KPN

KPN modem resetten: dit is hoe het werkt

Door

Wesley Akkerman

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

KPN modem resetten

Een KPN modem resetten hoeft niet al te veel tijd in beslag te nemen. Mits je natuurlijk weet wat je doet. Daarom leggen we in dit artikel alles uit wat je hierover wil weten.

Soms moet je je KPN modem resetten. Dat kan verschillende redenen hebben. Het kan zijn dat je het wachtwoord van de webinterface vergeten bent, bijvoorbeeld. Maar het kan ook zijn dat je enkele problemen met je wifi-verbinding probeert op te lossen. Daar blijft het niet bij.

Heb je eerder bijvoorbeeld wel eens het wachtwoord van je netwerk aangepast en ben je dat nu vergeten? Dan moet je op je KPN modem inloggen om een nieuw wachtwoord aan te maken. Ook kun je dan meteen de beveiligingsinstellingen nog een keertje nalopen, nu je toch aanpassingen doet.

Verder kan een KPN modem resetten een goed idee zijn wanneer je rode lampjes te zien krijgt, de led-lampjes opeens uitstaan of als je merkt dat je geen internet of tv meer hebt. Tot slot kunnen er nog problemen opduiken met je telefoonverbinding. Kortom: er zijn meer dan genoeg redenen.

KPN modem resetten

KPN modem resetten of opnieuw opstarten?

Voordat je echter gaat beginnen aan een KPN modem resetten, doe je er goed aan het systeem eerst opnieuw op te starten. Soms verdwijnen problemen als sneeuw voor de zon wanneer je even de stekker uit het apparaat trekt. Bovendien moet je na het resetten alles opnieuw instellen en dat kost tijd.

Grijp dus niet meteen de oplossing van het resetten aan wanneer er problemen opduiken en check eerst of je op andere wijze de problemen kunt oplossen. Het resetten is meer een laatste redmiddel. Daarom leggen we eerst uit hoe je een KPN modem opnieuw moet opstarten.

KPN modem opnieuw opstarten
Voordat je gaat resetten kun je eerst de modem opnieuw opstarten.
Haal de stekker van de modem uit het stopcontact.
Wacht vervolgens dertig seconden.
Stop nu de stekker van je modem terug in het stopcontact.
Je moet tien minuten wachten totdat alles opnieuw opgestart is.
Controleer of het Internet/Online-lampje knippert of groen brandt.
Dan zijn de problemen opgelost en is je modem herstart.

Als het goed is doet het wifi of het internet het weer in huis. Maar merk je dat de problemen aanhouden of later opeens terugkeren? Dan is de KPN modem resetten wellicht een goed idee. Hoe je dat precies doet, leggen we in het onderstaande stappenplan uit. Dit is gelukkig niet heel moeilijk.

Modem KPN resetten doe je zo

Onthoud dat wanneer je een KPN modem reset, je het apparaat terugbrengt naar de systeeminstellingen. Je zult het daarna dus opnieuw moeten instellen. Maak eventueel een screenshot of foto van enkele instellingen die je belangrijk vindt, zodat je die na de reset snel opnieuw kunt invoeren.

Je zo’n modem op twee manieren resetten. Als je gebruikmaakt van de eerste manier, dan schakel je daar KPN voor in. Je gaat dan naar de website, logt in met je gegevens en zet daar het proces in werking. Met deze methode heb je er zelf minder werk aan, maar zo heel veel scheelt het uiteindelijk niet.

Voor de tweede methode heb je een paperclip nodig. Het maakt overigens niet uit welke modem je hebt van KPN, aangezien die in elk geval voor de Experia Modem V8, Experia Modem V9, Experia Modem V10 en Experia Modem V10A de handelingen hetzelfde zijn. Die handelingen vind je hieronder.

Reset KPN modem
De KPN modem resetten doe je als volgt.
Koppel de KPN-modem los.
Zorg ervoor dat je de kabels er rustig uittrekt en laat liggen waar ze nu liggen.
Draai de modem nu voorzichtig om.
Je hebt namelijk toegang nodig tot de onderkant.
Zoek het gaatje voor Reset op.
Het betreft een klein gaatje, maar uiteindelijk vind je hem.
Pak de paperclip erbij.
Had je die nog niet gepakt, dan is dit het beste moment.
Steek de paperclip in het gaatje.
En houd hem daarna even vast.
Je moet wachten totdat het powerlampje rood gaat branden.
Dit gebeurt na een paar seconden.
De KPN modem start ondertussen opnieuw op.
Laat hem tijdens dit proces met rust.
Wacht nu ongeveer een half uur.
Enkele lampjes moeten vanzelf weer gaan branden.
Zodra de lampjes van Power, Services en Internet aanspringen, is het gelukt.
Nu is de modem gereset.

Na het resetten dien je de modem dus opnieuw in te stellen. Je kunt op de webinterface als het goed is inloggen met de standaardgegevens die aanvankelijk bij de router geleverd werden. Kom je er niet uit, neem dan vooral contact op met de klantenservice van KPN. Die kan je verder helpen.

Lees ook

  1. KPN modem inloggen: dit is de enige methode die werkt
  2. KPN Superwifi knippert groen: deze oplossing werkt wel
  3. Videoland KPN: letterlijk alles wat je moet weten (+zender)
  4. KPN Netflix: deze gids geeft alle informatie
  5. KPN Veilig installeren: de enige methode die werkt

Topics:

Schrijft sinds 2006 over technologie. Of het nu gaat om de Chromecast, Chromebook of Google Home, hij draait zijn hand er niet voor om.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Delen op...