Ook Amazon Prime Video laat advertenties zien

Dit gebeurt alsnog alleen in de Verenigde Staten, maar daardoor krijgen we wel een voorproefje.

Door

Wesley Akkerman

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

amazon prime video

💡 In het kort

De eerste advertenties op Amazon Prime Video zijn gearriveerd. Vooralsnog alleen in de Verenigde Staten, maar daardoor kunnen wij alvast zien wat we daarvan kunnen verwachten. De prijs van het goedkoopste abonnement gaat niet omhoog, maar ongestoord kijken is er niet meer bij.

Eind september 2023 maakte Amazon bekend dat het advertenties zou uitrollen naar videostreamingdienst Amazon Prime Video. Die advertenties zijn gearriveerd en sinds 29 januari 2024 zichtbaar voor iedereen met het goedkoopste Prime-account in de Verenigde Staten. In Nederland hebben we nog niets te vrezen; onduidelijk is wanneer ze hier komen.

De reden achter het weergeven van reclame is hetzelfde als altijd. Uit de informatievoorziening van Amazon komt naar voren dat dit gebeurt om te kunnen investeren in de kwaliteit van de service en content. Ook moet er natuurlijk geld verdiend worden. Dat begrijpen we allemaal, maar dat maakt de boodschap niet minder prettig.

Advertenties op Amazon Prime Video

Je zult als gebruiker minder advertenties te zien krijgen dan op lineaire televisie. Ook moet de reclame meer van betekenis kunnen zijn. Gebruikers in de VS hoeven verder geen actie te ondernemen als ze dat niet willen en het maandbedrag van het goedkoopste abonnement gaat niet omhoog. Maar je kunt uiteraard wel extra betalen.

Amazon Fire TV Stick
(Afbeelding: Amazon)

Als je in de Verenigde Staten namelijk 2,99 dollar extra per maand betaalt, dan verdwijnen de advertenties weer uit beeld. De content die je kijkt wordt dan niet op haast traditionele wijze opgedeeld met verplichte pauzes. Verder legt Amazon in de berichtgeving uit wat verder de voordelen zijn van Prime, om weglopers te voorkomen, natuurlijk.

Kosten van Prime Video

In Nederland kost Amazon Prime Video 4,99 euro per maand of 49,99 euro per jaar. In de VS is dat al 14,99 dollar per maand of 139 dollar per jaar. Voor de dienst los kun je eveneens een abonnement nemen, tegen 8,99 dollar per maand. Wil je gaan voor advertentieloos kijken, dan kom je dus uit op 18 of 12 dollar per maand.

Dat zijn flink hogere prijzen die we mettertijd ook in Nederland kunnen verwachten, helemaal wanneer dergelijke prijsverhogingen meer geld opleveren. Natuurlijk zullen er mensen zijn die opstappen, maar wellicht kan de groep overblijvers dat gat opvullen door dus maandelijks 3 dollar extra te betalen.

Schrijft sinds 2006 over technologie. Of het nu gaat om de Chromecast, Chromebook of Google Home, hij draait zijn hand er niet voor om.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Delen op...