv-pakketten, hieronder een overzicht.

Internet

Ziggo heeft grofweg vier snelheden als het gaat om internet:

Naam pakketDownloadUpload
Start100 Mbit/s30 Mbit/s
Start XXL200 Mbit/s30 Mbit/s
Complete*400 Mbit/s40 Mbit/s
Giga**1000 Mbit/s75 Mbit/s

* Meest gekozen snelheid
** Niet overal beschikbaar

TV bij Ziggo

Bij Ziggo zijn er drie TV-pakketten beschikbaar:

TV StartTV CompleteTV Max
Aantal zenders70+70+110+
Ziggo Sport✔ (Totaal)
Terugkijken2 dagen7 dagen7 dagen
Opnemen
Movies & series
ziggo next mini
(Afbeelding: Ziggo)

Ziggo abonnementen: de pakketten

Daarnaast kun je weer een aantal pakketten samenstellen, bestaanden uit internet, tv, telefonie en/of extra’s.

InternetTVBellenExtra'sPrijs vanaf
Alles-in-éénOptie€ 55,50
Internet & TV€ 55,50
Internet only€ 43

Verreweg de meeste mensen zullen kiezen voor een alles-in-1 pakket, maar het kan erg verstandig zijn om een andere optie te overwegen.

Bekijk hier alle Ziggo-pakketten op een rij

Ziggo
Via: Chromefans (Wesley Akkerman)

Ziggo abonnement, maar dan goedkoper

Er zijn een aantal manieren om een Ziggo abonnement goedkoper af te sluiten, of je huidige maandelijkse kosten omlaag te brengen. Hieronder zet ik deze mogelijkheden voor je op een rij.

1. Combineer Vodafone en Ziggo voor extra korting

Zoals je inmiddels weet, werken Vodafone en Ziggo nauw samen. Dat wil dan ook zeggen dat een Vodafone- of Ziggo-abonnement aan beide kanten voordelen kan brengen.

Zo krijg je meer data en andere extra’s bij Vodafone als je ook Ziggo hebt. Andersom geldt dat ook voor Ziggo-abonnees die een Vodafone-abonnement hebben. Je krijgt de nodige extra’s, die altijd zorgen voor een voordeliger en beter abonnement.

Heb je dus een andere internet- of mobiele-provider, check dan of de overstap de moeite waard kan zijn. Check hier de huidige voordelen.

Lees ook: Ziggo mobiel abonnement: er is maar één juiste keuze

2. Open deur: check aanbiedingen (maar echt, check deze link)

Providers doen er veel aan om nieuwe klanten binnen te halen. Er zijn dan ook zeer regelmatig goeie acties. Bijvoorbeeld:

3. Wees realistisch over je internetsnelheid

Heb je een wat ouder pakket, dan kan het zijn dat je voordeliger uit bent. Maar kijk ook eens naar alle extra’s.

Stel je zelf onder andere de vraag:

 • Hoe snel moet mijn internet echt zijn? Heb ik wel echt deze snelheid nodig?

De mogelijkheden bij Ziggo zijn:

 • Ziggo Internet Start – Hiermee kun je prima surfen, emailen en streamen. Als er meerdere gebruikers in huis zijn, die allemaal intensief internet gebruiken, is dit misschien niet altijd genoeg. Maar vaak voldoet dit pakket al voor de basis-internetbehoeften.
 • Ziggo Internet Start XXL – Net iets sneller dan Start, geschikt als je bijvoorbeeld meerdere streams in huis hebt. Of piek-momenten tijdens het gamen, streamen en downloaden.
 • Ziggo Internet Complete – Volgens Ziggo het meest gekozen abonnement. Meer dan snel genoeg om meerdere 4K-streams af te spelen en met meerdere mensen tegelijkertijd online te zijn.
 • Ziggo Internet Giga – Wil je gewoon het snelste van het snelste? Dan is de Giga iets voor jou. Hier kun je praktisch alles mee. Wil je trouwens ECHT snel internet en is de upload belangrijk, dan kun je soms beter voor glasvezel kiezen indien beschikbaar…

Lees ook: Ziggo glasvezel: dit is hoe het echt zit

???? Als nieuwe klant: begin met Internet Start. Je kunt eenvoudig en snel upgraden mocht het niet genoeg zijn. Dit scheelt als snel zo’n € 10 per maand

Ook voor bestaande klanten: downgrade je internet (tijdelijk) naar Start. Wie weet voldoet dit ook. Heb dit zelf ook gedaan en het werkt prima!

