Google Home reset wifi: zo stel je wifi eenvoudig opnieuw in

Door

Wesley Akkerman

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Google Home

Een Google Home reset, hoe voer je die uit? We hebben het dan over het resetten van het wifi-netwerk, waardoor je hem opnieuw moet koppelen aan het internet. Een snelle reset kan de meest voorkomende problemen in een handomdraai oplossen.

De Google Home is een fantastische aanwinst in je smarthome. Je spreekt het apparaat aan door “Hey Google” uit te spreken, waarna de stemassistent Google Assistent vanzelf reageert. Is dat niet het geval, dan is er iets aan de hand en moet je een Google Home reset uitvoeren.

Lees ook: Google Home routines: ultieme gids (+ deze moet je uitproberen)

Google Home reset wifi

Het kan zijn dat er soms een tijdelijk probleem is. Zie de Google Home reset daarom als een soort laatste redmiddel. Na het resetten moet je de speaker – ongeacht het model – namelijk opnieuw instellen. En we kunnen ons voorstellen dat je daar niet constant zin in hebt.

Een veelvoorkomend probleem is dat het Google Home- of Nest-apparaat de verbinding met het internet verliest. In dat geval hoef je het apparaat dus niet meteen volledig te resetten en doe je er goed aan alleen het wifi-netwerk opnieuw in te stellen. We leggen uit hoe je dat doet.

Google Home
Via: Pexels, John Tekeridis, CC

Wifi Google Home resetten

Het wifi-netwerk van de Google Home, Google Nest Audio of Google Nest Hub opnieuw instellen, is dus een soort tussenstap die je kunt uitproberen. Daarmee controleer je of het probleem opgelost is of niet. Helpt dit niet? Dan kun je het apparaat alsnog helemaal resetten.

Hieronder volgt een uitgebreid stappenplan. We noemen alvast twee termen die wat uitleg behoeven: een slimme speaker is een apparaat als de Google Home of Google Nest Audio; een slim display is een apparaat als de Google Nest Hub.

Google Home reset wifi
In het onderstaande overzicht leggen we stap voor stap uit hoe je het netwerk van de Google Home reset.
Open de Google Home-app op je smartphone of tablet.
We gaan ervan uit dat de tablet of smartphone en de Google Home actief zijn op hetzelfde wifi-netwerk. Ook ben je op de Google Home als op het mobiele apparaat ingelogd met hetzelfde account.
Zoek de Google Home of Nest op in de lijst met apparaten.
Staat de Google Home in de woonkamer? Zoek hem dan op in de lijst met producten die je installeerde in de woonkamer, door door het overzicht in de app te scrollen.
Selecteer het Google Home- of Nest-apparaat.
Tap op het apparaat waarvan je het wifi-netwerk wil veranderen.
Druk op de knop voor de instellingen.
Je vindt die knop rechts bovenin; je herkent hem aan het tandwielicoon.
Tap op Apparaatgegevens.
Dat is de eerste optie die je bovenaan het nieuwe scherm tegenkomt.
Zoek het kopje Wifi op.
Je komt het kopje Wifi vanzelf tegen wanneer je van boven naar beneden leest.
Tap op het netwerk of druk rechts op de blauwe tekst Vergeten.
Bevestig vervolgens je keuze door op Netwerk vergeten te tappen.
Schakel nu over op het andere wifi-netwerk (waarmee je verbinding wil maken).
Dit moet je eerst op je smartphone of tablet doen. Daarna maakt de Google Home verbinding met dat netwerk door de de stappen te blijven opvolgen.
De speaker of het slimme display wil nu opnieuw verbinding maken.
Druk links bovenin binnen de Google Home-app op het plusicoon. Tap daarna op Nieuw apparaat instellen en schakel zowel bluetooth als locatie in.
De Google Home-app zoekt nu naar een nieuw apparaat.
Als die het apparaat vindt, volg je de stappen op in beeld. Je moet onder meer het wifi-netwerk selecteren waarmee je verbinding wil maken.
Geef Google Home even de tijd.
De app gaat alles voor je instellen en personaliseren waar nodig.
Na het instellen staat de Google Home weer in de app.
Dan weet je zeker dat alles goed gegaan is.

Het kan zijn dat het niet lukt met de bovenstaande methode. Dan dien je de Google Home reset volledig uit te voeren door terug te gaan naar de fabrieksinstellingen.

Lees ook: Google Home en Chromecast: dit is alles wat je moet weten

Google Home resetten (volledig)

Hoe een Google Home volledig gereset moet worden is afhankelijk van het type apparaat. Heb je bijvoorbeeld de Google Nest Mini, dan dien je de knop 5 seconden ingedrukt te houden. Ditzelfde geldt voor de knop die op de Google Home Hub zit, deze dien je ingedrukt te houden totdat de Google Assistent aangeeft dat het resetten gelukt is.

Lees ook: Google Nest Hub resetten doe je zo

Na deze factory reset van Google Home is alles weer in de staat zoals je hem uit de winkel hebt gehaald. Uiteraard dien je de Google Home dan te installeren via de Google Home-app. Eventueel kun je ook Google Home op Windows gebruiken en zo de installatie weer voltooien.

Lees ook

Schrijft sinds 2006 over technologie. Of het nu gaat om de Chromecast, Chromebook of Google Home, hij draait zijn hand er niet voor om.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Delen op...