Komt Apple TV+ naar Ziggo Mediabox?

Het gaat nog om een gerucht, maar daar staat wel een goede fundering onder.

Door

Wesley Akkerman

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Apple TV Plus

💡 In het kort

De app van Apple TV+ is onlangs toegevoegd aan de mediabox van het Belgische Telenet. Daarom leeft nu de gedachte dat de Ziggo Mediabox daar binnenkort ook over beschikt, omdat Telenet en Ziggo in handen zijn van hetzelfde moederbedrijf.

Als we de nieuwste geruchten mogen geloven dan krijgen eigenaars van de Ziggo Mediabox binnenkort de beschikking over de app van Apple TV+. Dat is de videostreamingdienst van Apple, waar je onder meer For All Mankind, The Morning Show en Invasion op kunt bekijken. Zowel Apple als Ziggo hebben het nieuws nog niet bevestigd, helaas.

Sinds 13 februari 2024 is het voor klanten van Telenet in België mogelijk de Apple TV+-app te installeren op hun mediabox. Daardoor kunnen ze onder meer kijken naar Masters of The Air, Ted Lasso, The Morning Show, Bad Sisters, Slow Horses, Hijack, Silo en de Oscar-genomineerde film Killers of the Flower Moon van regisseur Martin Scorsese.

Apple TV+ naar Ziggo Mediabox?

Dat lezen we op de officiële website van Telenet. Nu is dit natuurlijk goed nieuws voor onze Belgische lezers. Maar hoe zit het precies met de kijkers in Nederland? De kans bestaat nu dat Apple TV+ ook naar de Ziggo Mediabox komt. Waarom? Ziggo en Telenet hebben hetzelfde moederbedrijf, namelijk Liberty Global.

Ook is het zo dat beide aanbieders beschikken over nagenoeg dezelfde mediabox. Wat de ene box dus aankan, zou de andere ook gewoon moeten kunnen doen. Op moment van schrijven gaat het nog om een gerucht (of meer een verwachting), maar de kans bestaat dus dat de Apple-dienst ook naar de mediaboxen van Ziggo in Nederland komt.

Eigen app ontwikkeld

Omdat de mediaboxen geen standaard mediaspelers zijn, en gebruikmaken van een eigen platform, is dat niet zo’n heel gek idee. Beide boxen draaien op EOS 4 en hebben dezelfde apps. Door een app voor het platform te ontwikkelen, kun je die natuurlijk breed uitgeven op alle apparaten die op dezelfde software draaien. Daar komt het idee nu vandaan.

Het wachten is nu op bevestiging vanuit Ziggo. Aanmelden kan via de officiële website.

Schrijft sinds 2006 over technologie. Of het nu gaat om de Chromecast, Chromebook of Google Home, hij draait zijn hand er niet voor om.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Delen op...