4. Heb je echt lineaire TV nodig?

Tegenwoordig streamen we veel, dus heb je echt nog ‘live’ tv nodig? Heb je bijvoorbeeld een Videoland abonnement, dan kun je alle RTL-zenders al live kijken. Ook op NPO kun je live streamen zonder een abonnement.

Stel jezelf dus de vraag: hoe vaak kijk ik nog live tv en kan dit ook op een andere manier?

Mogelijke besparing: ~ € 10 per maand

5. Bel je nog wel eens met vaste telefoon?

Vroeger zat in de alles-in-1 pakketten standaard telefonie. Maar bel je nog wel eens via de vaste lijn? Is dat niet het geval, dan bespaar je elke maand € 3,50 aan vaste kosten. Dat is toch al snel € 42 per jaar.

Misschien kun je zelfs extra voordeel halen door hier je mobiele abonnement aan te passen.

6. Check de streaming-deals

Bij een Ziggo abonnement kun je een aantal extra’s toevoegen, zoals streamingdiensten. Dit betekent dat bijvoorbeeld Netflix, Viaplay en Videoland via jouw maandelijkse Ziggo-rekening betaald kan worden. Dit scheelt soms ook nog in de kosten.

Details over de streamingdiensten die je kunt afsluiten via Ziggo kun je hier vinden:

7. Voor bestaande klanten: vraag om korting…

Heb je al een Ziggo abonnement en weet je niet zeker of je nog het juiste pakket hebt? Dan bel gewoon even met de klantenservice.

Natuurlijk kun je ook via Mijn Ziggo allerlei details vinden, maar de ervaring leert dat je soms gewoon om korting moet vragen bij Ziggo. Dit kan in de vorm van een lager maandelijks bedrag, maar soms ook een extra tv-pakket voor een bepaalde periode.

Lees ook: Ziggo vs KPN: dit is de enige juiste keuze

Tips voor (toekomstige) Ziggo-abonnees

Met deze tips moet je ongetwijfeld iets kunnen besparen op je Ziggo abonnement. Maar er zijn nog een aantal zaken die handig zijn om te weten als Ziggo-abonnee. Daarom hieronder nog een aantal tips.

1. Ga voor de Ziggo Next Mini

Als je ook tv hebt in jouw Ziggo-pakket, dan is het slim om te kiezen voor de Ziggo Next Mini. Dat is een kleine versie van de Next en maakt het mogelijk om tv te kijken, op te nemen en apps te gebruiken.

De Next heeft een aantal voordelen, onder andere dat deze veel minder stroom verbruikt. Daarnaast heb je ook geen coax-kabel (‘de kabel’ in de volksmond) meer nodig. TV kijken gaat met de Next via internet.

Meer info kun je vinden in ons artikel over de Ziggo Next Mini.

2. Check de wifi-boosters

Als nieuwe of bestaande abonnee, kun je mogelijk eenvoudig en betaalbaar je wifi upgraden. Afhankelijk van je pakket en de leeftijd van je modem gaat dit al dan niet met smart wifi pods van Ziggo.

Deze kun je huren voor een klein bedrag per maand, of een setje kopen. Maar ervaring leert dat je ze vaak ook voor een klein(er) bedrag kunt kopen als je belt met de klantenservice. Heb je dus betere wifi nodig, neem dan gewoon even contact op met Ziggo.

Lees hier meer over deze Ziggo wifi boosters.

3. Kijk rond…

Kijk eens in de zoveel tijd eens rond naar andere aanbieders. Vaak zijn er introductie-aanbiedingen waarbij je de eerste maanden (of soms een heel jaar) korting op je abonnement krijgt. Misschien lijken de bedragen niet zo groot, maar het scheelt al snel honderden euro’s per jaar.

Misschien wissel je ook regelmatig van energie-aanbieder, ook van provider wisselen kan veel voordeel opleveren.

Tot slot: nog meer Ziggo

Inmiddels staat erop Chromefans veel informatie over Ziggo, van Next mini problemen tot het instellen van de zenders op tv en nog veel meer.

Lees ook

 1. Ziggo Next Mini: 7 dingen die je eerst moet weten
 2. Welk Ziggo pakket heb ik (en kan het goedkoper?)
 3. Ziggo app op Samsung tv: deze optie werkt wel
 4. Ziggo vs KPN

Topics:

Chromecast-enthousiasteling van het eerste uur. Gebruikt al jaren Google-diensten en weet veel over Chromecast, Chromebook, Google Home en streaming.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Delen op...