Je wil op een KPN modem inloggen? Dat hoeft geen al te groot probleem te zijn — mits je natuurlijk weet wat je moet doen. In dit artikel gaan we je helpen met het inloggen.
De modem is het magische kastje dat alle apparaten in huis met het internet verbindt. Je krijgt er een van je provider, zoals KPN, en om dingen geregeld te krijgen dien je in te loggen. Daar heb je een gebruikersnaam en wachtwoord voor nodig. Maar hoe weet je of je de juiste hebt?
Waarom wil je inloggen op een modem?
Als je bijvoorbeeld de naam van het netwerk, het netwerkwachtwoord of het beveiligingstype wil aanpassen, dan dien je in te loggen op je modem (ongeacht de fabrikant of provider). Hoe je dat doet, verschilt per apparaat. Lees dus vooral ook even de handleiding door voordat je iets verandert.
Omdat er heel veel verschillende soorten modems in omloop zijn (KPN biedt momenteel alleen al vier varianten aan), zijn er vaak een hoop dingen anders. De interface (het menu) oogt anders en de mogelijkheden kunnen beperkt of juist heel uitgebreid zijn. Dat zie je zodra je ingelogd bent.
Wanneer je voor de eerste keer inlogt op een modem, dan maak je veelal gebruik van een standaardwachtwoord. Voor veel modems is dat wachtwoord hetzelfde. Soms staat het achterop het kastje en anders kun je – in sommige gevallen – het invulveld zelfs helemaal leeglaten.
Maar goed, dat is een enorm veiligheidsrisico, dus daarom raden we aan in elk geval een wachtwoord in te stellen. En heb je al een wachtwoord, maar is dat de standaardvariant? Pas hem dan ook zo snel mogelijk aan, want een wachtwoord als ‘admin’ of ‘password’ is allerminst veilig te noemen.
Lees ook: KPN modem resetten: dit is hoe het werkt
KPN modem inloggen
Goed, nu we een algemeen beeld hebben van wat een modem is en kan, is het tijd voor de hamvraag van vandaag: bij een KPN modem inloggen, hoe doe je dat? Dat is afhankelijk van het type model dat je gekregen hebt van KPN. Er zijn twee modems: Experiabox V10, V10A, Box 12 en Fritz!box.
We beginnen met de eerste box en kijken dan naar de Box V10A en Box 12. Als je niet weet welk modem je hebt, dan tref je die informatie aan op de achterkant van het apparaat. En anders kun je terecht bij je accountinstellingen of abonnementsinformatie. Daarna kunnen we beginnen.
En dat is het eigenlijk. Nu ben je uitgekomen op de instellingenpagina van de modem van KPN. Je kunt verschillende dingen aanpassen. Pas wel op wat je aanpast, want het kan zomaar gebeuren dat je per ongeluk de toegang tot het internet ontzegt. En dat wil je natuurlijk voorkomen.
En voila, nu ben je ook binnen op je eigen modem. We geven nogmaals dezelfde waarschuwing mee. Pas op met wat je aanpast, om eventuele problemen te voorkomen. Je bent hier waarschijnlijk om problemen op te lossen, dus laten we geen nieuwe obstakels veroorzaken.
KPN router inloggen: Fritz!box
Tot slot kijken we nog even naar de Fritz!box die je via KPN kunt bestellen. In principe werkt een groot deel van het stappenplan zoals hierboven beschreven, maar er bestaan kleine variaties op de te ondernemen stappen. Hieronder lees je hoe je op die KPN router inloggen moet.
Nu kun je instellen wat je in wil stellen. Je past de naam van het netwerk aan, evenals het wachtwoord. En anders wil het type verbinding dat je wil gebruiken. We geven de waarschuwing nogmaals mee. Pas op met wat je aanpast, om verdere problemen te voorkomen. Houd de handleiding er altijd bij.
Wil je een beter bereik? Check dan ook eens de KPN wifi versterkers.
Lees ook
Je dient eerst (.. wordt gedwongen om … ) het inititiele wachtwoord te vervangen door een nieuw wachtwoord. Daarna krijg je (na opnieuw inloggen) wel een menu.
Deze manier van werken wordt bijvoorbeeld ook gebruikt bij de MKB smart switches van CISCO.
met de box12 ben ik ingelogd met het adminpaswoord, maar kom niet verder dan het venster waar ik mijn paswoord en gebruikersnaam kan wijzigen. wat ik ook aanklik wordt niet geopend. soms moet ik opnieuw inloggen.