Google Nest Hub fotolijst instellen: een handig stappenplan

Door

Wesley Akkerman

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

1

Laatste update:

1

Google Nest Hub

De Google Nest Hub fotolijst instellen is zo gepiept. Maar het is dan wel handig om van tevoren even te weten waar je aan begint en hoe dat werkt. Daarom leggen we in dit artikel uit hoe je precies te werk gaat en wat je kunt verwachten.

De Google Nest Hub is een fijn apparaat waar je veel dingen mee kunt doen. Je bedient er smarthome-apparaten mee, speelt er muziek mee en op af en laat gedurende de dag allerlei foto’s zien. Een echte alleskunner die niet misstaat op de kast.

Veel functies hebben betrekking op de microfoon (de Google Assistent) en de speaker op het apparaat (zoals muziek afspelen), maar de fotolijst is een functionaliteit die optimaal gebruikmaakt van het compacte beeldscherm op dit apparaat.

Google Nest Hub fotolijst instellen

Omdat we ons kunnen voorstellen dat niet iedereen meteen weet hoe je dit geregeld krijgt, leggen we graag uit hoe het Google Nest Hub fotolijst instellen precies werkt. Ook laten we zien hoe je een specifiek album uitkiest voor op het scherm.

De foto’s die de Google Nest Hub laat zien, komen uit je Google Foto’s-bibliotheek. Dat is een gratis cloudopslagdienst (met betaalde opties) waar je je persoonlijke foto’s in opslaat. Als Android-gebruiker maak je hier waarschijnlijk al gebruik van.

Heb je de app niet? Geen nood: hier download je hem als Android-gebruiker en hier download je hem als gebruiker van een iOS-apparaat. Voor de integratie heb je overigens – en natuurlijk – ook de Google Home-app nodig. Haal die dus ook binnen.

Google Nest Hub
Via: Chromefans

Google Nest Hub fotolijst instellen: de app

Om ervoor te zorgen dat de koppeling vlekkeloos verloopt, moet je ervoor zorgen dat je één Google-account gebruikt voor Google Foto’s en Google Home. Ook dienen alle apparaten zich op hetzelfde wifi-netwerk te bevinden.

En dan bedoelen we natuurlijk de Google Nest Hub en je eigen smartphone. Het is daarnaast ook handig als je al wat foto’s geüpload hebt binnen de Foto’s-app. Dan kijken we nu eerst naar de stappen binnen de Google Home-app.

Instellen via Google Home-app
Via de onderstaande stappen kun je het Google Nest Hub fotolijstje instellen.
Open de Google Home-app op je smartphone of tablet.
We gaan ervan uit dat alles correct ingesteld is en je reeds ingelogd bent. Anders lees je hier nog even hoe je Google Home instelt.
Tik op je Nest-scherm in je persoonlijke overzicht van slimme apparaten.
Tik vervolgens op de Instellingenknop (het tandwieltje).
Tik op nu op Fotolijstje.
Selecteer de content die je wil bekijken.

Google Nest Hub fotolijstje instellen: de hub

Regel je liever alles op het scherm van de Google Nest Hub? Dan neem je de onderstaande stappen. Omdat dit net even anders werkt dan binnen de Google Home-app, is het toch de vermelding waard.

Fotolijstje via Hub instellen
Zo stel je het fotolijstje via de Google Nest Hub in.
Veeg omhoog vanaf de onderkant van je Nest-scherm.
Zorg ervoor dat de Nest Hub goed te bedienen is met je wijsvinger.
Tik nu op Instellingen.
Die instellingen zie je vanzelf in beeld staan.
Tik op Fotolijstje.
Selecteer de content die je wil bekijken.

Tot slot: als je Voice Match hebt aangezet, kun je ook “Hey Google, wijzig Fotolijstje” zeggen om de instellingen voor Fotolijstje op je Nest-scherm te openen.

Google Nest Hub fotolijstje instellen: de opties

De Google Home-app en Nest Hub bieden verschillende opties aan. Je hebt de keuze uit vier dingen: Google Foto’s, Kunstgalerie, Klok op volledig scherm en Experimenteel. Voor het doel van dit artikel selecteren we natuurlijk de eerste optie.

Wanneer je die selecteert, dan toont de Google Nest Hub dus foto’s uit je persoonlijke bibliotheek. Google noemt die foto’s ook wel live albums. Die voegen automatisch foto’s uit je Foto’s-bibliotheek toe, zodat je de verzameling niet zelf hoeft te updaten.

Toch kun je van alles handmatig instellen en foto’s handmatig toevoegen als je dat wil. In totaal kun je tot twintigduizend foto’s toevoegen aan een live album. Hoe je dat precies voor elkaar krijgt, lees je in het onderstaande overzicht.

Live album aanpassen
Zo pas je een live album aan.
Open de Google Foto’s-app.
Dat doe je op je smartphone of tablet.
Tik op Bibliotheek en Nieuw album.
Voor een nieuw album druk je op het plusicoontje.
Tik op Voeg een titel toe.
Dat wordt de naam van het album.
Tik op Mensen en huisdieren selecteren.
Tik nu op de mensen die je wilt opnemen en bevestig je keuze.
Open nu de Google Home-app.
Als het goed is heb je die inmiddels ingesteld.
Tik op je Nest-scherm in je overzicht en dan Instellingen.
Zoek wederom de instellingen voor het fotolijstje op.
Selecteer nu de optie Google Foto’s.
En tik op het nieuwe album om het te kunnen gebruiken voor Fotolijstje.

Onder het laatstgenoemde kopje kun je ook albums toevoegen en verwijderen. Dat doe je door een album te selecteren of die selectie weer te verwijderen. Je regelt dit ook door tegen de Nest Hub “Hey Google, wijzig Fotolijstje” te zeggen en de aanwijzingen op te volgen.

Lees ook:

Schrijft sinds 2006 over technologie. Of het nu gaat om de Chromecast, Chromebook of Google Home, hij draait zijn hand er niet voor om.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

1 gedachte over “Google Nest Hub fotolijst instellen: een handig stappenplan”

Plaats een reactie

Delen op...