Google Nest Hub en Spotify: zo kun je ze koppelen

Door

Wesley Akkerman

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

1

Laatste update:

1

Spotify logo

De Google Nest Hub en Spotify zijn prima op elkaar ingespeeld. Met het slimme display speel je moeiteloos muziek af en bepaal je ook welke muziek er draait. Maar hoe krijg je dat voor elkaar? We vertellen je er alles over.

Het voordeel van een slim scherm ten opzichte van een slimme speaker is dat er – logischerwijs – een scherm aanwezig is. Op dat scherm communiceren apps en diensten belangrijke informatie en zijn er ook bedieningselementen aanwezig.

Google Nest Hub en Spotify

Dat klinkt een beetje onnodig technisch, dus laten we meteen inzoomen op wat we bedoelen. Wanneer je de Google Nest Hub en Spotify aan elkaar koppelt, dan zie je welke muziek er in je netwerk afgespeeld wordt. Ook bedien je die muziek meteen.

In beeld staan namelijk enkele knoppen. Denk dan aan pauzeren en afspelen, het volgende nummer en meer. Ook zie je een albumcover staan, evenals de naam van de artiest en het nummer. Kortom: alles dat je nodig hebt voor je muziek.

Dat is echt superhandig. Helemaal wanneer je Google Nest Hub en Spotify in je multiroom speakernetwerk gebruikt. Die speakers moeten dan wel werken met Google Cast (het castplatform van Google), want anders kan de Hub de info niet laten zien.

Google Nest Hub
Afbeelding: Google (persafbeelding)

Google Nest Hub en Spotify installeren

Om de koppeling voor elkaar te krijgen, dien je nog wel even door enkele hoepels te springen. In dit artikel leggen we uit door welke hoepels je moet springen. In de onderstaande overzichten vertellen we je alles over de installaties en opties.

Voordat je begint aan het onderstaande stappenplan: zorg ervoor dat je de Google Home-app hebt, dat de Nest Hub geïnstalleerd is en dat je smartphone en Nest Hub op hetzelfde wifi-netwerk actief zijn. Ook heb je een abonnement op Spotify nodig.

Google Nest Hub en Spotify installeren
Wil je Spotify aan de Google Nest Hub koppelen? Ga dan als volgt te werk.
Open de Google Home-app en ga naar je account.
Tik in de rechterbovenhoek op Account, dat is je profielfoto.
Zorg ervoor dat dit het Google-account is dat tevens gekoppeld is aan de Google Nest Hub.
Is dat niet het geval? Wissel dan van account. Daarvoor tik je op een ander account of op Nog een account toevoegen.
Tik nu op het plusteken in beeld (links bovenin) en ga naar Muziek.
Je vindt die optie onder Services beheren.
Kies Spotify en tik op Account koppelen.
Log nu in met je huidige Spotify-account.

Vanaf dit moment kun je in principe al aan Google vragen of die iets wil afspelen via de muziekstreamingdienst Spotify. Zeg bijvoorbeeld eens “Hey Google, speel mijn Discover Weekly af”. Of: “Hey Google, speel Wrecking Ball van Miley Cyrus af op Spotify”.

We kunnen nog een stapje verdergaan, zodat je in je stemopdrachten niet steeds “op Spotify” hoeft te melden. Daarvoor moeten we Spotify als standaard instellen. Het kan zijn dat Google Home hier zelf om vraagt, maar je regelt dit ook handmatig.

Spotify als standaard instellen
In het onderstaande stappenplan lees je hoe je Spotify als standaard muziekspeler instelt in Google Home en op je Google Nest Hub.
Open de Google Home-app en ga naar je account.
Tik in de rechterbovenhoek op Account, dat is je profielfoto.
Ga naar Instellingen en druk op Muziek.
Je vindt die optie onder Services beheren.
Kies Spotify om het programma in te stellen als het standaard programma voor het afspelen van muziek voor Google Home.
Een kind kan de was doen.

Helaas is het niet zo dat we wederom nog een stapje verder kunnen gaan. Google Nest- en Home-apparaten ondersteunen namelijk momenteel voor alle services slechts één account per streamingservice. Dus ook één dienst per gezin.

Er is wel een andere optie wanneer iemand anders zijn account wil gebruiken. Je kunt dan gewoon een ander account instellen. Dit is een beetje een gedoe en geregeld en het kan dus allemaal gemakkelijker, maar daarvoor ga je dus zo te werk.

Ander Spotify-account koppelen
Zo koppel je een ander Spotify-account.
Open de Google Home-app en ga naar je account.
Tik in de rechterbovenhoek op Account, dat is je profielfoto.
Ga naar Instellingen en druk op Muziek.
Je vindt die optie onder Services beheren.
Tik nu op de knop ontkoppelen.
Daarmee haal je het huidige account dus weg.
Nu kun je een ander Spotify-account instellen.
Dat doe je dan weer door de eerder vermelde stappen in dit artikel op te volgen.

We hebben eerder aandacht besteed aan de koppeling tussen Google en Spotify. In principe werken Google Nest Hub en Spotify samen via het Cast-platform van Google. Daardoor is het artikel over Spotify en Chromecast ook relevant voor wat extra info.

Mogelijk loop je tegen enkele problemen aan. Dat is al vervelend genoeg. Gelukkig is er een directe oplossing beschikbaar: een snelle reset laat veel problemen als sneeuw voor de zon verdwijnen. Wil je weten hoe dat moet? Check dan dit uitgebreide artikel.

Lees ook

Schrijft sinds 2006 over technologie. Of het nu gaat om de Chromecast, Chromebook of Google Home, hij draait zijn hand er niet voor om.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

1 gedachte over “Google Nest Hub en Spotify: zo kun je ze koppelen”

  1. Hi all!
    So far so goed, via spraakopdracht streamen werkt maar … Mijn Spotify playlists en streaming kanalen verschijnen keurig op mijn Nest HUB max.
    Standaard audio ingesteld op SONOS maar … kies ik iets wordt dit op de speaker van de HUB afgespeeld. Alles gereset, alles weer gekoppeld maar dit blijft dus zo. Wie!?
    Groet van Roland

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Delen op...